Andrea Bocelli i Krakow

Andrea Bocelli i Krakow

Bli med og opplev Andrea Bocelli i Krakow! Byen er en smeltedigel av gammel og ny historie, et arkitektonisk mesterverk og hjertet av polsk kultur og historie.

PS! Du kan bestille denne og alle andre turer fra Aller Travel til høsten helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
√ Andrea Bocelli konsert
√ En av verdens vakreste byer
√ Byvandring i det jødiske området
√ Besøk til Auschwitz-Birkenau
√ Flott hotell i gamlebyen

I Krakow ligger historien om 2. verdenskrig, kjente og ukjente synagoger, den vel bevarte historiske arkitekturen bak den gamle bymuren. Det sterke minnet om konsentrasjonsleirene Auschwitz-Birkenau, en mektig opplevelse som du vil ha med deg resten av livet.

Og en konsert med Andrea Bocelli er alltid en stor opplevelse. Dette blir en tur med mange høydepunkter!

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Oslo – Krakow med alle skatter og avgifter
 • 4 netter med frokost på Holiday Inn Krakow City Center *****
 • Andrea Bocelli konsert
 • 1 velkomst- og 1 avskjedsmiddag på lokale hyggelige restauranter
 • 3 lunsjer på lokale hyggelige restauranter
 • Byvandring og sightseeing i Krakow
 • Utflukt til Auschwitz og Birkenau
 • All transport, utflukter og innganger som nevnt i program
 • Lokale guider
 • Norsk reiseleder

Ikke inkludert:

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Tips og øvrige måltider
 • Tilslutning fra andre byer i Norge
 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1 Ankomst (M)

  Vi ankommer Krakow midt på dagen. På vei inn til vårt hotell får vi litt informasjon om reisemålet og programmet vårt. Etter innsjekk blir det litt tid til å slappe av før vi rusler ut på byvandring i nærområdet med reiseleder. På kvelden spiser vi en hyggelig velkomstmiddag.

  Ankomst (M)
 • DAG 2 Gamle Krakow (F,L)

  Felles frokost på hotellet. Dagen benyttes til å bli kjent med gamle Krakow, det utrolige jødiske kvarter og slottsområdet. I dag er Kazimierz en livlig og hyggelig bydel med kafeer, gode restauranter og spennende butikker. Da Tyskland invaderte Polen i 1939 bodde det 65 000 jøder i Krakow, og bare 6000 av dem overlevde. På vår tur rundt i bydelen ser vi både det gamle og det nye Krakow. Vi starter vår tur fra hotellet til fots rundt i den gamle bydelen. Vi blir så plukket opp med buss og kjørt til det jødiske området. Her besøker vi blant annet den gamle synagogen og går rundt i området Kazimierz. Deretter tar bussen oss til bydelen Podgorze. Det var her den jødiske ghettoen ble opprettet under 2. verdenskrig, og på bydelens store torg ble det avgjort hvem som skulle bli i ghettoen og hvem som skulle sendes til konsentrasjonsleirene. I dag er torget et minnesmerke, og det står 70 tomme stoler der som symboliserer jødenes etterlatte eiendeler. Vi kjører så videre til Wawel Slott og får en omvisning til fots på Wawel hill, før vi returnerer til hotellet. Lunsj på lokal restaurant.
  Resten av dagen til fri disposisjon.

  Gamle Krakow (F,L)
 • DAG 3 Fridag og konsert med Andrea Bocelli (F)

  Dagen er fri til å utforske byen på egenhånd. Og på kvelden er det konsert med transport til Andrea Bocelli.

  Fridag og konsert med Andrea Bocelli (F)
 • DAG 4 Utflukt Auschwitz og Birkenau (F, L, M)

  Etter frokost tar vi turen til konsentrasjonsleiren i Auschwitz, som ligger omtrent seks mil fra Krakow. Det folk flest kaller Auschwitz er egentlig to leirer et par kilometer fra hverandre. Auschwitz 1 med sitt velkjente Arbeit Macht Frei-skilt, ser nesten ut som et vanlig 50-talls borettslag med toetasjes murgårder og velholdte gangstier mellom. Men det er bare til du begynner å lese på skiltene og besøke rom fylt med hundretusener av barnesko, briller, kofferter med navn og adresser eller tonnevis av hår. Her ser man også de doble elektriske piggtrådgjerdene, vakttårnene, galgene og krematorieovnene. Den andre leiren Birkenau var tretti ganger større og atskillig mer primitiv. Den ble i motsetning til Auschwitz, som egentlig var et fengsel for politiske fanger, spesielt bygd for å få maskinmessig effektivitet i henrettelsene med store gasskammer og krematorier. Hit ankom de beryktede togene med jøder fra hele Europa. Vi spiser lunsj etter besøket på lokal restaurant. Vi kjører tilbake til Krakow etter lunsj og det blir tid til å fordøye alle inntrykk.
  Avskjedsmiddag på hyggelig restaurant i gamlebyen på kvelden.

  Utflukt Auschwitz og Birkenau (F, L, M)
 • DAG 5 Hjemreise (F)

  Etter frokost reiser vi til flyplassen for fly hjem til Norge.

HOLIDAY INN KRAKOW CITY CENTER  *****
Wielopole 4
31-072 Krakow

Godt hotell som ligger i midt i hjertet av gamlebyen i Krakow. Kort gangavstand fra flere severdigheter og attraksjoner i gamlebyen. Du finner den kjente jødiske bydelen Kazimierz og sentralstasjonen kort gange unna. Overnattingsstedet ligger cirka 25 minutter fra Balice lufthavn.

Hotellet tilbyr en restaurant og en bar. Her finnes også et mini treningsstudio, konferanselokaler og en døgnåpen resepsjon.

Alle rom har, te- og kaffekoker, kjøleskap, strykejern, TV, skrivebord, safe og gratis Wi-Fi.

Nils Krister Larsen

Nils Krister Larsen

Nils Krister Larsen har jobbet hele sitt voksne liv som reiseleder, guide og turoperatør. Studier og eventyrlyst har gitt ham flere års opphold i Tyskland, Italia og Spania. Han er i dag bosatt i Bergen. Nils Krister jobbet i nesten 15 år som guide på Hurtigruten. Samtidig tok han også oppdrag som reiseleder til mange steder i verden. Særlig ofte gikk turene til Berlin og Roma, men gleden kunne være vel så stor når oppdraget gikk i retning Syd-Spania, USA, Syd-Amerika eller India. Likevel er det utvilsomt Europa som er den foretrukne tumleplass. Først og fremst er Nils Krister opptatt av det som gjør livet rikt, meningsfullt og vakkert. «Jeg gleder meg over kunstutstillinger, museumsbesøk, musikkopplevelser og vandringer i bymiljøet og landskaper, hvor jeg kan ta og føle på historien. Det viktigste for meg som reiseleder er det sosiale samværet og felleskapet som oppstår når jeg deler opplevelser og inntrykk. Jeg er glad i mennesker og å reise er en lidenskap».

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 500,- (begrenset antall)

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

Alle tider er lokale tider. Vær oppmerksom på at eventuelle endringer på flytider er utenfor Aller Travels kontroll.

 • Avreise: Oslo Gardermoen. Avgang 10:00. Beregnet ankomst 12:05. Flyreisen er med Norwegian
  Retur: Krakow. Avgang 12:45. Beregnet ankomst 14:50. Flyreisen er med Norwegian

 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.