Oppdag spennende Montenegro i oktober

Oppdag spennende Montenegro i oktober

Montenegro er det ferielandet du ikke har prøvd, men bør prøve! Oppdag Montenegro med oss – et land som frister med fine strender langs Adriaterhavet i tillegg til storslått natur, en rik historie, godt bevarte middelalderbyer og en fargerik kultur. Vi har 2 avganger: 3. oktober og 10. oktober 2020.

PS! Du kan bestille denne og alle andre turer fra Aller Travel til høsten helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
√ Flott SPA-hotell med privat strand
√ Båttur i Kotor-bukten
√ Middag på lokal gård hos familien Novakovic
√ Utflukt til Dubrovnik

Sammen med vår dyktige reiseleder skal vi vandre i gamle byer og trange smug, vi skal oppleve vakker natur og krystallklart vann, blandet med historiske byggverk og god mat. Her er det aldri langt til strender, opplevelser og gode måltider, og de gjestfrie montenegrinerne tar hånd om deg på beste måte.

Montenegro betyr «svart fjell» og landet er noe mindre enn Telemark i størrelse. Landets har vært en del av kongeriket Serbia, egen fyrstestat, en del av staten Venezia, i kamp mot de osmanske, erklært kongerike, tatt under Serbia igjen og ble så en del av Jugoslavia. I 2006 kunne endelig Montenegro igjen kalle seg en egen stat.

Vi bor på et godt spa-hotell utenfor Herceg Novi som ligger 40 minutter fra flyplassen i Dubrovnik, og det blir god tid til å nyte hotellets flotte strand og det gode liv.

Prisen inkluderer:
Fly direkte t/r Oslo – Dubrovnik
med alle skatter og avgifter
7 netter på Palmon Bay Hotel
& Spa **** i Herceg Novi
7 frokoster og 6 middager
på hotellet
Tilgang til spa-avdelingen
på hotellet
1 middag og 1 lunsj på
lokale restauranter
All transport, utflukter og innganger som nevnt i programmet
Lokal guide
Skandinavisk reiseleder under
oppholdet

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider og drikke
Ekstra vandretur – kr 490,-
inkl. lett lunsj (min. 10 pers.)
Tips

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  DAG 1 Ankomst (M)

  Ankomst Dubrovnik og buss til hotellet. Middag på hotellet på kvelden.

  DAG 2 Båttur Kotor (F, M) 

  Etter frokost kjører vi buss til Tivat hvor vi stiger ombord på båt som tar oss inn i Kotor-bukten. Her får vi oppleve den fantastiske bukten og naturen fra sjøsiden. Vi går i land i koselige Perast – der sjøfartshistorien for området er skrevet gjennom mange hundre år. Besøk i den lokale kirken og litt fritid før vi seiler videre. Fra båten ser vi de to små øyene Gospa og Skrpjela. Tilbake i Tivat blir det tid til lunsj på egenhånd – her ligger mange gode uterestauranter hvor vi kan nyte utsikten og sjøen. Buss tilbake til hotellet tidlig ettermiddag. Tid på egenhånd til bading eller kanskje behandlinger på hotellet? Middag på hotellet.

  Båttur Kotor (F, M) 

  DAG 3 Fridag / Gåtur til Herceg Novi (F, M)

  Dagen er fri. De som vil kan bli med reiseleder på gåtur inn til Herceg Novi, med stopp på den lokale baren for en kaffe eller øl. Fritid for lunsj før vi følger
  strandpromenaden tilbake til hotellet. Før middag samles alle og går opp til Titos villa. Her blir det omvisning og spennende historie fra Jugoslavias tider. Tilbake til hotellet for middag.

  Fridag / Gåtur til Herceg Novi (F, M)

  DAG 4 Utflukt til Budva og Cetinje (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi med buss til Budva og besøker den katolske- og den gresk-ortodokse kirken som begge ligger i gamlebyen. Pause for kaffe før vi kjører videre opp i fjellene til kongebyen Cetinje. I dag er Montenegro republikk men denne lilleput-byen var et renomert kongedømme på slutten av 1800-tallet. Vi besøker slottet som i dag er museum. Vi stopper også i Njegusi hvor det er mulighet for å kjøpe med lokale produkter. Vi spiser lunsj underveis. Tilbake på hotellet til middag.

  Utflukt til Budva og Cetinje (F, L, M)

  DAG 5 Fridag eller lokal buss til Kotor by (F, M)

  Dagen er fri til å bade på stranden eller nyte hotellets SPA. De som vil kan bli med reiseleder med lokal buss til UNESCO listede Kotor by. Bussen går hver time fra Igalo og koster EUR 7 pr. pers (ikke inkl.) Det er mye fint å se i Kotor by, blant annet den fine katedralen eller man kan ta seg opp til den gamle bymuren som går bratt opp fra byen til fjellet. Middag på hotellet.

  DAG 6 Dubrovnik (F, M)

  Rundt lunsjtider kjører vi med buss til Dubrovnik. Her får vi en guidet rundtur og tid på egen hånd til å besøke museer, gå på bymurer eller bare kose seg på cafe med litt kaffe eller vin. Sent på ettermiddagen kjører vi mot grensen til Montenegro og stopper i den lille byen Cilipi. Her spiser vi middag på en lokal gård eid av familien Novakovic , som har drevet dette stedet gjennom tre generasjoner. Etter middag kjører vi tilbake til hotellet.

  Dubrovnik (F, M)

  DAG 7 Fridag eller valgfri kulturvandring (F, M)

  Dagen er fri til egen disposisjon. De som ønsker kan bli med reiseleder til en liten landsby hvor vi besøker en lokal gård og får smake på lokale produkter. Her blir det litt gåing.

  Pris kr. 500,- inkl. lett lunsj (min. 10 pers.)

  Avskjedsmiddag på lokal restaurant på kvelden.

  DAG 8 Hjemreise (F)

  Transport til flyplass i Dubrovnik og hjemreise til Norge.

VI BOR PÅ FØLGENDE HOTELL:

PALMON BAY HOTEL & SPA ****
Save Ilica 7
85347 Herceg-Novi

Palmon Bay Hotel & Spa har basseng og utsikt over Adriaterhavet, og tilbyr innkvartering med gratis Wi-Fi i Igalo. Hotellet har en privat strand med parasoller og solsenger.

Alle rommene har klimaanlegg, en møblert balkong med utsikt over inngangen til Kotorbukta, flatskjerm-TV, eget bad med dusj, hårføner og gratis badeprodukter, minibar og safe.

Du kan spise i en av hotellets restauranter og barer, som serverer internasjonal og lokal mat og drikke. Spa- og velværesenteret tilbyr vanlig badstue, infrarød badstue, boblebad og tyrkisk bad. Palmon Bay Hotel & Spa tilbyr også et utvalg av massasjebehandlinger.

Dubrovnik flyplass ligger 30 km fra hotellet.

   

 • Våre reiseledere - Aase Kristiansen

  Aase Kristiansen

  Aase Kristiansen er en erfaren, positiv og kunnskapsrik reiseleder, som virkelig elsker jobben sin! Hun er interessert i historie, kultur og friluftsliv, og hennes fokus på tur er at alle gjester skal trives og få gode og minnerike opplevelser. Aase har tidligere erfaring fra både forsvaret, som freelancejournalist, som miljøterapeut og treningsinstruktør. Hun har nå jobbet som reiseleder i 13 år og har stor reiseerfaring, fra både Europa, Latin-Amerika og USA

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.850,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 3 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.