Jordans skatter med Tone

Jordans skatter med Tone

Reiseleder Tone Mjøberg har sterke bånd til Jordan og lang erfaring med denne flotte destinasjonen; «Bli med meg på en rundtur for å se Jordans aller flotteste og historiske steder, og la deg forføre av den mystiske historien og de spennende kulturskattene.»

PS! Du kan bestille denne og alle andre turer fra Aller Travel til høsten helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
Den fantastiske klippebyen Petra
Betania – Jesus døpested
Verdens vakreste ørken, Wadi Rum
Historie og kultur blandet med sol og bad i Dødehavet og Rødehavet

Vi skal oppleve Amman på sine syv høyder, romernes storby Jerash, Mount Nebo hvor Moses en gang så utover det lovede land, Madaba med mosaikk-kartet, korsfarerborgen Shobak, Dødehavets vektløshet, Petras utrolige sandsteinsfasader, Lawrence av Arabias ørken i Wadi Rum samt deilige dager i Aqaba ved Rødehavet.

Vi besøker hele tre steder på Unescos verdensarvliste: Bethany hvor Jesus ble døpt, klippebyen Petra som er kåret til et av verdens syv nye underverk, og verdens vakreste ørken Wadi Rum. 

Vi bor på flotte hotell og reiser på den beste tiden av året.

Dette blir en tur du sent vil glemme!

Norske Tone Mjøberg er svært interessert i historie og kultur, og er en meget erfaren reiseleder som har reist verden rundt.

 • INKLUDERT
 • Fly t/r Oslo – Amman med alle skatter og avgifter
 • 10 overnattinger med frokost
 • 2 middager på hotell i Amman og Petra
 • 5 lunsjer
 • All transport, sightseeing og inngangsbilletter i henhold til programmet
 • Engelsktalende lokalguide
 • Norsk reiseleder med fra Oslo
 • Gruppevisum

IKKE INKLUDERT:

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Øvrige måltider
 • Drikke
 • Tips
 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  FM = Flymat / F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1 Ankomst Ammam (M)

  Avreise fra Oslo med ankomst Amman (via Frankfurt) på kvelden. Transport til hotellet og felles velkomstmiddag på hotellet.

 • DAG 2 Amman (F, L)

  I dag opplever vi romerske ruiner og teater, det arkeologiske museet, lokale marked og mye annet i en av verdens eldste byer, Amman. Lunsj inkludert.

  Amman (F, L)
 • DAG 3 Jerash – Ajloun (F, L)

  Dagens utflukt går til den romerske ruinbyen Jerash, også kalt Østens Pompeii eller Gerasa. Jerash var en av de berømte Dekapolis-byene og huser noen av verdens største romerske ruiner utenfor dagens Italia. Vi nyter lunsj før ferden går videre til den velbevarte festningen Ajloun fra 1100-tallet. På sen ettermiddag returnerer vi til hotellet i Amman.

  Jerash - Ajloun (F, L)
 • DAG 4 Dødehavet (F, L)

  Vi starter dagen ved Jordan-elven og Bethany, stedet hvor Jesus ble døpt av Johannes Døperen. Deretter fortsetter vi den korte strekningen til Dødehavet. Vi spiser lunsj og får tilgang til strand og strandhåndklær og nyter en deilig dag i det mineralholdige vannet. På ettermiddagen returnerer vi til Amman.

  Dødehavet (F, L)
 • DAG 5 Mount Nebo – Madaba – Wadi Mujib – Petra (F, L, M)

  Etter frokost sjekker vi ut og reiser mot Mount Nebo hvor Moses skal ligge begravet. Her har vi flott utsikt til det ”forjettede land”. Ferden går videre til mosaikkbyen Madaba og kirkebesøk, begge steder nevnt i bibelen. Reisen fortsetter på Wadi Mujib, som er en del av den gamle Kongeveien, og er spektakulært sted å kjøre mot Petra. Vi besøker den imponerenede byen Kerak og har lunsj underveis. Innsjekk og middag på hotellet i Petra.

  Mount Nebo - Madaba - Wadi Mujib - Petra (F, L, M)
 • DAG 6 Petra (F)

  Hele dagen til å oppleve den fantastiske oldtidsbyen Petra, kåret til et av verdens nye syv underverk. Nabateernes hovedstad ble hugget inn i de massive sandsteinsklippene for nesten 3000 år siden, her ser vi kongegraver og ruiner. Den eneste måten å ta seg inn i byen på er til fots eller med hest og vogn, gjennom den 200 meter dype og 2 km lange kløften Siq. Vi ser fantastiske formasjoner og farger i berggrunn. En uforglemmelig opplevelse. Overnatting i Petra.

  Petra (F)
 • DAG 7 Wadi Rum (F, L)

  Dagens utflukt går til Wadi Rum som byr på et av verdens mest fascinerende landskap. Her opplever vi Lawrence of Arabias områder på jeep-safari, ser levninger fra handelskaravaner som førte røkelse, krydder og myrra. Vi spiser lunsj hos beduiner. Vi prøver også å få til et besøk på en barneskole. Denne er meget spartansk og det er stort sett beduinbarn som går der. Vi tar forbehold om evt endringer/avslysning vedrørende dette besøket. På ettermiddagen sjekker vi inn på vårt flotte hotell i Aqaba.

  Wadi Rum (F, L)
 • DAG 8-10 Aqaba (F)

  De neste tre dagene er fri til å nyte herlige, avslappende dager på stranden ved Rødehavet.
  Ved foten av de røde sandsteinsfjellene Ain Shifa ligger Jordans eneste havneby vakkert til ved Rødehavet. Hit kom Moses etter flukten fra Egypt på vei til det forjettede land, her hold Kong Salomo sin flåte til og det var her som Dronningen av Saba kom på sine besøk til Kong Salomo. Herfra hentet man gull fra det sagnomsuste Ofir. Ved Rødehavet kan man nyte bad i det salte og klare vannet som er berømt for sine flotte korall rev eller bare nyte hotellets fasiliteter som spa, den flotte hagen eller hotellets private strand, spise godt av havets ferske delikatesser eller besøke lokale markeder.

  Aqaba (F)
 • DAG 11 Aqaba – Amman – Oslo (F)

  Vi sjekker ut etter frokost og fortsetter til flyplassen i Amman og retur til Oslo (via Wien). Ankomst Gardermoen sent om kvelden.

Slik bor du

 • Bristol Amman Hotel 19.-23. mars

  Hotellet ligger sentralt i Amman og tilbyr komfortable rom, flere restauranter og barer samt terrasse og basseng. Rommene er smakfullt innredet med tv, sittegruppe, kaffe/te-fasiliteter og tilgang til Internett mot betaling.

 • The Old Village Resort Petra, 23.-25. mars

  Resort i luksuriøs stil i utkanten av Petra med både utendørs og innendørs svømmebasseng. Rommene har gratis wi-fi, a/c, safe, TV og hårføner.

  • Mövenpick Resort & Residences, Aqaba, 25.-29. mars

   Dette flotte ferieanlegget ligger i Aqaba sentrum, rett ved Rødehavet, med privat strand, flere utendørsbassenger og 8 spisesteder. Her tilbys gratis Wi-Fi overalt. De lyse rommene har moderne innredning, satellitt-TV samt kaffe- og tekoker. Noen av rommene har kjøkkenkrok og balkong.

   Du kan nyte lokal mat på Palm Court Restaurant & Terrace, eller hygge deg med fersk sjømat og internasjonale retter på Red Sea Grill. De ulike barene på Resort Aqaba tilbyr forfriskende juice og eksotiske cocktailer.

   Ferieanlegget tilbyr ulike avslappingsterapier, deriblant full kroppsmassasje, pedikyr og manikyr. Om du ønsker å holde deg i form, kan du ta deg en økt i treningsstudioet, hvor du finner toppmoderne utstyr.

Tone Mjøberg

Tone Mjøberg

Tone Mjøberg har jobbet med reiseliv i 25 år, og er kjent som en svært dyktig og entusiastisk reiseleder. Tone er verdensvant, og lever og ånder for kultur og reising. Hun er brennende interessert i all slags historie og liker å dele sin kunnskap. I tillegg er Tone veldig omgjengelig og imøtekommende, og tar godt vare på gruppen også når det ikke er program. Tone sier: «I Aller Travel har jeg fått mulighet til å lage turer til områder som jeg kjenner godt. Noen av stedene har jeg bodd selv, og da vet jeg hvor vi skal bo, hvilken restaurant vi skal til, og akkurat hva vi bør spise. Jeg er så glad i mennesker og liker godt å være sosial med hele reisegruppa. Ikke bare når vi er på omvisning, men også rundt måltidene, hvor vi sitter sammen og har gode samtaler og diskusjoner om hva vi har sett i løpet av dagen. Det tror jeg er en viktig del!»

PASS OG VISUM
Med dagens regler får norske statsborgere som reiser på gruppetur visum til Jordan ved ankomst flyplassen i Amman. For å få visum må passet være gyldig i minst seks måneder etter oppholdets slutt. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass er gyldig ved avreise. Aller Travel er ikke erstatningsansvarlig for passasjerer som ikke har dette i orden.

VAKSINASJON
Ingen vaksiner er obligatoriske, men ta gjerne hepatitt A (Havrix), polio, stivkrampe og tyfoid. Større epidemisykdommer forekommer sjelden i Jordan. Legemiddel og apotekvarer kan anskaffes lokalt. Tilgangen på leger og standarden på sykehusene i Amman er god.

HELSEMESSIGE FORHOLD
Gjennomgående er de sanitære forhold på hoteller og restauranter tilfredsstillende. Vann fra springen bør ikke drikkes. Sjekk forseglingen på flasker.

PRAKTISK
Strømmen er 220 volt. Det benyttes flere ulike typer støpsler og det kan være lurt å ta med adapter.Det finnes flere landsdekkende GSM-nettverk, deriblant Jordan Mobilcom, Express, Zain og Orange.

Minibanker er lett tilgjengelige i Amman og de fleste steder turister ferdes. Visa og MasterCard aksepteres de fleste steder i storbyer og turiststeder, og kan også benyttes ved uttak av lokal valuta fra minibank. Vær oppmerksom på at kredittkort som regel sjekkes pr. telefon. Dersom det ikke oppnås forbindelse må man bruke kontanter. Ha derfor alltid kontanter i reserve.

Vanlig arbeidsuke for statsansatte jordanere er 08-15 søndag- torsdag.
Banker har vanligvis åpent fra 08.30 til 15.00, men er stengt fredag og lørdag.
Mange butikker er stengt fredager. Noen forretninger er også stengt søndager.
Myntenheten er jordanske dinarer og fils.

1 jordansk dinar (JOD)= 1000 fils.

LOKALE SKIKKER, SPRÅK, LOVER OG REGLER
Jordanere er generelt svært gjestfrie og hyggelige mot utlendinger. På gaten og andre offentlige steder anbefales det å kle seg på et vis som minimum dekker til skuldre, knær og navle.
Ambassaden anbefaler reisende alltid å ha med seg passet. Det er forbudt å fotografere ambassader og militære anlegg, samt deres omgivelser.

Arabisk er offisielt språk, men mange snakker engelsk. Utenfor turistområdene er engelsk mindre utbredt.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 7.950,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

 • Avgang fra Oslo til Amman. Varighet ca. 9 timer inkluderer mellomlanding i Frankfurt på ca. 2,5 timer. Flyselskap Lufthansa og Austrian Airlines. Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.