NYHET! Hellas med Kristian i oktober

NYHET! Hellas med Kristian i oktober

Hellas er en svært gjestfri og sjarmerende feriedestinasjon, og et sted for å se de aller tidligste tegn på vår moderne sivilisasjon.

PS! Du kan bestille denne og alle andre turer fra Aller Travel til høsten helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
√ Det antikke teateret i Epidaros
√ Småbyidyl i Nauplion
√ Akropolis og Olympia
√ Ruinene i Delphi

De gamle grekerne har hatt stor innflytelse på språket, politikken, utdanningssystemene, filosofien, vitenskapen, kunsten og arkitekturen i den moderne verden. Gresk mytologi er spennende og vakkert, og det er fascinerende å se ruinene som forteller historiene om de gamle gudene og gudinnene, og hvordan folk levde.

På vår tur til Hellas skal vi oppleve selveste Akropolis i Athen med det ikoniske tempelet, Parthenon. Vi skal til Olympia hvor de olympiske leker startet og til Delfi, stedet som oldtidens grekere mente var sentrum for jorden. Vi skal også oppleve Sounion der vi finner Poseidons tempel samt den romantiske gamle byen Nafplion og det historiske teateret i Epidaurus.

Bli med vår kunnskapsrike reiseleder Kristian Bredby på en berikende opplevelsesreise i det antikke Hellas!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Athen med alle skatter og avgifter
7 netter på hotell i dobbeltrom med frokost
1 velkomstmiddag på lokal
restaurant inkl. vi og vann
3 buffetmiddager på hotell
3 lunsjer
Ouzosmaking
All transport og utflukter som
nevnt i programmet
Norsk reiseleder med fra Norge

Ikke inkludert:
Reise og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider, drikke og tips
Tilslutninger fra andre byer

 • Våre reiseledere - Kristian Bredby

  Kristian Bredby

  Kristian Bredby har over 30 års erfaring som leder i offentlige og private virksomheter. Når tiden kom for å trappe ned yrkeslivet, kunne han fokusere mer på personlige interesser. Blant disse er historie og kunsthistorie, som han også studerte i studietiden. Han kaller seg ikke historiker, men denne interessen er et av utgangspunktene for den store fortellergleden som Kristian har. «De gode historiene er nemlig verdt å huske på, og fortelle videre.» Etter å ha rundet av sitt aktive yrkesliv, har Kristian blant annet blitt leder i Norges Guideforbund og inntatt rollen som vert i Aller Travel. I guideforbundet fokuserer han på utdanning og trening av nye guider og reiseledere. Her deler han personlige erfaringer, interesser og innovative metoder slik at man oppnår best mulig resultat under opplæring. Denne kunnskapen kommer også godt til nytte som vert og reiseleder hos Aller travel.

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1 ANKOMST (M)

  Avreise fra Oslo med Norwegian til Athen. Buss fra flyplassen til vårt hotell i Athen. Vi sjekker inn og tar så en liten orienteringsrunde med reiseleder i nærområdet. Litt fritid før felles velkomstmiddag på en lokal restaurant om kvelden.

 • DAG 2 BYVANDRING OG BESØK PÅ AKROPOLIS (F)

  Etter frokost går vi til Akropolishøyden hvor vi blant annet skal se Parthenons ruiner. Vi fortsetter så til Akropolis museum før vi vandrer videre til Plaka. Her vil vi få muligheten til å utforske på egenhånd. Kanskje spise en lunsj på en av de små koselige spisestedene. Resten av ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon. Spør gjerne reiseleder om tips.

 • DAG 3 UTFLUKT TIL SOUNION (F, L)

  Etter frokost skal vi ta turen til Sounion der vi blant annet finner Poseidons tempel. Sammen med reiseleder skal vi utforske den pittoreske sørkysten av Attica. Vi skal også nyte en felles lunsj på en lokal fiskerestaurant. Retur til hotellet vårt i Athen og resten av ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon. Spør gjerne reiseleder om tips.

 • DAG 4 UTFLUKT TIL DELPHI (F, L)

  Etter frokost setter vi oss på bussen og kjører retning Delphi. Her skal vi besøke byen, se det arkeologiske området samt besøke museet. Delfi var i antikken det viktigste stedet for tilbedelse av guden Apollo og det var også her det berømte orakelet holdt til. Det arkeologiske museet i Delphi har en imponerende samling tilknyttet antikkens Delphi. Vi spiser en lunsj på en lokal restaurant med flott utsikt underveis. Retur til Athen. Ankomst hotell tidlig kveld. Resten av kvelden fri til egen disposisjon. Spør gjerne reiseleder om tips.

 • DAG 5 AVREISE TIL PELOPONNES (F, M)

  Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og setter vi oss på bussen. Vi starter med en liten sightseeing med buss i Athen der vi blant annet skal se Syntagmaplassen med parlamentet og Evzoni soldatene som vokter den ukjente soldats grav. Deretter forlater vi Athen og kjører retning Loutraki der vi skal besøke et kloster. Vi stopper også ved Corinth-kanalen på veien til vårt hotell i Vrahati. Innsjekk hotell og litt fritid før vi samles for en felles buffetmiddag på hotellet om kvelden. Kanskje man kan benytte tiden til å nyte noen av hotellets fasiliteter?

 • DAG 6 UTFLUKT TIL OLYMPIA (F, L, M)

  Etter frokost går turen retning Olympia, stedet der de første olympiske leker ble gjennomført det 8. århundre før Kristus. Vi besøker det arkeologiske området og museet. Vi spiser lunsj på en lokal taverna underveis. Retur til Vrahati på ettermiddagen. Ankomst hotell tidlig kveld. Felles buffetmiddag på hotellet om kvelden.

 • DAG 7 UTFLUKT TIL NAFPLION (F, M)

  Etter frokost setter vi oss på bussen og kjører langs den vakre kystlinjen retning Nafplion. Her skal vi først besøke det antikke teateret i Epidauros. Her virker akustikken fortsatt utrolig! Deretter går turen videre til den gamle romantiske byen Nafplion hvor vi skal finne ut av hvordan ouzo blir laget. Vi får selvsagt også smake. Fritid i Nafplion for å utforske på egenhånd. Kanskje nyte en god lunsj eller benytte anledningen for litt shopping? Retur til hotell tidlig ettermiddag. Resten av ettermiddagen og kvelden til egen disposisjon. Felles buffetmiddag på hotellet om kvelden.

 • DAG 8 AVREISE (F)

  Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og kjører til flyplassen for avreise til Oslo Gardermoen.

Hotel Jason Inn 3*

Dette 3 – stjerners hotellet ligger med 10 minutters gange fra Athens historiske sentrum bare 1 km fra Syntagma-plassen og Akropolis. Hotellet har døgnåpen resepsjon, gratis wifi, restaurant, bar og takterrasse.
Rommene har bad/toalett med hårføner, varmeapparat, klimaanlegg, TV, telefon, safe, vannkoker, minibar, safe og skrivebord.

 • Hotel King Saron 4*

  Dette 4 stjerners hotellet har fin beliggenhet omgitt av trær og blomster og med utsikt over Saroniabukten. Hotellet har døgnåpen resepsjon, utendørs svømmebasseng, terrasse, hage, bar og flere restauranter.
  Rommene har klimaanlegg, varmeapparat, TV, telefon, safe, bad/toalett med hårføner, kjøleskap og balkong.

 • For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

  Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 3.100,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

  Avreise: Oslo Gardermoen, Avgang 16:00. Beregnet ankomst 20:50.
  Flyreisen er med Norwegian

  Retur: Athen, Avgang 21:35. Beregnet ankomst 00:30.
  Flyreisen er med Norwegian

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.