Dublin og Belfast i mai 2021

Dublin og Belfast i mai 2021

Bli med på en eventyrlig tur med natur, kultur og historie, og opplev to land og to verdensbyer på én øy.

PS! Du kan bestille denne og alle andre turer fra Aller Travel helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
To verdensbyer med omvisning
Den vakre Antrimekysten
Whiskeydistilleri
Irlands hage – Co Wicklow

Vi skal besøke Belfast med verdens største Titanic-utstilling, den vakre Antrimkysten, det dramatiske Slane Castle med sitt fantastiske whiskey destilleri og selvfølgelig hovedstaden Dublin. På vår ferd skal vi bli godt kjent med irsk og keltisk kultur og natur og vi skal oppleve det vennlige og stolte folket.

Den grønne øya byr på et vakkert og eventyrlig landskap av fjell, grønne åser, glitrende innsjøer og ikke minst en spennende kulturhistorie og storslåtte
historiske severdigheter.

Reiseleder vil være svensktalende Eva Ward, som til daglig bor i Dublin og kjenner Irland godt. Hun vil legge til rette for både hyggelige lunsjer og middager underveis, slik at gruppen samles.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Dublin med alle skatter og avgifter
2 netter med frokost på Titanic Hotel Belfast ****
3 netter med frokost på Cassidys Hotel Dublin ***
1 middag med irsk underholdning
2 lunsjer på lokale restauranter
All transport, innganger og utflukter som nevnt i programmet
Svensk reiseleder fra ankomst Irland

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Drikke og øvrige måltider
Tips

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

  DAG 1 Ankomst (L)

  Vi ankommer Dublin på morgenen. Her møter vi vår reiseleder og bussen kjører oss til Nord-Irland og Belfast (ca. 2 t). Ved ankomst spiser vi lunsj på Mc Huge`s Pub før vi lærer byen å kjenne med en bytur og besøk på det påkostede Titanic-senteret.

  Verdens største Titanic-utstilling ble åpnet i Belfast, eksakt 100 år etter det tragiske forliset. Utstillingen beskriver i detalj, med den nyeste teknologi, hvordan fartøyet ble bygget, om jomfrureisen og det tragiske forliset. Utstillingen er spredt over 6 etasjer og omfatter 9 gallerier, hver del med detaljerte beskrivelser av de ulike stegene i Titanics reise.

  Ankomst (L)

  DAG 2 Utflukt til Antrim-kysten (F)

  Vi spiser Ulster-frokost på hotellet før vi forlater storbyen for den vakre Antrim-kysten. Vi får se Giant’s Causeway og hengebroen Carrick-a-Rede.

  De spesielle steinformasjonene som kallas Giant’s Causeway antas å ha kommet fra stivnet lava for ca. 6 millioner år siden. I dag er plassen beskyttet og listet under Unescos Verdensarv. Lunsj på egenhånd før vi fortsetter videre til hengebroen Carrick-a-Rede. Her kan du gå fra fastlandet og over til en liten øy. Hengebroen er veldig høy, men for den som våger å gå over kan man nyte fantastisk havsutsikt herfra. Retur til hotellet i Belfast på ettermiddagen.

  De som ønsker kan spise middag med reiseleder på kvelden, for egen regning.

  Utflukt til Antrim-kysten (F)

  DAG 3 Avreise til Dublin (F, L)

  Etter frokost setter vi kursen mot Dublin, via Slane. Her besøker vi Slane Castle og Whiskey Distillery. Det dramatiske slottet ved elven Boyne er et av de mest interessante slottene i Irland. Slekten Conyngham har bodd i slottet siden 1703, og vi får et godt innblikk i områdets historie. I slottets gamle stall har man laget et fantastisk whisky destilleri.

  Blandingen av moderne og gammelt er synlig alle steder, og prøvesmakingen foregår ved moderne langbord. Etter besøket spiser vi lunsj på en lokal restaurant og reiser videre til Dublin.

  Ved ankomst Dublin får vi en omvisning i byen. I løpet av byturen passerer vi hovedgaten O’Connell Street, det nye monumentet Spire of Dublin og hovedpostkontoret GPO, som før i tiden var en viktig plass for den irske kampen om selvstendighet.

  Vi ser Dublins glansfulle kvartaler samt parkene St. Stephen’s Green og Phoenix Park, som påminner om glamour på 1700-tallet. De nye bygningene viser den moderne og livlige hovedstaden. Vi avslutter på hotellet.

  Avreise til Dublin (F, L)

  DAG 4 Halvdags utflukt til Irlands hage – Co Wicklow (F)

  Etter en god irsk frokost hentes vi med buss for halvdags utflukt til Co Wicklow. I løpet av dagen stopper vi ved Glendalouch kloster og Avoca håndveveri, og det blir mulighet for lunsj underveis.

  Glendalough kloster ligger ved Wicklow Mountains. På begynnelsen av 500-tallet grunnla St Kevin dette klosteret, og nå kan ruinene beskues der de ligger vakkert plassert på bredden av to fjellvann. Her finnes også et veldig spesielt landemerke, The Round Tower. Slike runde tårn finnes bare i Irland og svært få av dem er godt bevart.

  Landsbyen Avoca ligger vakkert plassert ved en mølle og en liten elv. Her besøker vi et håndveveri hvor vi får se hvordan man produserer ulike ullprodukter. Møllen har eksistert siden 1723, og det blir mulighet for å kjøpe lokale produkter.

  Halvdags utflukt til Irlands hage - Co Wicklow (F)

  DAG 5 Fridag i Dublin (F, M)

  Dagen er fri til å utforske Dublin på egenhånd. I kveld blir det «Traditional Irish Night» på Merry Ploughboys Pub, med middag og show. Retur til hotellet på kvelden.

  Fridag i Dublin (F, M)

  DAG 6 Avreise (F)

  Etter frokost henter bussen oss for avreise til flyplassen og retur til Norge.

 • Cassidys Hotel Dublin 3*, 3 netter

  Det sentrale Cassidys Hotel ligger øverst på O`Connell Street, rett ovenfor Gate Theatre. Hotellet består av tre Georganske hus og ligger kort gange fra de fleste severdigheter. Du finner manger restauranter, typisk irske puber og butikker rett ved hotellet.

  På hotellet finnes det en restaurant, bar og bistro samt treningsstudio. Wifi er gratis.

  Rommene har flatskjerm-TV, safe, bad/dusj og hårføner. Du kan også lage deg en kopp kaffe og te på rommet.

 • Wellington Park Hotel Belfast 3*, 2 netter

  Wellington Park ligger sentralt i hjertet av Queen`s Quarter, bare 5 min. gange fra Queens Universitet og Ulster museet.

  Hotellet tilbyr en tradisjonell restaurant, en koselig bar og gratis Wifi.

  Alle rom har flatskjerm TV, kaffe-/te-koker og bad med dusj eller badekar, hårtørker og baderomsartikler.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 2.900,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 2,5 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.