Grønland og Island – Sommercruise

Grønland og Island – Sommercruise

På sensommeren har vi gleden av å presentere en skikkelig turjuvel! I løpet av snaue tre uker cruiser det moderne og innholdsrike skipet MSC Poesia på en unik reiserute som det er få forunt å oppleve. Til en fantastisk pris! Fly fra både Oslo og Bergen.

Høydepunkter:
Opplev både Island og Grønland
Stopp i Tyskland og Orknøyene
Deilig helpensjon om bord
Praktisk med start og stopp i København

Reisen inkluderer flere anløp på Island der du kan oppleve storslagen natur, varme kilder og en rekke spennende severdigheter. Underveis overnatter skipet også i Reykjavik.

Høydepunktet vil være en uke seilas på Grønland. Cruise gjennom Prins Christan Sund innleder minneverdige dager og anløp på Nuuk, overnatting i Ilulissat og besøk i Qaqortoq. Vi har arrangert cruise på Grønland i mange år, og tilbakemeldinger fra tidligere reisende er at dette er virkelig minneverdig. Nå har du mulighet til å oppleve dette – til en fantastisk pris!

Reisen starter med en rask flytur til København fra enten Oslo eller Bergen der skipet MSC Poesia ligger og venter på oss.

Warnemünde i Tyskland er første anløp, der du faktisk har anledning til bli med på en utflukt til Berlin, før to sjødager tar oss nordover mot Island. Her besøker vi først Akureyri, Islands fjerde største by med i overkant av 17.000 innbyggere og så tettstedet Ísafjörur

Ferden går så til et av turens definitive høydepunkter, oppholdet på Grønland. Innseilingen gjennom Prins Christian Sund er minneverdig, med spisse tinder, isbreer og spektakulær natur. Bank i bordet, tidligere år har det vært nydelige vær på denne innseilingen. Første landhugg er Nuuk, hovedstaden på vestkysten av Grønland. Byen har 15.000 innbyggere og har en lang historie med bosetninger av blant annet inuitter og vikinger. Nansen hadde Nuuk som base etter å ha krysset Grønland på ski i 1888.

Neste dag ankommer vi Ilulissat på ettermiddagen, og tilbringer kvelden og hele neste dag her. Fra Ilulissat er det panoramautsikt over Ilulissatfjorden, som står på Unescos verdensarvliste, og Diskobukta med Diskoøya, som man kan besøke med båt eller helikopter. Qaqortoq betyr «Det Hvite», og er med sine 3000 innbyggere en bemerkeslsesverdig by med fargerike hus og en lokalkultur som det er få forunt å besøke. Benytt dagen til å gå i land og opplev mer av stemningen og dagliglivet på Grønland!

Etter en innholdsrik uke på Grønland bringer to sjødager oss østover mot Island og hovedstaden Reykjavik, der skipet overnatter. Opplev Den Gylne Sirkel på Island med Gullfoss, Tingvellir og Geysir, den Blå Lagune, eller nyt naturen og atmosfæren i denne fascinerende byen og området rundt, som er spekket med spennende naturopplevelser.

Siste anløp er Kirkwall på Orknøyene, før en siste sjødag bringer oss tilbake til København og en rask flytur tilbake til Norge

Prisen inkluderer:
22 dagers cruise med helpensjon
Fly fra Oslo eller Bergen til København t/r (Kontakt oss gjerne for tilbud på fly fra andre steder)
Forhåndsbetalt tips på skipet (verdi 10 Euro per person / per dag)
Underholdning, daglige show,
fasiliteter og aktiviteter ombord
Reiseleder fra Cruisespesialisten på hele turen (minimum 16 reisende)

Ikke inkludert:
Annet personlig forbruk utover det som er spesifisert over
Valgfrie utflukter under turen

Turprogram:
Dag 1, 8. aug Fly til København, cruiseavreise kl. 18.00
Dag 2, 9. aug Warnemünde, Tyskland Ank 07.00 – avr. 17.00
Dag 3, 10. aug Cruisedag til sjøs
Dag 4, 11. aug Cruisedag til sjøs
Dag 5, 12. aug Akureyri, Island Ank. 10.00. – avr. 19.00
Dag 6, 13. aug Isafjordur, Island Ank. 08.00 – avr. 18.00
Dag 7, 14. aug Cruisedag til sjøs
Dag 8, 15. aug Cruise gjennom Prins Christian Sund
Dag 9, 16. aug Cruisedag til sjøs
Dag 10, 17. aug Nuuk, Grønland Ank 06.00 – avr 16.00
Dag 11, 18. aug Ilulissat, Grønland Ank. 16.00, overnatting
Dag 12, 19. aug Illusaat, Grønland Avr. 18.00
Dag 13, 20. aug Cruisedag til sjøs
Dag 14, 21. aug Quaqortog, Grønland Ank 09.00 – avr 19.00
Dag 15, 22. aug Cruisedag til sjøs
Dag 16, 23. aug Cruisedag til sjøs
Dag 17, 24. aug Reykjavik, Island ank. 08.00, overnatting
Dag 18, 25. aug Reykjavik, Island, avr. 18.00
Dag 19, 26. aug Cruisedag til sjøs
Dag 20, 27. aug Kirkwall, Orknøyene Ank. 08.00 – avr. 18.00
Dag 21, 28. aug Cruisedag til sjøs
Dag 22, 29. aug København, ank. 08.00, flyretur til Norge

MSC Poesia er fra rederiet MSC Cruises. Med hele 16 dekk er det en rekke flotte fasiliteter om bord, samtidig som det er mulig å finne sine egne hyggelige områder for å nyte naturen og den gode cruisestemningen.

Skipet har en rekke restauranter der du kan velge mellom alt fra fast bordsetning i hovedresauranten, bufferestaurant og mindre spesialrestauranter. Det er et stort underholdningstilbud ombord, med levende musikk, stort utvalg av barer og fellesrom, og hver dag får du program levert på lugaren med oversikt over dagens tilbud om bord.

Skipet har svømmebasseng og deilige boblebad, stort spa og treningssenter – en flott base for gode sjødager!

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Priser per person:
Innvendig lugar Bella Kr. 32.900.-
Innvendig lugar Fantastica Kr. 33.900.-
Utvendig lugar Fantastica Kr. 38.900.-
Balkonglugar Bella Kr. 46.900.-
Balkonglugar Fantastica Kr. 47.900.-

Avreise 8. august 2020 – 22 dager

Last ned turprospektet og les mer her.

Cruisespesialisten

www.cruisespesialisten.com
gruppe@cruisespesialisten.com
Telefon 55 59 68 50

Trenger du hjelp?
Kontakt Cruisespesialisten på telefon eller e-post.

Share.