Opplevelsestur i Alpene med Else og Idar

Opplevelsestur i Alpene med Else og Idar

Bli med på et eventyr til de Østeriske Alper! Den sjarmerende landsbyen Maria Alm i Salzburger Land ligger omringet av vakre fjell og grønne daler. Her skal vi oppleve fantastisk natur, spennende historie og vi skal nyte den varme gjestfriheten og Alpenes skjønnhet. Vi får dessuten med oss sesongens høydepunkt – Almabtrieb!

Høydepunkter:
√ Grossglockner og Kitzbühel
√ Almabtrieb
√ Fridager med flotte fotturmuligheter
√ Burg Hohen Werfen
√ «Hochkönig Card» – gir gratis tilgang til områdets lifter

Ekteparet Else og Idar har i flere tiår arrangert turer til Alpene, og Maria Alm har blitt deres favoritt. De har opparbeidet seg stor kompetanse og deler gjerne av sin kunnskap og engasjement, med humor og glimt i øyet.

De har satt sammen et spennende program, hvor dagene også tilrettelegges etter gruppens ønsker og behov. Vi får dessuten med oss sesongens høydepunkt – Almabtrieb! Her hentes kyrne ned fra fjellet og hele området er på bena – det er nemlig fest! En fantastisk opplevelse!

Vi bor midt i bykjernen på flotte Hotel Eder. Her har vi tilgang til spa og basseng.

Trykk her, så kan du se et utdrag fra tidligere reise, en flott tur som en av gjestene beskrev på følgende måte:

Hei,
Tusen takk for en flott tur. Så mange spennende opplevelser og hyggelige mennesker, storslagen natur og flott vær. Når det hele var så godt tilrettelagt, og været klaffet, kan det ikke bli bedre. Frister til gjentagelse. 

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – München med alle skatter og avgifter
8 netter på Hotel Eder ****
Frokost og middager på hotellet
All transport, utflukter og innganger som nevnt i program
Höchkönig Card
To norske reiseledere

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider og drikke
Tilslutning fra andre byer
Tips
Frivillig attraksjon: Verdens største ishule – Eisriesenwelt i Werfen
Frivillig attraksjon: El-sykkeltur med Else som leder

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1 Ankomst (M)

  Vi ankommer München tidlig ettermiddag og tar buss videre til Maria Alm (ca. 3 timer). Underveis forteller reiselederne om dagene som venter oss. Middag på hotellet på kvelden som alle kvelder.

 • DAG 2 Utflukt Grossglockner (F, M)

  Flott heldags utflukt til Grossglockner (væravhengig). Vi kjører Grossglockner Hochalpenstrasse til Kaiser Franz Josefs Höhe på 2.369 moh. Her kan vi beundre Grossglockner 3.798 moh. Fjellet ligger i det storslagne området Hohe Tauern Nasjonalpark. Vi besøker to ulike Nasjonalparkmuseer underveis og passerer også Edelweiss Spitze. Vi reiser videre til den kjente alpebyen «Heiligenblut», som hevder å ha noe av Jesus blod oppbevart i kirken.

  Utflukt Grossglockner (F, M)
 • DAG 3 Utflukt Burg Hohen Werfen (F, M)

  I dag besøker vi den kjente borgen «Burg Hohen Werfen» i Werfen, ca. 1,15 time med buss. Borgen er fra 1 100-tallet og ligger flott til på en høyde. Guidingen i selve borgen foregår på tysk, og Else oversetter. Vi får også oppleve et flott ørne- og falkeshow. Det er også mulighet å bli med Idar til verdens største ishule (ifølge østerrikerne) «Eisriesenwelt i Werfen», beliggende i nærheten av borgen. Det er en noe krevende attraksjon, fordi man må gå 1 km inne i ishula, og det er ca. 700 trappetrinn, først opp, så ned. Denne attraksjonen ca. € 12,- ekstra, som betales til reiseleder på stedet (min. 10 deltakere).

 • DAG 4 Fridag og mulighet for fottur (F, M)

  Dagen er fri til å utforske området på egenhånd eller slappe av. Reiselederne gir gjerne tips til muligheter som finnes i området. Noen ønsker kanskje å være i velværeavdelingen og svømmebassenget på hotellet, eller ta en massasje, fotpleie og/eller skjønnhetspleie. Bestilles og betales i resepsjonen på hotellet.
  De som ønsker, kan bli med reiselederen på en fottur i området. Gjerne kombinert med lift, så kommer man problemfritt opp i høyden. Her tilrettelegger reiseleder etter den enkeltes ønsker. Om det er interesse kan Else lede an en El-sykkeltur i dalområdet, og til det kjente stedet «Zell am See». Pris for leie av El-sykkel er cirka € 35,- for en dag. Betales rett til reiselederne på stedet. Det gis nødvendig opplæring i bruk av El-sykkel. Kan man sykle, kan man også sykle på en El-sykkel.

  Fridag og mulighet for fottur (F, M)
 • DAG 5 Utflukt til Liechtensteinklamm Naturerlebnis (F, M)

  Utflukt til Østerrikes største kløft «Liechtensteinklamm Naturerlebnis», som er ca. 1 km lang. Et spennende naturfenomen! Ca. 1 ¼ time å kjøre. Denne kløften er lett tilgjengelig, man går bare rett inn fra bussen. Man kan evt. snu når man kommer til en del trapper og gå tilbake til bussen. Det er en restaurant like ved, hvor man kan slappe av og vente på de som går helt inn. Liechtensteinklamm har vært stengt for sikringsarbeid siden 2018. Er den fortsatt stengt i september 2020, blir det en annen attraksjon av lignende art.

  Hvis været er godt, reiser vi innom Sommerrodlbahn i Biberg. Gratis med HochkönigCard.

  Utflukt til Liechtensteinklamm Naturerlebnis (F, M)
 • DAG 6 Utflukt til Kitzbühel (F, M)

  Avreise til den berømte alpebyen Kitzbühel. Ca. 1 ¼ time med buss fra Maria Alm.
  Dem som ønsker å ta liften «Hahnenkammbahn» opp i fjellet sammen med reiselederne, vil se hvor bratt Hahnenkammløypa virkelig er. Hahnenkammløypa går for å være verdens tøffeste. Alle har vel hørt om begreper som: Steilhang, Die Streif og Mausefalle? På toppen kan vi stå i startbua og se nedover den utrolig bratte skiløypa. Ta liften opp/ned, eller bare opp, for så å gå ned til Dorfen. Det tar 2 – 3 timer å gå ned. På toppen er det mange fine vandreveier, uten store utfordringer, og passer for de fleste. Det er mulighet for lengere fotturer for dem som ønsker det. Eller man kan sette seg ned på en Alm og ta litt mat/drikke, og bare beundre landskapet, og ikke minst utsikten. Alternativt kan man vandre rundt i «Dorfen» på egenhånd, slappe av og se på vakre hus, butikker, folkelivet og de to flotte kirkene i byen.
  Turen fortsetter til museet «Hohe Tauern National Park» i Mittersill. Et flott museum fra Alpene.

 • DAG 7 Almabtrieb i Maria Alm, et meget tradisjonelt og folklorist arrangement (Væravhengig) (F, M)

  Denne dagen tilbringes i Maria Alm, hvor høstfesten starter. Almabtrieb! Dyrene tas ned fra fjellet, og føres gjennom Dorfen med store festligheter. Det hele starter med innmarsj og konsert ved «Trachtenmusikkapelle Maria Alm», deretter folkedans og folkemusikk, og mange forskjellige musikkgrupper. La deg friste på Bauernmarkt (bondens marked). Her selges det håndverksprodukter, samt fristende matspesialiteter fra distriktet. Det demonstreres mange typer lokalt håndverk, og lokal mat og drikke. En fantastisk opplevelse! Almabtrieb er årets høydepunkt i Alpene. Alt foregår utendørs og er væravhengig!

  Almabtrieb i Maria Alm, et meget tradisjonelt og folklorist arrangement (Væravhengig) (F, M)
 • DAG 8 Fridag og mulighet for fottur (F, M)

  Else/Idar leder an en fottur. Hvis behov, deler vi gruppa i to. Det er frivillig å være med oss, så gjør som dere vil. Benytt tiden i Maria Alm eller besøk en eller flere steder i nærheten. Kanskje egen fottur vil være av interesse denne dagen? Vi kommer gjerne med forslag

  Fridag og mulighet for fottur (F, M)
 • DAG 9 Avreise (F)

  Avreise med buss til flyplassen i München for hjemreise til Norge.

HOTEL EDER  ****
Am Dorfplatz 5
5761 Maria Alm am Steinernen Meer

Flotte Hotel Eder ligger meget sentralt på torget i Maria Alm sentrum. Her tilbys en utmerket restaurant, gratis spa med bio-sauna og basseng, mulighet for massasje-behandlinger og roomservice.

Restauranten serverer østerriksk og internasjonal mat og har en hageterrasse. Spesielle middager og live musikk arrangeres noen kvelder.

Hotellet er nylig renovert og alle rom har gratis Wifi, flatskjerm-TV, moderne multimedia-fasiliteter, balkonger og et bad med badekåper, tøfler og hårføner.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.590,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 2,5 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.