Baskerland – lidenskap og nytelse

Baskerland – lidenskap og nytelse

Dette er reisen for deg som vil oppleve det lidenskapelige Baskerland! Deilige smaker, vin, et stolt folk, kultur og musikk med innlevelse og lange tradisjoner. Regn med godt vær, varme sommernetter og mulighet til å nyte stranden. Mye inkludert.

Høydepunkter:
√ Både den spanske og franske delen av Baskerland
√ Besøk på Guggenheim-museet
√ Vinsmaking på vingård
√ Middag med egen kokk

Baskernes hjemland er et historisk område som er fordelt mellom Spania og Frankrike. Vår reiseleder Jakob Aarsheim bor i området og tar dere med til sine favoritter.

Vi starter i San Sebastian – en drøm for alle som er opptatt av gode matopplevelser, yrende folkeliv og spansk sjarm. Videre til Bilbao, hvor vi selvfølgelig besøker det spektakulære Guggenheim-museet.
Det blir trivelige spaserturer, flotte utsikter og vakker natur og ikke minst spennende historie og anerkjent arkitektur. Det blir også mulighet for en dag i vindistriktet Rioja, med vinsmaking og lunsj.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Bilbao med alle skatter og avgifter
4 netter med frokost på Hotel Codina *** i San Sebastian
3 netter med frokost på Hotel Nervion **** i Bilbao
3 lunsjer & 3 middager på lokale restauranter, inkl. 1/3 flaske vin og vann
All transport, utflukter og innganger som spesifisert i program
Svensk reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips og øvrige måltider
Ekstra utflukt til Rioja – kr 1.200,- (v/min. 10 pers)

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1 Ankomst (M)

  Ankomst Bilbao formiddag og vi møtes av reiseleder Jakob. Vi kjører til San Sebastian (ca. 70 min) og Jakob forteller litt om Baskerland og vårt program underveis. Vel fremme blir det innsjekk på hotellet. Det er mulighet for å få kjøpt noe å spise på hotellet eller i kafeer/restauranter i nærheten av hotellet.

  På ettermiddagen møtes vi i hotellets lobby og gjør en vandring langs strandpromenaden hvor vi får vårt første møte med den vakre byen og Belle Epoque-arkitekturen. Vi går gjennom sentrum og inn mot gamlebyen hvor kvelden avsluttes med pintxos, baskisk tapas, på en tradisjonell restaurant.

  Ankomst (M)
 • DAG 2 San Sebastian (F, M)

  Frokost på hotellet før vi i dag skal bli kjent med San Sebastian. Vi starter med en hyggelig tur ned til den fasjonable stranden Ondarreta. Vi passerer den karakteristiske jernstatuen «el Peine del Viento», laget av den berømte baskiske skulptøren Eduardo Chillida, før vi tar en skinnegående kabelbane (funicularen) opp til Monte Igueldo. Her skal vi nyte den flotte utsikten over byen og Conchabukten samtidig som vi kan rusle litt rundt.

  Deretter er det fritid til lunsj. På ettermiddagen spiser vi middag hos et privat gastronomisk selskap med egen kokk.

  San Sebastian (F, M)
 • DAG 3 Franske delen av Baskerland (F, L)

  Etter frokost drar vi mot den franske delen av Baskerland. Vårt første stopp blir den kjente badebyen Biarritz (45 min. i buss), som på lik linje med San Sebastian lenge har vært tilholdssted for kongelige og berømte. Vi besøker det ikoniske fyret og gjør en byvandring i sentrum.

  Lunsjen tar vi oppe i fjellene på en ombygd gammel gård, som nå rommer en helt unik, men enkel og rustikk restaurant. Mens vi spiser ved vårt steinbord får vi utsikt over hele den franske delen av Baskerland.

  Tilbake på hotellet på ettermiddagen og resten av kvelden på egenhånd.

  Franske delen av Baskerland (F, L)
 • DAG 4 Fridag (F)

  Frokost i restauranten på hotellet. Dagen står til fri disposisjon.

  De som vil anbefales å gjøre et besøk i museet San Telmo, som ligger i gamlebyen. Andre vil kanskje ta en tur på en av strendene eller ta båten ut til den lille øya Santa Clara, som ligger midt i bukten.

  Den som vil bevege seg litt kan gå opp det lille fjellet Urgull som ligger lengst inn i gamlebyen eller hvorfor ikke vandre den lille delen av pilegrimsruten som faktisk går rett gjennom San Sebastian.

 • DAG 5 Txakoli bodega – Gernika (F, L)

  Etter frokost sjekker vi ut og tar ferden langs Gipuzkoakysten mot Bilbao. På veien besøker vi Txakoli bodega Talai Berri med omvisning og prøvesmaking av den typiske baskiske vinen Txakoli og akevitt på deres terrasse med fantastisk utsikt.

  Vi reiser videre langs den vakre kystveien og nyter utsikten på vei mot den lille fiskebyen Getaria. Liten byvandring før vi setter oss ned for en hyggelig lunsj med vin og kaffe inkludert.

  Vi reiser videre langs kysten og gjør et stopp i Gernika som er en historisk viktig by for Baskerland. Vi sjekker inn sen ettermiddag på vårt hotell i Bilbao. Middag på egenhånd.

  Txakoli bodega - Gernika (F, L)
 • DAG 6 Bilbao (F, L)

  Frokost på hotellet før vi tar en byvandring til gamlebyen der vi også besøker en av de største innendørs markedene i Europa. Vi avslutter med en lunsj på den klassiske Cafe Iruña, en av de eldste og mest populære restaurantene i Bilbao.

  På ettermiddagen besøker vi Guggenheim – museet. Middag på egen hånd.

 • DAG 7 Fridag – valgfri utflukt til Rioja (F, M)

  Fridag.

  Ekstra utflukt: De som ønsker kan bli Jakob på en utflukt til Rioja, som bare ligger 1 time fra Bilbao. Her besøker vi en vingård i vinhovedstaden Haro. Videre spiser vi en god lunsj i en av Spanias best bevarte middelalderbyer – Laguardia.

  Pris kr. 1.200,- pr. person v/min. 10 deltakere

  På kvelden møtes vi for avskjedsmiddag i nærheten av hotellet.

 • DAG 8 Avreise (F)

  Vi sjekker ut av hotellet etter frokost og kjører til flyplassen for retur til Norge.

 1. jun – 01. JUL og 1. – 4. AUGUST – SAN SEBASTIAN:

Hotel Codina ***
Avenida Zumalácarregui, 21, Antiguo
20008 San Sebastian

Hotel Codina ligger ca 200-300 meter fra Ondarreta-stranden og 1 km fra La Concha-stranden. Gangavstand til gamlebyen i San Sebastian er ca. 20 min. Hotellet tilbyr TV-lounge og kafeteria. Det er mulig å bestille pizza og sushi til rommet.

Alle rom har minibar med gratis mineralvann, aircondition, gratis wifi, telefon, flatskjerm TV, safe og bad med hårtørker.

 1. – 04. JUL og 04. – 8. AUGUST – BILBAO:Hotel Nervion****
  Paseo Campo Volantin, 11
  48007 Bilbao

Hotel Nervion ligger i hjerte av Bilbao, like ved rådhuset og 10 minutters gåtur til Guggenheim-museet. Området har stort utvalg i butikker for shopping. Her tilbys døgnåpen resepsjon, gratis wifi, treningsrom, restaurant og bar/kafe.

Rommene har klimaanlegg, TV, minibar, safe, hårføner og gratis wi-fi.

 1. For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 3.900,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 3,5 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.