Kina med elvecruise på Yangtze

Kina med elvecruise på Yangtze

På denne turen får du oppleve høydepunkter i Beijing og Shanghai og ikke minst 3 netters elvecruise på Yangtze med vakker natur, topp service og verdens største damanlegg. Mye inkludert!

Høydepunkter:
√ Severdighetene i Beijing
√ Elvecruise på mektige Yangtze
√ Verdens største damanlegg
√ Den moderne storbyen Shanghai

Vår reise starter i Beijing der vi skal komme tett på den kinesiske kulturen og besøke alle de store, kjente severdighetene: Den kinesiske mur, keiserpalasset Den forbudte by og Sommerpalasset. I hutongene får vi innblikk i kinesernes hverdagsliv, og vi skal innom en silkebutikk.

Vi skal seile på Asia lengste elv – den legendariske Yangtzeelven. Vi nyter livet om bord på Century Paragon mens vi seiler gjennom storslagen natur. Underveis er det både inkluderte utflukter og utflukter som kan bestilles om bord. Høydepunktet på elvecruiset er De tre kløftene; Qutang-, Wu og Xiling-kløften og ved Sandouping besøker vi verdens største damanlegg.

Vår reise avsluttes i metropolen Shanghai hvor vi skal oppleve en av verdens mest moderne byer. Her skal vi blant annet opp i Shanghai Tower, som er det høyeste tårnet i Kina med utsiktsdekk på 546 m.

Som reiseleder på turen har vi med oss vår fantastiske reiseleder Zhang «Erik» Liming. Erik er kineser, men snakker flytende norsk og gleder seg til å vise deg sitt hjemland.

Prisen inkluderer:
Fly Oslo – Beijing//Shanghai – Oslo inkl. flyskatter
3 netter med frokost på Grand Metro Park Hotel **** i Beijing
Innenlands fly Beijing – Chongqing og Yichang – Shanghai
1 natt med frokost på Chongqing Hilton Hotel ****
3 netter hoveddekk på Century Paragon *****
Helpensjon og felles utflukter på Century Paragon
Tips/driks på Century Paragon
De fleste måltider iht. programmet
Bagasjebiler og tips
Rundreise med egen buss
Sightseeing og besøk inkl. inngangsbilletter iht. programmet.
Engelsktalende lokale guider
Norsktalende reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Øvrige måltider
Frivillige utflukter og oppgradering på Century Paragon
Tips til guider og sjåfører i Kina, innsamlet av reiselederen på stedet
Visum til Kina (Vi anbefaler full servicepakke hos Visumexpert, ca. kr 1700,- + evt. porto og ekspress-behandling. Obs! Personlig oppmøte kan kreves av ambassaden)

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

  DAG 1 Avreise

  Avreise fra Gardermoen med Finnair, via Helsinki.

  DAG 2 Ankomst (L, M)

  Etter en tidlig frokost på flyet lander vi på Beijing Capital Airport. Her møter vi vår skandinavisktalende guide. Det er for tidlig å sjekke inn på hotellet, så vi kjører direkte til det idylliske Sommerpalasset – tidligere sommersted til keiserfamilien med kunstige fjell, vann og over 3000 vakre hus, paviljonger og broer som er knyttet sammen med Changlang, en 728 m lang og nydelig dekorert utendørs korridor. Lunsj spiser vi i selve Sommerpalasset.

  Siden skal vi sjekke inn på Grand Metro Park Hotel. Felles middag om kvelden.

  Ankomst (L, M)

  DAG 3 Den forbudte by (F, L, M)

  Vi starter litt tidlig i dag og tar først en tur på det praktfulle keiserpalasset Den forbudte by. Palasset har 9.999 rom og haller. Den forbudte by er også verdens største museum for orientalsk kunst. Siden tar vi en vandretur i hutongene, hvor vi får et innblikk i kinesernes hverdagsliv og vi skal spise lunsj i et kinesisk hjem.

  Etterpå besøker vi en silkebutikk hvor vi får se silkeproduksjon og handle ekte, fine silkevarer fra flott silkestoff til silkedyner til rimelige priser. På kvelden skal vi oppleve en fantastisk akrobatikkforestilling. Forestillingen varer en time. Middag.

  Den forbudte by (F, L, M)

  DAG 4 Den kinesiske mur (F, L, M)

  Den kinesiske mur står på dagens program, et stort høydepunkt på turen. Byggingen av muren startet allerede i det 7. århundret f.Kr. Muren strekker seg over 6350 km fra øst til vest. I dag får vi lunsjpakke med baguett til lunsj som vi kan nyte i et av vakttårnene på muren.

  På vei tilbake til sentrum stopper vi for å oppleve en te-seremoni, som er en del av den kinesiske kulturen. I kveld spiser vi Pekingand til middag.

  Den kinesiske mur (F, L, M)

  DAG 5 Chongqing (F, L, M)

  I dag tar vi en rolig formiddag. Reiselederen tar med de som har lyst på en spasertur til Den himmelske freds plass. Etter utsjekking fra hotellet kjører vi til flyplassen og flyr til Chongqing. Flyturen tar litt over 2 timer og vi får en enkel lunsj på flyet. Etter ankomsten i Chongqing sjekker vi inn på Hilton hotell som ligger i sentrum. I kveld skal vi smake på Hot-pot i Chongqing.

  DAG 6 Chongqing – Start elvecruise (F, M)

  Dagen bruker vi til sightseeing i byen Chongqing. Chongqing er Kinas største by med over 30 millioner innbyggere. Etter en sen frokost skal vi besøke den gamle byen Ciqikou, det første tettstedet i området fra 1000 år tilbake. Videre til Folkets Plass, som er byens sentrum i dag.

  Vi spiser en tidlig middag før vi kjører til kaien og går om bord på Century Paragon. Kl 21:30 seiler vi fra Chongqing.

  Chongqing - Start elvecruise (F, M)

  DAG 7 Shibao Pagoda (F, L, M)

  Fra i dag har vi helpensjon om bord. På formiddagen er det mulighet til å melde seg på en frivillig utflukt til Fengdu, den verdensberømte Ghost City (bestilles og betales på stedet). Denne byen er kjent for sine store og små djevelstatuer på Mingshan-fjellet.

  På ettermiddagen har vi en felles utflukt til Shibao Pagoda med sin vakre trepagoda som er kalt for Perlen av Yangtze.

  Shibao Pagoda (F, L, M)

  DAG 8 De Tre Kløftene (F, L, M)

  I dag kommer vi inn på høydepunktet av elvecruiset, De Tre Kløftene. De tre kløftene består av Qutang Kløften, Wu Kløften og Xiling Kløften og er veldig kjent for sitt flotte naturlandskap. Vi passerer i dag Qutang og Wu Kløftene.

  På formiddagen er det mulighet til å melde seg på en frivillig utflukt til Baidingcheng, White Emperor City (bestilles og betales på stedet). På ettermiddagen bytter vi til en annen båt for en felles utflukt gjennom de flotte kløftene av Goddess Stream.

  De Tre Kløftene (F, L, M)

  DAG 9 Yichang (F, L, M)

  På morgenen har vi en felles utflukt til verdens største demningsanlegg ved Sandouping. Kl 11.30 er vi fremme i Yichang, vår endedestinasjon på dette elvecruiset. Vi spiser lunsj i Yichang før vi kjører til flyplassen og flyr til Shanghai. Flyturen tar ca 90 minutter. Middag spiser vi i Shanghai.

  Yichang (F, L, M)

  DAG 10 Shanghai (F, L)

  I dag tar vi først en tur til Jadebuddha-templet, hvor vi får se verdens største Jadebuddha-figur. Der ser vi også hvordan kinesere praktiserer som buddhister. Siden tar vi en tur til Shanghai Tower, det høyeste tårnet i Kina. Tårnet er 632 meter høy og vi tar verdens raskeste heis opp til utsiktsdekket som ligger på 546 meter. Felles lunsj.

  På ettermiddagen skal vi besøke et svært innendørsmarked som ligger i kjelleren til Det tekniske museet. Dette er et sted hvor vi må prute hardt! Middag spiser vi på egenhånd.

  Shanghai (F, L)

  DAG 11 Fridag (F, M)

  Dagen er satt til egen disposisjon. Ingen felles lunsj. Felles avskjedsmiddag om kvelden.

  DAG 12 Avreise (F)

  Tidlig avreise til flyplassen og hjemreise til Norge.

Slik bor du

 • Grand Metro Park Hotel ****, 3 netter

  Grand Metropark Hotel ligger i bydelen Xicheng, en 10-minutters kjøretur fra Beijing Vest jernbanestasjon. Hotellet tilbyr romslige rom, innendørs basseng, treningssenter og gratis WiFi.
  Hotellet ligger en 15-minutters kjøretur fra Beijing sentrum. Du kan kjøre til Beijing jernbanestasjon på 10 minutter. Palassmuseet ligger 22 minutters kjøring unna. Beijing internasjonale lufthavn kan nås på 40 minutter med bil.
  Rommene kan skilte med moderne innredning og store vinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys. Alle de velutstyrte rommene har sofa, flatskjerm-TV med kabelkanaler, et lite kjøleskap, vannkoker, flaskevann, poser med te/kaffe samt eget bad med badekar, håndklær, tøfler, hårføner og kostnadsfrie badeprodukter.
  Bagasjeoppbevaring er tilgjengelig i den døgnåpne resepsjonen. Personalet i turskranken kan gi deg tips og råd. Hotellet tilbyr også treningssenter, leke- og aktivitetsrom, en stor bankettsal samt flerbruksrom for arrangementer og møter. Du kan ta en dukkert i bassenget.
  Hotellet har 2 restauranter i forskjellige stiler som serverer et bredt utvalg av mat og drikke.

 • Chongqing Hilton Hotel ****, 1 natt

  Hilton Chongqing er et sentralt beliggende hotell mellom Yangzeelven og Jia Ling elven. Hotellet har spa og fitness senter, innendørs basseng, restauranter, bar og takterrasse. Rommene er lyse og fine, har tv, safe, minibar, hårføner, a/c, wi-fi, og mulighet for å lage seg kaffe/te.
 • Century Paragon Cruiseskip *****, 3 netter

  Century Paragon er et av de nyere cruiseskipene på Yangtze, jomfruturen var i mars 2013. Det er et elegant skip med moderne fasiliteter og god service. Vi har helpensjon om bord. Alle lugarene har utvendig balkong, TV, minibar, hårføner, safe og muligheter for å lage seg kaffe/te.

 • Shanghai Hongqiao Jin Jiang Hotel *****, 3 netter

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 6.400,-

Finnair tilbyr dessverre ikke tilslutningsbilletter fra andre byer i Norge. I noen perioder kan det imidlertid være mulig å fly fra Bergen. Ta kontakt for pris og muligheter.  Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo. Varighet 11,5 timer. Inkluderer mellomlanding i Helsinki på ca. 2,5 timer. Flyselskap: Finnair. Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.