CRUISE: Eventyrlige Svalbard

CRUISE: Eventyrlige Svalbard

Dette eventyrlige cruiset om bord på MS Nordstjernen er den ultimate Spitsbergen-opplevelsen. Tilbring en natt på hotell i Longyearbyen og resten til sjøs mens vi seiler langs vestkysten av Spitsbergen.

Høydepunkter:
√ Overnatting i Longyearbyen
√ Klassisk cruise med MS Nordstjernen
√ Nærkontakt med vakker natur
√ Kunnskapsrikt mannskap

Det internasjonale ekspedisjonsteamet har stor kunnskap om områdene vi seiler i. De holder informasjonsmøte hver morgen og blir også med i land for å guide oss rundt. Ligger værforholdene til rette, får vi en eller to i landstigninger på hvert sted. Vi er omgitt av vakker natur på alle kanter med mektige isbreer, snødekte fjell og fjorder, og er vi heldig får vi også oppleve hvalross, sel og isbjørn.

Skipet ligger til kai i Barentsburg og Ny-Ålesund, ellers er ilandstigning med rib-båter.

AKTIVITETER OG FOREDRAG
• Et omfattende program med inkluderte aktiviteter, som turer i land med ekspedisjonsteamet
• Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam – et håndplukket, internasjonalt team bestående av en rekke eksperter på områdene vi seiler i
• Utlån av staver og varmedress du trenger til både selvvalgte og inkluderte aktiviteter
• Briefinger i vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi eller kultur, som gir deg en bedre forståelse av stedene vi besøker
• Lite bibliotek om bord, med tilpasset litteratur til reisemålene underveis

Prisen inkluderer:
Direktefly Oslo – Longyearbyen t/r med SAS – Vi tilbyr gunstige tilslutninger fra andre byer i Norge
Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar inkludert helpensjon og kaffe/te hele dagen
Tureskorte fra Cruisespesialisten
Transporter på Svalbard
En overnatting på Svalbard  før cruiset
Tre timers sightseeing inkludert Camp Barentz og museum som ender på brygga når vi skal gå om bord
Utlån av staver og varmedress

Ikke inkludert:
Annet personlig forbruk utover det som er spesifisert

Vær-, vind-, sjø- og isforhold kan endre reiseruten, det er kapteinen som bestemmer den endelige reiseruten underveis ut i fra forholdene.

DAG 1: Fly med SAS Oslo – Longyearbyen på formiddag, transport til Radisson Blu Polar Hotel, overnatting. Opplev gallerier, puber, restauranter og fantastiske omgivelser rett i utkanten av villmarken.

DAG 2: Utflukt i Longyearbyen, ombordstigning på MS Nordstjernen, cruise og ilandstigning i Barentsburg. Etter frokost blir det guidet tur med besøk på Svalbard Museum og Camp Barentz før vi kjører til
MS Nordstjernen for ombordstigning. Vi setter kurs inn Isfjorden til tettstedet Barentsburg med nesten utelukkende russiske innbyggere. Her kan du utforske russiske gjenstander og arkitektur, bli med på et folkloreshow eller få et inntrykk av den russiske atmosfæren på en lokal pub.

DAG 3: Magdalenefjorden. Dette området er rikt på øyer, fjorder og strender. Vi ankommer om morgenen og håper å kunne gå i land for å utforske den arktiske villmarken samt en hvalstasjon fra 1500-tallet.

DAG 4: Woodfjorden, Liefdefjorden, Moffen og 80° nord Nordvest-Spitsbergen nasjonalpark kan skryte av et flott terreng, Monacobreen som beveger seg i relativ høy hastighet til å være en isbre og Jotunkjeldenes varme kilder. Hvis forholdene tillater det krysser vi 80° nord.

Dag 5: Kongsfjorden og Ny- Ålesund
Vi besøker Kongsfjorden som er den største fjorden på nordvestkysten av Spitsbergen, og der vi finner den majestetiske Kongsbreen. Senere på dagen besøker vi Ny-Ålesund. Byen ligger ved 78º 55 ‘N, og er dermed et av verdens nordligste samfunn som er bebodd hele året. Stedet er i dag en avansert arktisk forskningsstasjon.

Dag 6: Longyearbyen, transport til flyplass og flyretur til Oslo. Eventyret på Spitsbergen er over for denne gang. Du blir kjørt til flyplassen i god tid før flyet hjem.

MS Nordstjernen ble bygget for hurtigruteflåten i 1956, og er modernisert i nyere tid for å ta oppdagere på eventyr i farvannene rundt Svalbard. Til tross for oppgraderingen har denne “gamle damen” fortsatt beholdt mye av det klassiske interiøret. Hun kombinerer ekte nostalgi med moderne komfort, og dette skaper en helt unik atmosfære. Om bord finner du restaurant, bar, panoramasalong, bibliotek og et trivelig utedekk. Lugarene vi holder av har egen dusj/toalett. Alle lugarer er enkelt, men praktisk utformet, og har køyesenger, de utvendige lugarene har ko-øye.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

PRISER PER PERSON
POLAR INNVENDIG LUGAR KR. 24.900.-
POLAR UTVENDIG LUGAR KR. 27.900.-
Enkeltlugar på forespørsel

Avreise 28. mai 2020 – 6 dager

Last ned turprospektet og les mer her.

Cruisespesialisten

www.cruisespesialisten.com
gruppe@cruisespesialisten.com
Telefon 55 59 68 50

Trenger du hjelp?
Kontakt Cruisespesialisten på telefon eller e-post.

Share.