Bli med Tone til storslåtte Budapest

Bli med Tone til storslåtte Budapest

Ungarn ligger i hjertet av Europa og er kjent for god mat, varme termalkilder og vinen som er folkets stolthet. Landet var en stormakt i mange hundre år, noe vi kan se i storslått arkitektur og en spennende historie.

Høydepunkter:
√ Middagscruise på Donau
√ Galleribyen Szentendre
√ Den gode maten og vinen i Ungarn
√ Mulighet for besøk på termalbad
√ Mulighet for å besøke den flotte Mathallen som Gustave Eiffel tegnet

Bli med reiseleder Tone Mjøberg til Ungarns hovedstad. Tone har besøkt byen utallige ganger og er godt kjent med historien og kulturen. Hun vil vise frem sine perler på turen.

Ungarn er et spennende reisemål med en fascinerende og dramatisk historie. Stemningen er gjestfri, klimaet behagelig og det er mye å se og oppdage.

Vi bor sentralt midt i Budapest som er blant de vakreste byene i Europa og kalles ofte for Donaus dronning. Vi opplever suset av kulturen, nyter god mat og flott arkitektur og kafekultur. Vi skal oppleve byen med buss og til fots, det blir også tid å utforske byen på egenhånd. Byen regnes også for ett av Europas handleparadis med lave priser. Det er muligheter for å nyte tid på ett av de berømte termalbadene eller besøke den berømte Mathallen.

Det blir utflukt til Szentendre, en liten pittoresk kunstnerby. Den er en perle med små smale gater, hyggelige barokkbygde hus, utallige gallerier og små museer som det kjente marsipan-museet og mikro-museet.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo Gardermoen – Budapest med alle skatter og avgifter
4 netter med frokost på Mercure Budapest City ****
1 middag på hotellet
1 middag på elvecruise
1 middag på lokal restaurant
1 lunsj i Szentendre med vinsmaking
Bysightseeing i Budapest
og Szentendre
All transport, inngang og utflukter som nevnt i programmet
Skandinavisktalende reiseleder
Engelsktalende guide på utfluktene

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips, øvrige måltider og drikke
Tilslutning fra andre byer

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  DAG 1 ANKOMST (M)

  Vi ankommer Budapest og blir kjørt til hotellet for innsjekk. Middag på hotellet.

  ANKOMST (M)

  DAG 2 SIGHTSEEING MED BUSS OG MIDDAG PÅ ELVECRUISE (F, M)

  Frokost på hotellet. I dag skal vi på sightseeing med buss i Budapest. Det blir noen timer fri som du kan benytte på egenhånd. På kvelden samles vi for en felles båttur på Donau. Dette er den beste måten å få med seg utsikten over byen på. Her får vi servert en 2 retters middag og man vil se Budapest «by night» med alle bygninger og severdigheter belyste. Under middagen vi det være underholdning i form av levende behagelig bakgrunnsmusikk.

  SIGHTSEEING MED BUSS OG MIDDAG PÅ ELVECRUISE (F, M)

  DAG 3 SIGHTSEEING SZENTENDRE OG LUNSJ MED VINSMAKING (F, L)

  Etter frokost kjører vi buss til denne maleriske lille landsbyen som ligger ca. 20 km fra Budapest. Etter sightseeing med buss får vi servert lunsj på en lokal restaurant etterfulgt av vinsmaking av fem forskjellige viner. Det blir tid til å utforske byen på egenhånd før vi kjører tilbake til hotellet. Resten av ettermiddagen og kvelden er fri. Reiseleder er gjerne behjelpelig med forslag.

   

 • DAG 4 FRIDAG (F, M)

  Frokost på hotellet. I dag kan man utforske Budapest på egenhånd. Nyt byen, shoppe litt i handlegaten ved hotellet eller på sentralmarkedet eller kanskje unne seg et besøk på Széchenyi termalbad? Felles middag på lokal restaurant på kvelden.

  FRIDAG (F, M)

  DAG 5 RETUR (F)

  Frokost. Til avtalt tid reiser vi til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen.

Hotel Mercure Budapest City Center****
Vaci utca 20,
1052 Hungary

Hotel Mercure Budapest City Center er et 4-stjerners hotell i hjerte av byen, langs den kjente gågaten Váci Utca. Det finnes mange butikker, restauranter og severdigheter rundt hotellet. Julemarked ligger bare noen skritt fra hotellet. Rommene ble pusset opp i 2017 i moderne stil. Hotellet har 24 -timers resepsjon og bar.

Rommene er komfortable med aircondition og god lydisolasjon, minibar, safe, elektronisk sikret nøkkelsystem, bad/toalett med hårføner og LCD TV med satelittkanaler. Wi-Fi er gratis i hele bygningen.

Tone Mjøberg

Tone Mjøberg

Tone Mjøberg har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller Travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 3.150,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

 • Avgang fra Oslo til Budapest. Varighet ca. 2,5 timer (07:45 – 10:05 / 15:25 – 17:55). Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.