NYHET: Rundreise i Skottland

NYHET: Rundreise i Skottland

Bli med på en rundreise i Skottland og opplev dette vakre egenartede landet med dramatisk historie, majestetisk natur, imponerende bygninger og slott og fantastisk gjestfrihet.

PS! Du kan bestille denne og alle andre turer fra Aller Travel til høsten helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
√ En opplevelsesrik rundreise med mange utflukter
√ Fantastisk natur
√ Edinburgh Castle
√ Dyktig og lokalkjent reiseleder

Vi har på denne rundturen samlet det beste av det beste av Skottland. Vi skal blant annet oppleve de skotske slott og borger, den spennende historien, det fantastiske Highland, Isle of Skye på Hebridene, båttur, whisky destilleri og selvsagt også Loch Ness.

Underveis skal vi bo på gode og hyggelige hoteller i Glasgow, Ballachulish, Dundee, Grantown-on-Spey, og Edinburgh.

Reiseleder på denne turen er Morten Bille som vil krydre turen med sin viten og humor!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Edinburgh med alle skatter og avgifter
7 netter på gode hotell med frokost
4 middager
2 besøk inkl. smaking på Whisky destilleri
All transport, innganger og utflukter som nevnt i programmet
Skandinavisktalende reiseleder fra ankomst Skottland

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Øvrige måltider, drikke og tips
Tilslutninger

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost / M = Middag

 • DAG 1 ANKOMST EDINBURGH, BESØK STERLING OG BYVANDRING GLASGOW(-)

  Vi ankommer Edinburgh på formiddagen. Her møter vi reiseleder og vår buss og setter oss på bussen retning vårt hotell i Glasgow. Under transporten vil reiselederen fortelle om dagene som venter oss. Vi gjør noen stopp underveis hvor det også vil bli mulighet for å spise lunsj. Vel fremme sjekker vi inn før vi tar en byvandring i Glasgow med reiseleder. Kvelden er fri til egen disposisjon. Reiseleder er behjelpelig med forslag til steder å spise.

 • DAG 2 GLASGOW TIL LOCH LOMOND OG BALLACHULLISH (F, M)

  I dag begynner vi på vår rundtur. Vi setter kursen mot den lille byen Balloch som ligger ved Loch Lomond. Her skal vi på en liten båttur før vi fortsetter mot Inveraray og Glen Coe besøkssenter. Det vil bli mulighet for lunsj underveis. Etter lunsj begynner vi turen opp i det skotske høylandet hvor vi kan nyte fantastiske landskap retning vårt hotell i Ballachullish. Vi sjekker inn på hotellet og kanskje får vi tid til en liten gåtur i denne lille byen før vi spiser en felles middag på hotellet.

  GLASGOW TIL LOCH LOMOND OG BALLACHULLISH (F, M)
 • DAG 3 UTFLUKT TIL ISLE OF SKYE OG BESØK PÅ WHISKEY DESTILLERI (F, M)

  I dag skal vi på en heldagsutflukt nordover til den største og kanskje den vakreste øya av de indre Hebridene, nemlig Isle of Skye. Underveis besøker vi Eilean Donan Castle som gjemmer på noen av de mest fantastiske historier om Skottland. Vi kjører så videre gjennom fantastisk natur og via den flotte Sky Bridge retning den lille fiskebyen Portree. Her vil man få tid til å spise lunsj. Kanskje det frister med en fish and chips? Etter lunsj fortsetter vi til Tallisker Whiskey destilleri der vi får en innføring om disse gylne dråper og selvsagt også en smaksprøve. Etter besøket returnerer vi til vårt hotell i Ballachullish for middag og kanskje et lite besøk i hotellets pub etter middagen for de som vil.

  UTFLUKT TIL ISLE OF SKYE OG BESØK PÅ WHISKEY DESTILLERI (F, M)
 • DAG 4 BALLACHULLISH VIA LOCH NESS TIL GRANTOWN-ON-SPEY (F, M)

  Idag fortsetter vi vår rundtur. Vi starter med å kjøre langs den kaledonske kanalen og har vårt første stopp ved Fort Augustus som ligger helt sør ved Loch Ness. Deretter fortsetter vi langs bredden av Loch Ness retning Inverness som ligger flott til der høylandet møter vannet. Her blir det tid på egenhånd til lunsj, shopping eller annet man skulle ønske å gjøre. Vi fortsetter så til vårt hotell i Grantown-on-Spey hvor vi sjekker inn. Felles middag på hotellet om kvelden.

  BALLACHULLISH VIA LOCH NESS TIL GRANTOWN-ON-SPEY (F, M)
 • DAG 5 GRANTOWN-ON-SPEY VIA CAIRNGORMS NASJONALPARK TIL DUNDEE (F)

  I dag setter vi først kursen retning Dufftown som er kjent for sine mange whisky-destillerier. Deretter kjører vi gjennom Cairngorms nasjonalpark gjennom fjellpasset mot Balmoral hvor vi passerer Dronning Elisabeths skotske slott. Vi gjør et stopp i Pitlochry for lunsj. Etter lunsj besøker vi Edvardour destillery for en omvisning samt prøvesmaking før vi fortsetter til vårt hotell i Dundee. På kvelden vil reiseleder ta med de som vil på en liten vandring i gamlebyen i Dundee. Middag i Dundee på egenhånd. Reiseleder er behjelpelig med tips. Det vil bli mulighet for et felles besøk på en lokal pub om kvelden.

  GRANTOWN-ON-SPEY VIA CAIRNGORMS NASJONALPARK TIL DUNDEE (F)
 • DAG 6 DUNDEE TIL EDINBURGH, BESØK ST. ANDREWS RUINER OG EDINBURGH CASTLE (F)

  Vi fortsetter turen mot Fife og St. Andrews der vi besøker de flotte slottsruinene som i sin tid ga navnet til det skotske flagg. Her rusler vi gjennom den gamle byen og det vil også bli tid for en liten kaffepause på en av byens cafeer før vi fortsetter turen mot Edinburgh. Vi kommer fram til Edinburgh ved lunsjtider. Lunsj på egen hånd i Edinburgh før vi møtes for å besøke Edinburgh Castle. Reiseleder tar oss med på en omvisning her og forteller om slottets fantastiske historie. Deretter kjører vi til hotellet for innsjekk. Resten av ettermiddag/kvelden er fri til egen disposisjon. Reiseleder er behjelpelig med tips. For de som har lyst tar vi en liten vandring i nærområdet og et besøk på en lokal pub på kveldstid.

  DUNDEE TIL EDINBURGH, BESØK ST. ANDREWS RUINER OG EDINBURGH CASTLE (F)
 • DAG 7 HALVDAGSSIGHTSEEING I EDINBURGH MED GUIDE (F, M)

  Sammen med en lokal guide skal vi i dag på en bysightseeing både med buss og til fots. Her skal vi få et overblikk over byens historie og severdigheter. Vi tar blant annet turen rundt den utdødde vulkanen Arthur’s Seat, vi ser Hollyrood Palace og går sammen opp the Royal Mile. Etter sightseeingen vil vi få tid til å utforske byen på egenhånd. Om kvelden møtes vi for å spise en felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

  HALVDAGSSIGHTSEEING I EDINBURGH MED GUIDE (F, M)
 • DAG 8 HJEMREISE (F)

  Etter frokost er det avreise fra hotellet til flyplassen for videre hjemreise til Norge.
  Vi takker for turen og håper du kommer hjem med minner for livet.

Motel One Glasgow 3*, Dag 1

Motel One Glasgow har en sentral beliggenhet i Glasgow, rett ved siden av sentralstasjonen og kun 9 minutters gange fra George Square og Queen Street jernbanestasjon.
Hotellet har døgnåpen resepsjon, snackbar og cafe.
Alle rommene har skrivebord, eget bad med dusj, hårføner,kaffe- og tekoker, kostnadsfrie badeprodukter, flatskjerm-TV og safe.
Wi-Fi er gratis overalt på hotellet. Dobbeltrommene på hotellet har kun dobbeltseng. Overnattingsstedet serverer en kontinental frokost.

 • Alexandra Hotel 3*, Dag 2 & 3

  Dette 3 stjerners hotellet ligger flott til med panorama utsikt over Oban Bay og øyen Kerrera og under en mil fra McCaig s Tower.
  Hotellet har døgnåpen resepsjon, bar, restaurant og en solterrasse. Gratis wifi er tilgjengelig i fellesområdene.
  Rommene har eget bad/toalett med dusj eller badekar, hårføner, kaffe- og tekoker, safe, skrivebord og flatskjerm-tv.

 • Craiglynne Hotel 3*, Dag 4

  Dette 3 stjerners hotellet ligger med kort gangavstand fra sentrum. Hotellet har en hage, restaurant og bar. Gratis wifi er tilgjengelig i fellesområdene. Rommene har eget bad/toalett, hårføner, kaffe- og tekoker, TV og telefon.

 • Best Western Queens Hotel 3*, Dag 5

  Dette 3 stjerners hotellet ligger midt i sentrum av Dundee. Hotellet har døgnåpen resepsjon, cafe og bar. Rommene har eget bad/toalett, TV og gratis wifi.

 • Apex Grassmarket Hotel 4*, Dag 6 & 7

  Dette 4 stjerners hotellet har sentral beliggenhet midt i det pulserende Grassmarket-området, og tilbyr døgnåpen resepsjon, badstue, basseng, treningsstudio, bar og en prisbelønnet restaurant. Princess Street og Edinburgh Castle ligger under 15 minutters gange unna. Royal Mile ligger 600 meter fra overnattingsstedet.
  Rommene har widescreen-TV, eget bad med dusj, hårføner og gratis, luksuriøse badeprodukter, flaskevann, telefon, safe, kaffe- og tekoker og gratis wifi.

Våre reiseledere - Morten Bille

Morten Bille

Morten er en lett forståelig danske på 50 år som har reist mye i hele sitt liv. Av alle land han har besøkt har han en spesiell forkjærlighet til Skottland, Italia og Asia. Han er en av våre mest populære reiseledere og en fantastisk forteller som er flink til å finne de spennende historiene og vinklingene som gjør at man husker reisene hans. Humor og hygge er viktige elementer i Mortens formidling. Han er også veldig flink til å komme i kontakt med lokalbefolkningen. Morten har en bakgrunn i det danske forsvaret og har også jobbet for både danske og amerikanske firmaer på ledernivå. Han er til daglig bosatt i Danmark sammen med sin kone og barn.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 5.300,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 2 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.