Påsken 2021 på Svalbard

Påsken 2021 på Svalbard

Navnet Svalbard betyr «landet av den kalde kyst», og øyene på Svalbard tilbyr stor, vill natur, et unikt dyreliv og gamle gruver.

PS! Du kan bestille denne og alle andre turer fra Aller Travel helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
√ Guidet omvisning i Longyearbyen
√ Hundesledetur i Bolterdalen
√ Villmarksaften i Camp Barentz
√ Kortreiste matopplevelser

I april er det ofte sol og snø døgnet rundt på Svalbard! Lyset er tilbake for fullt og den verste kulda har gitt seg. Vi kan dra på tur hele døgnet, og nyte den vanvittig vakre naturen, de snøkledde fjellene og hvite viddene.

Kanskje har Tempelfjorden fryst, så vi kan kjøre snøscooter helt inn til Von Post-brefronten? Hundekjøring vil gi oss enorm mestringsfølelse, når vi styrer åtte ivrige polarhunder ut i ødemarken. Og kanskje virker det litt rart å forlate lyset for å tre ned i et underjordisk “winter wonderland,” men isgrotten bare må besøkes for den slutter aldri å imponere.

På dette solvinter-eventyret skal vi oppleve både kulturen og naturen. Vi får et kulturhistorisk møte med Longyearbyen, vi skal på hundesledetur, vi får være med på villmarksaften i Camp Barentz og det vil bli mulighet for både besøk i isgrotten samt snøscootersafari.

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Oslo – Longyearbyen med alle skatter og avgifter
 • 4 netter med frokost på Radisson Blu Polar Hotel
 • 2 lunsjer på Restaurant Nansen
 • 1 middag på Coal Miners Bar & Grill
 • 1 middag «Den lille reisen» på Funktionærmessen restaurant
 • Arktisk villmarksaften i Camp Barentz m/ middag, fri drikke (øl, vin, mineralvann), kaffe og kake
 • Kulturhistorisk møte med Longyearbyen med lokal guide
 • Hundesledetur i Bolterdalen
 • All transport i programmet
 • Norsk reiseleder

Ikke inkludert:

 • Reise- og avbestillingsforsikring
 • Øvrige måltider
 • Ekstra utflukter:
  – Besøk i isgrotte med beltevogn kr 950,-
  – Snøscootersafari kr 3.280,-
  – Besøk i Gruve 3 kr 790,-
  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

   F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

  • DAG 1 Ankomst (L, M)

   Vi ankommer Longyearbyen og bussen tar oss til hotellet. Her serveres det lunsj på hotellet. Etter innsjekk blir det litt tid til å slappe av før vi møtes til Villmarksaften i Camp Barentz på kvelden.

   Campen ligger ca. 10 kilometer øst for Longyearbyen og har en fantastisk beliggenhet hvor man kan oppleve Svalbards storslåtte natur. Området er fullt av historie, med områder relatert til gruvedrift, andre verdenskrig og tidlige vitenskapelig forskning. Svalbardreinen er et vanlig syn i dette området, og av og til gjør også Svalbardrypa en opptreden. Disse dyrene er lokale for dette området og finnes bare på Svalbard.

   I campen har vi Barentz hus, en gamme, og har også mulighet til å sette opp en lavvo. Barentz hus er bygd som en kopi av hytta Willem Barentsz og hans mannskap overvintret i på Novaja Semlja under sin ekspedisjon i 1596-1597, hvor de ved en tilfeldighet oppdaget Bjørnøya og Spitsbergen. Bussen stopper et stykke utenfor campen, og vi blir hilst velkommen av et gode vertskap som følger oss det siste stykket. Vertskapet vil være bevæpnet med rifle for isbjørnbeskyttelse.

   Inne i varmen serverer vertskapet en akevitt, varm mat, bålkaffe og dessert mens de byr på foredrag og bilder. Dagens foredrag vil være om isbjørn – verdens største, landlevende rovpattedyr.

   Dette er en innendørs aktivitet, men vi vil anbefale behagelige, varme friluftsklær og varme sko da det kan trekke litt kaldt fra gulvet. Merk at klærne kan lukte av bålrøyk i etterkant. Varighet: ca. 3 timer.

   Ankomst (L, M)
  • DAG 2 Sightseeing – Isgrotten (F, M)

   Etter frokost tar en lokalkjent guide oss gjennom Longyearbyen og stedets spennende historie. På turen besøker vi Svalbard Museum og Galleri Svalbard. Emner som vil bli belyst er historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Dette er en innendørsaktivitet, og sightseeingen gjennom Longyearbyen foregår i buss. Varighet ca. 3 timer.

   Valgfri utflukt: Besøk i isgrotten med beltevogn (kr. 950,-)
   Bli med under breen og se fascinerende formasjoner skapt av is og stein. Dette er en opplevelse som tar pusten fra de fleste. Fra Longyearbyen reiser vi opp på Longyearbreen med beltevogn. Vel oppe på breen innerst i Longyeardalen tar vi oss inn i isgrotta. Med hodelykt går vi innover smeltevannskanalen under isbreen og beundrer de spesielle formasjonene. Vi stiller med alt utstyr og erfarne guider. Du stiller med eventyrlyst, uteklær og solide fjellsko/vintersko. Vær oppmerksom på at vi må krype noen steder. Sikkerheten er godt ivaretatt, og breen beveger seg ikke. Selv om det stort sett er luftige smeltevannskanaler, anbefaler vi ikke turen til personer som lider av klaustrofobi eller for personer med bevegelsesbesvær.

   Inkluderer tur fra/til Longyearbyen med beltevogn, hjelm og hodelykt. Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang.

   På kvelden blir det felles middag på stemningsfylte Coal Miners Bar & Grill.

   Sightseeing - Isgrotten (F, M)
  • DAG 3 Fridag – Snøscootersafari (F)

   Dagen er fri til å slappe av eller utforske Longyearbyen på egenhånd.

   Valgfri utflukt: Snøscootersafari (kr. 3 280,-)
   Etter briefing og utdeling av bekledning setter vi kursen mot Tempelfjorden. Turen går gjennom arktisk natur, og kanskje opplever vi noe av Svalbards spennende dyreliv underveis, «kongen av arktis» har et fint fangsområde på fjordisen ved Tuna breen. Vi gjør en stopp ved det historiske området Fredheim, hvor fangstmannen Hilmar Nøis bodde i sin fangststasjon i over 30 år. Vi får se den gamle hytten hvor det ene barnet hans ble født, og den nyere og større hytten han bygde for sin andre kone.

   Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang.
   Varighet: ca. 7 timer
   Kjørelengde: ca. 140 km
   Vanskelighetsgrad: Passer for de fleste uten tidligere snøscooter erfaring. Ikke flatt, litt kupert terreng.

   Denne turen inkluderer transport til/fra hotellet, briefing, snøscooter, drivstoff, snøscooterdress, snøscooter støvler, hansker, hjelm, balaklava/ansiktsmaske, varm drikke, lunsj, søk og redningsforsikring, og turleder med alt nødvendig
   sikkerhetsutstyr. Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter, husk også at førerkortet skal medbringes deg på scooterturen. Kjøring under påvirkning av alkohol aksepteres ikke, vegtrafikkloven gjelder også for snøscooterkjøring. Vi anbefaler at du ifører deg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen. Vi anbefaler også at våre gjester har med ekstra klær (f.eks. ekstra genser, lue og votter) i en liten ryggsekk.

   Fridag – Snøscootersafari (F)
  • DAG 4 Hundesledetur (F, L, M)

   Hundekjøring er en fantastisk og autentisk måte å oppleve Arktis på, og denne turen vil gi deg en utmerket introduksjon til hundekjøring og gleden av å jobbe med polarhunder. Guiden vil kjøre først sammen med to gjester, og dere kjører deretter 2 og 2 på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og sitte på. Vi følger elveleiet som bukter seg frem og tilbake i Bolterdalen, omgitt av vakre fjell. Det er store muligheter for å se Svalbardreinen på denne turen, og kanskje er vi også så
   heldige å se Svalbardrype og polarrev i tillegg. På Scott Turner breen vil vi snu sledene og sette kurs tilbake til hundegården. Tilbake i hundegården hjelper vi til med hundene, før guiden serverer en kopp te eller kaffe, og viser oss det nyeste valpekullet.

   Oppmøte: Foran hotellets hovedinngang.
   Varighet: ca. 4 timer
   Vanskelighetsgrad: Gjennomsnittlig fysisk form
   Denne turen inkluderer transport til / fra overnattingsstedet klær og støvler, turleder med alt nødvendig sikkerhetsutstyr.

   Etter turen spiser vi felles lunsj på Restaurant Nansen.

   På kvelden avslutter vi vårt opphold med en felles middag på Funktionærmessen restaurant.

   Hundesledetur (F, L, M)
  • DAG 5 Hjemreise (F)

   Frokost og dagen til egen disposisjon.

   Valgfri utflukt til Gruve 3 (kr. 790,-)
   Bli med på en vandring i Longyearbyens rike gruvehistorie, mens du tar og føler på hverdagen til «en gruvebus» i Gruve 3. Vi gir dere den kullsvarte historien om gruvedrift på Svalbard. På reisen gjennom Longyearbyen finner vi historien godt synlig, fra Amerikanergruven til Jon Munroe Longyear, taubanebukker, taubanesentralen, kullkaia, lasteanlegget og opp mot Gruve 3. Vi stempler inn og får utdelt lompen og hjelmer med hodelykt. I løpet av turen har man også mulighet til å prøve gruvebusens fulle arbeidsutstyr. Gruve 3 ble stengt i 1996 og på vandringen i daganlegget får vi presentert levende historier fra hverdagen i den siste manuelt drevne gruven i Longyearbyen. Her står utstyr slik det ble forlatt. Stempler ligger ute, vogner står klar for å lastes av, lokomotiv er inne til reparasjon, mens smia nesten kan kjennes varm. Vi går helt inn til åpningen til selve gruven. Her kjenner vi luften som blir sugd ut av gruven og når døren lukkes kan mørket omslutte oss, vi hører lyder fra det indre og vi kan se for oss, mens guiden forteller, hvordan «gruvebusen» ble fraktet i vogner inn i mørket mens kull kom ut i dagen. Varighet: ca. 3 timer.

   På ettermiddagen henter bussen oss for transport til flyplassen og videre hjemreise.

Hotel Radisson Blu Polar Spitsbergen ****
Main Road, 9171 Longyearbyen

Her bor vi sentralt i Longyearbyen, på verdens nordligste fullservice hotell, med fantastisk utsikt til Hiorthfjellet. Under oppholdet kan du nyte deilig mat i Nansen Restaurant eller en iskald øl i Barentz Gastropub. Hotellet gjenåpnet etter omfattende renovering i februar 2019.

I hotellets lobby er det salonger hvor vi kan kose oss foran peisen. Et besøk i en varm badstu kan kanskje friste etter en dag ute i villmarken? Det finnes også et deilig boblebad med utsikt rett mot Hiortfjellet.

Alle værelser er godt utstyrt med bad, tv, badekåpe, tøfler, vannkoker og minibar.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.950,- (begrenset antall)

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for pris og muligheter i god tid før avreise (minimum 60 dager før).
I forhold til bagasje og eventuelle forsinkelser/endringer på reisen, er det en fordel å ha gjennomgående flybillett fra avreisested til endelig destinasjon, framfor separate flybilletter.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 3 timer. Flyselskap og avreisertidspunkt spesifiseres senere. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Tilvalg/Utflukter

Snøscootersafari – Tempelfjorden, ca. 7 timer – kr. 3 280,-
Besøk i isgrotte med beltevogn, ca. 2 timer – kr. 950,-
Besøk i Gruve 3 – kr 790,-

Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.