Hjertet av New York

Hjertet av New York

Bli med på den ultimate reisen til verdensmetropolen New York. Spennende utflukter vi skal se nærmere på er Frihetsgudinnen, båttur rundt Manhattan og inngang på verdenskjente MoMa.

Høydepunkter:
√ Sentralt hotell på Manhattan
√ Utflukt til Statue of Liberty
√ Båttur rundt hele Manhattan
√ Museum of Modern Art (MoMa)

Vi skal se byens grønne lunge Central Park, den fasjonable Fifth Avenue, St. Patrics Cathedral, Rockefeller Center, China Town, minnesmerket der World Trade Center engang lå, pulserende Times Square og de mer rolige kvarterene Greenwich Village og Soho. Spennende utflukter vi skal se nærmere på er Frihetsgudinnen, båttur rundt Manhattan og inngang på verdens-kjente MoMa.

Det blir god tid til å shoppe, se på livet og kjenne pulsen – og det blir også mulighet for et Broadway-show for de som ønsker det.

Grip dagen langs New Yorks avenyer og nyt følelsen av å befinne deg i byen som aldri sover!

Prisen inkluderer:
Fly direkte tur retur Oslo – New York inkl skatter og avgifter
5 netter på Fairfield Inn & Suites Midtown inkl frokost
1 lunsj på restaurant
1 middag på Virgil`s Barbecue
1 middag på Morton`s Steakhouse
Inngang til MoMa
Utflukt til Statue of Liberty
Rundtur med buss på Manhattan med skandinavisk guide
Circle Line Cruises – båt rundt hele Manhattan inkl lunsjboks
Alle transporter som nevnt i program
Norsk reiseleder med fra Norge

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Øvrige måltider, drikke og tips
Billetter til Broadway show
ESTA

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1 Ankomst (-)

  Vi ankommer New York og kjører direkte til hotellet. På veien inn vil reiseleder gi litt informasjon om dagene som kommer. Vi sjekker inn og resten av kvelden er fri til å slappe av og tilpasse seg tidsforskjellen.

 • DAG 2 Rundtur Manhattan (F, M)

  Vi starter utfluktsprogrammet vårt i denne fantastiske metropolen som også kalles «The Big Apple». Formiddagens rundtur i buss vil gi oss et godt inntrykk av den mest berømte av New Yorks fem bydeler, nemlig Manhattan. Manhattan består av forskjellige distrikter: Financial District med Wall Street, de etniske bydelene Chinatown og Little Italy med synlige kulturelle bånd, og bohem-bydelen Grenwich Village med sin hyggelige, avslappede stemning og store utvalg av restauranter.

  Vi skal blant annet se byens grønne lunge, Central Park, som strekker seg over 3,4 km2 og årlig har rundt 25 millioner besøkende som vil nyte en tur i det grønne sentrum i storbyen. Vi kjører bortover den fasjonable Fifth Avenue som går langs parken og har en overflod av lekre butikker. Vi passerer forbi St. Patricks Cathedral, en imponerende gotisk domkirke, som er sete for den katolske erkebiskop i New York. Overfor ligger Rockefeller Center, en av New Yorks klassiske skyskrapere, bygd i 1939 i art deco-stil. Vi fortsetter til Times Square, et mylder av lysreklamer og trafikk, og videre til de mer rolige kvarterene Greenwich Village og Soho, hvor mindre gater og små, eksklusive butikker og gallerier danner en hyggelig stemning. Vi besøker Chinatown, den kinesiske bydelen med eksotiske butikker og travle restauranter, og fortsetter ut i business-distriktet Wall Street og Battery Park ut til vannet på Manhattans sørspiss.

  Vi avslutter rundturen med et besøk ved 9/11 Memorial. Der World Trade Center engang lå er det satt opp et minnesmerke som tar opp halvparten av det omkring 64 000 m2 store området. Der tårnene sto ligger det nå to store kvadratiske basseng der vannet renner ned langs de mørkegrå sidene natt og dag og ender i et – for tilskuerne – bunnløst hull. En symbolsk framstilling av tårnenes fall og ødeleggelse.

  Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon. På Times Square er det mulighet for å kjøpe teaterbilletter til sterkt nedsatte priser. På Midtown Manhattan ligger New Yorks mest eksklusive gate, Fifth Avenue, og her ligger også Rockefeller Center og Empire State Building. Langs Central Park på Upper East Side ligger ”Museum Mile” med de tre enestående museene med kunstsamlinger i verdensklasse: Museum of Modern Art, Metropolitan Museum og Guggenheim Museum. Det meste er i gåavstand, men området er stort og man blir nødt å velge ut hva man vil se.

  Kvelden avsluttes med middag på Virgil`s Barbecue.

  Rundtur Manhattan (F, M)
 • DAG 3 Frihetsgudinnen og Ellis Island (F)

  Denne formiddagen skal vi se den berømte Frihetsgudinnen på nært hold. Båten tar oss ut til Liberty Island, en øy som i gamle dager ble brukt til franskmennenes forsvar av «sitt land». Liberty Island er i dag statlig område, og øya blir passet på av Park Rangers og vedlikeholdt av National Park Service. Statuen ble gitt som en gave fra det franske folk til det amerikanske folk, som et symbol på frihet og rettferdighet, og som en takk for vennskapet som hadde utviklet seg mellom Frankrike og USA i forbindelse med den amerikanske revolusjonen. I nærheten av Frihetsgudinnen ligger Ellis Island, som var over 12 millioner europeiske immigranters første møte med ”Drømmelandet i vest».

  Frihetsgudinnen ligger i innseilingen til New York City, og er det første man ser hvis man kommer med båt til byen. I våre dager kommer de aller fleste med fly og mange kan se Frihetsgudinnen fra flyet, men det er litt avhengig av hvilken flyplass man lander på.

  Kvelden er til fri disposisjon – kanskje et show på Broadway kan friste?

  Frihetsgudinnen og Ellis Island (F)
 • DAG 4 Circle Line Cruises – båttur rundt Manhattan (F, ML)

  Fra Pier 83 i Hell`s Kitchen går vi om bord Circle Line Cruises og skal se Manhattan fra sjøsiden. Herfra får vi flott utsikt til de fleste landemerkene som blant annet Manhattan Skyline, One World Trade Center, Yankee Stadium, Brooklyn Bridge og FN-bygningen. Kontrastene er store på denne øya og du vil bli overrasket over størrelsen og hvor mye grønne lunger det er, spesielt på den øvre delen. Turen er guidet på engelsk og tar ca 2.5 timer. Vi får med en lunsjboks til denne turen.

 • DAG 5 MoMA (F, L, M)

  Vi besøker det verdenskjente museet MoMa. Du får inngangsbillett og kan benytte tiden og se deg rundt som du ønsker.

  Lunsj på restaurant

  Kvelden avsluttes på Morton`s Steakhouse med middag.

 • DAG 6 Egentid og hjemreise (F)

  Etter frokost er det tid til egen disposisjon. Vi sjekker ut av hotellet og kan sette igjen kofferten her.
  Buss til flyplassen på ettermiddagen.

  Egentid og hjemreise (F)
 • DAG 7 Ankomst Oslo

  Vi ankommer Oslo på morgenen/formiddagen.

Fairfield Inn & Suites New York Manhattan/Penn Station
325 West 33rd Street, Chelsea
NY 10001 New York

Moderne hotell som ligger sentralt, i tilknytning til Madison Square Garden og Penn Station. Her tilbys gratis Wi-Fi og en bar på taket med utsikt over byens silhuett. Gjester har også tilgang til et treningsrom, gratis aviser, et kontorsenter, døgnåpen resepsjon og en turskranke. Times Square ligger 10 minutters gange fra hotellet. Rockefeller Center er en 15-minutters t-banetur unna.

Alle rommene har moderne innredning, en 37-tommers flatskjerm-TV, kaffetrakter, safe, eget bad med hårtørker, skrivebord og strykeutstyr.

Hver morgen serverer hotellet en varm kontinental frokost som Grab-n-Go-frokost. Hotellet har ikke en egen restaurant. Takbaren The Skyline Rooftop Bar & Lounge tilbyr forretter og cocktailer, og her kan du beundre utsikten over byen.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 6.700,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 8 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.