Drømmetur til Lanzarote med Anne Marit

Drømmetur til Lanzarote med Anne Marit

«I ti år har jeg reist til skrivestuen min på Lanzarote, denne pittoreske, vakre og magiske øyen i Atlanterhavet. Rett utenfor Afrikas kyst, på den kanariske vulkanøyen, har jeg funnet glede, inspirasjon og hvile. Jeg vil gjerne dele opplevelsen med deg!» Sjefredaktør Anne Marit Hjelme

PS! Du kan bestille denne og alle andre turer fra Aller Travel til høsten helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
√ Sol & varme
√ Yoga & meditasjon
√ Naturopplevelser
√ Gode samtaler
√ Shopping
√ Vin & mat

Havet, solen og palmene, de lave hvite murhusene med blå, brune og grønne dører. Øyen hvor alt går litt saktere, hvor kreativiteten og livsgleden blomstrer. På denne turen ønsker jeg å vise deg mitt Lanzarote, de stedene som har gitt meg de nydeligste opplevelsene disse ti årene, sier sjefredaktør Anne Marit Hjelme.

Naturopplevelser
Noen ganger blir du bare forelsket med første blikk, faller pladask. Slik var mitt møte med denne golde, vindfulle og utrolig vakre lille øyen – som for noen fortoner seg som rene månelandskapet. Den brune harde lavaen dekker vulkanøyen og vitner om de enorme kreftene som var i sving for lenge siden. Det er annerledes, spektakulært og litt opprørende. Vitner om naturens enorme kraft.

Det er pent og stygt på samme tid, frodig og goldt, komplekst og sammensatt. For meg er Lanzarote fantastiske naturopplevelser, igjen og igjen. Lyset, solen, havet. De grønne palmene mot den brune lavaen. Roen og freden, atmosfæren som skapes med de brune vulkanfjellene mot det blå havet og den lettskyete himmelen.

De mange hvite landsbyene som klorer seg fast i åssiden. Lavmælt og stille. Uten estetisk støy og forurensing, ekte og pittoreske, små fiskelandsbyer med blå fiskebåter. Fjellbyer, med grønne jordlapper. Mil etter mil med lavasteingårder for å sikre jordbruk. Vinranker i kulper, for å sikre vann og le for vinden.

Alt dette får meg til å være i tettere kontakt med meg selv. Det er så stort, og jeg blir så bitte liten. Det setter ting i perspektiv.

Vise «hele» øyen
På Lanzarote bor et fredfullt folkeslag med en naturlig og rolig hverdagslykke. Lite stress og kav, tid til å nyte. Selv om øyen har mange turister, oppleves den ikke masete. Det elsker jeg med dagene her, tryggheten og roen. Muligheten til å ta dagen som den kommer. Solen og varmen. De magiske kulissene. Den gode tapasen og den lokale vinen.

Jeg vil vise deg «hele» øyen, det spektakulære ulike og unike landskapet, de mange hvite byene utenfor allfarvei. Hovedstaden og turistbyen. Sammen blir det mitt Lanzarote. En smakebit av drømmestedet mitt. Som har fått meg til å reise tilbake, igjen og igjen.

Vi bor på et lite enkelt familiehotell, som vi har helt for oss selv, i den lille byen Yaiza. Helt utenfor turistløypen og i kontakt med det genuine og ekte Lanzarote. Vi skal gjøre yoga på terrassen, bade, meditere og shoppe. Nyte god lokal mat og drikke. Ha de gode samtalene og være på farten med lokalbefolkningen.

Jeg gleder meg veldig! Blir du med meg på et annerledes eventyr? Les det spennende og innholdsrike programmet og la det friste!

Pris inkluderer:

 • Fly t/r Oslo – Lanzarote med alle skatter og avgifter
 • 7 netter med frokost på Hotelito El Campo
 • Velkomstdrink
 • Nøtter, frukt og mineralvann tilgjengelig daglig på hotellet
 • 5 middager inkl. et glass vin og kaffe
 • 3 lunsjer
 • Omvisning på vingård inkl. smaking
 • Yogamatte under oppholdet
 • All transport og utflukter som nevnt i programmet (utenom lokalbuss dag 4 og 6)
 • Anne Marit Hjelme som reiseleder


Ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider, drikke og tips
 • Lokalbuss på utflukt dag 4 og 6 (ca. EUR 8 totalt)
 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F=frokost L=lunsj M= Middag

 • DAG 1 ANKOMST (M)

  Ankomst flyplass i Arrecife. Anne Marit møter dere på flyplassen og transport med buss til hotellet i Yaiza. (ca. 30 min). Innsjekking, felles samling/bli kjent med velkomstdrink på terrassen. Tapasmiddag på hotellet om kvelden.

 • DAG 2 UTFLUKT TIL TEGUISE (F, L, M)

  Vi starter dagen med en enkel frokost med smoothie/frukt på terrassen. Etter frokost tar vi buss til byen Teguise, via vulkanen Timanfaya, den lille byen Mozaga og surfebyen Famara. Vi koser oss på søndagsmarkedet som er i hele Teguise. Lunsj på Anne Marits favorittsted i Teguise. Etter lunsj tar vi bussen videre nordover via Nazaret, palmebyen Haria, Mirador, Orzola – og med stopp i fiskerbyen
  Arrieta – hvor vi spiser middag. Deretter fortsetter vi til den kjente «Kaktusbyen» Jardin de Cactus for omvisning der, før vi returnerer til Yaiza og hotellet. Vi avslutter dagen med meditasjon ute på matten på terrassen før vi tar kvelden.

  UTFLUKT TIL TEGUISE (F, L, M)
 • DAG 3 UTFLUKT TIL EL GOLFO (F, L)

  Vi starter dagen med en enkel frokost med smoothie/frukt på terrassen. Etter frokost har vi felles yogatime! Vi stretcher og tøyer yin yoga ute på terrassen. Egentid (hvile/soling etc.).
  Ca. kl. 12 tar vi buss til El Golfo, og starter med en lunsj på Anne Marits favorittsted her. Etter lunsj nyter vi havdønningene, utforsker den lille fiskerlandsbyen og ser på den grønne kulpen. Vi returnerer så til vårt hotell i Yaiza og har resten av ettermiddagen til egen disposisjon. For de som vil spiser vi en
  felles middag på en lokal restaurant i Yaiza (ikke inkludert). Vi avslutter dagen med meditasjon ute på matten på terrassen før vi tar kvelden.

  UTFLUKT TIL EL GOLFO (F, L)
 • DAG 4 UTFLUKT TIL ARRECIFE (F, M)

  Vi starter dagen med en enkel frokost med smoothie/frukt på terrassen. Etter frokost har vi felles yogatime! Vi stretcher og tøyer yin yoga ute på terrassen. Egentid (hvile/soling etc.).
  Ca. kl. 12 tar vi lokalbussen (ikke inkludert) til hovedstaden Arrecife. Her vil det være mulighet for lunsj/kaffe (ikke inkludert) på toppen av øyas høyeste bygning. Vi utforsker byen. Det vil også bli mulighet for shopping og fritid. Ca. kl. 17 tar vi lokalbussen (ikke inkludert) tilbake til Yaiza og hotellet. Litt egentid før vi spiser middag sammen på en lokal restaurant i Yaiza. Vi avslutter dagen med meditasjon ute på matten på terrassen før vi tar kvelden.

  UTFLUKT TIL ARRECIFE (F, M)
 • DAG 5FRIDAG (F)

  Fridag – bruk dagen som du selv vil. Det er masse utflukter og turistmål på øyen, undersøk i forkant og bruk dagen til å oppleve det du ønsker.

 • DAG 6 UTFLUKT TIL PUERTO DEL CARMEN (F, M)

  Vi starter dagen med en enkel frokost med smoothie/frukt på terrassen. Etter frokost har vi felles yogatime! Vi stretcher og tøyer yin yoga ute på terrassen. Egentid (hvile/soling etc.).
  Ca. kl. 12 tar vi lokalbussen (ikke inkludert) til Puerto del Carmen. Her vil det være mulighet til å starte med en lunsj på Anne Marits favorittsted (ikke inkludert). Vi utforsker så denne deilige
  turistbyen og besøker sjømannskirken der vi har mulighet til å kjøpe kaffe og vafler. Ta med badetøy om du vil tilbringe tid på den flotte stranden. Alltid noe å shoppe og muligheter for å leie sykkel
  om du vil utforske avenida på egenhånd. Ca. kl. 18 tar vi lokalbussen (ikke inkludert) tilbake
  til Yaiza og hotellet. Vi spiser tapasmiddag sammen på hotellet om kvelden. Vi avslutter dagen med meditasjon ute på matten på terrassen før vi tar kvelden.

  UTFLUKT TIL PUERTO DEL CARMEN (F, M)
 • DAG 7 UTFLUKT TIL LA GERIA MED BESØK VINGÅRD (F, L, M)

  Vi starter dagen med en enkel frokost med smoothie/frukt på terrassen. Etter frokost har vi felles yogatime! Vi stretcher og tøyer yin yoga ute på terrassen. Egentid (hvile/soling etc.).
  I 13-tiden tar vi buss til vindistriktet La Geria. Her starter vi med å gå en times tur rundt
  vulkanen La Cueva og besøker deretter en lokal vingård. Omvisning, vinsmaking og lunsj.
  Ca. kl. 17 tar vi bussen tilbake til Yaiza og hotellet. Egentid (hvile/sol), før vi spiser en felles avslutningsmiddag på en lokal restaurant. Vi avslutter dagen med meditasjon ute på matten på terrassen før vi tar kvelden.

  UTFLUKT TIL LA GERIA MED BESØK VINGÅRD (F, L, M)
 • DAG 8 HJEMREISE (F)

  Vi starter dagen med en enkel frokost med smoothie/frukt på terrassen. Vi sjekker ut.
  Egentid (hvile/soling) fram til vi tar buss til flyplassen i Arrecife for retur til Norge.

HOTELITO EL CAMPO
Calle Vista de Yaiza, 104,
35570 Yaiza, Las Palmas

Et lite og godt familiehotell i utkanten av den koselige landsbyen Yaiza. Det finnes mange gode restauranter og tapasbarer i nærheten. Hotellet har egen restaurant, bar, hage, terrasse og gratis Wifi.
Alle rom har privat bad/toalett med hårføner, vifte, skrivebord og TV.
Mulighet å oppgradere til juniorsuite med privat balkong. (begrenset antall)

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for dobbeltrom til bruk som enkeltrom
kr 1.300,- (begrenset antall)

Oppgradering til junior suite med privat balkong kr. 500,- per rom (begrenset antall)

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Avreise:
Oslo, Avgang 08:30. Beregnet ankomst 13:05.
Flyreisen er med SAS/Apollo

Retur:
Lanzarote, Avgang 14:05. Beregnet ankomst 20:40.
Flyreisen er med SAS/Apollo

 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.