4 AVGANGER: Toscanas hjerte – vår og høst

4 AVGANGER: Toscanas hjerte – vår og høst

Vi har skreddersydd et turprogram der du vil oppleve høydepunktene i Toscana. Du kan selv velge hvilke utflukter du vil være med på, slik at du får den turen du drømmer om. Et besøk til det skjeve tårnet i Pisa og dagsutflukt til Pistoia er inkludert i prisen. Denne turen har to avganger høst 2020:  5. september og 19. september 2020. 

PS! Du kan bestille denne og alle andre turer fra Aller Travel til høsten helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
√ Utflukt til Pistoia
√ Småbysjarm i Montecatini
√ Det skjeve tårnet i Pisa
√ Velg mellom mange flotte utflukter

En reise til Toscana er en fest for sansene! Den vakre regionen er verdenskjent for sine maleriske landskap, olivenlunder, vinranker og vakre kunstskatter.

Vi har skreddersydd et turprogram der du vil oppleve høydepunktene i Toscana. Du kan selv velge hvilke utflukter du vil være med på, slik at du får den turen du drømmer om. Et besøk til det skjeve tårnet i Pisa og dagsutflukt til Pistoia er inkludert i prisen.

Vi tilbyr dessuten følgende flotte dagsturer:
•    Middelalderbyen Siena
•    Lucca
•    Firenze
•    Chianti-området og San Gimignano – med lunsj på vingård

Vi bor sentralt i den sjarmerende kurbyen Montecatini og herfra tar vi også utfluktene. Vi har med oss en av våre populære og meget dyktige skandinaviske reiseledere, som vil fortelle oss alt vi trenger å vite underveis.

Dette blir en reise full av opplevelser og italienske eventyr!

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F = Frokost

 • DAG 1 Ankomst (-)

  Ankomst Pisa flyplass. Her blir vi møtt av vår reiseleder og reiser sammen til vår nye hjemby for uken: Montecatini (ca. 1 time). Vi sjekker inn på vårt hotell.

  Ankomst (-)
 • DAG 2 Fridag eller valgfri utflukt til Firenze (F)

  Valgfri utflukt: Renessansens og Toscanas hovedstad, Firenze.
  Vi tar lokaltoget (ca. 1 time) og spaserer så til San Lorenzo-kirken hvor vi møter guiden vår som vil være med oss hele dagen. Vi får mange estetiske inntrykk fra de sjarmerende smugene og den unike atmosfæren. Vi vil besøke de vakreste attraksjonene, og har du lyst til å se en kopi av David av Michelangelo, så gjør vi det (originalen står på Accademia-museet, og der er det lang kø). Vi tar oss også tid til å titte i de fristende butikkene. Tilbake i Motecatini på ettermiddagen.

  Pris for dagstur til Firenze: kr 450,- (gjennomføres ved minimum 15 påmeldte)

  Fridag eller valgfri utflukt til Firenze (F)
 • DAG 3 Pistoia (F)

  Vi setter oss på toget (ca. 15 min.) og nyter synet av de frodige åsene fra vinduene på vei til Pistoia. Denne byen er regnet som den mest genuine i Toscana grunnet sin autentiske sjarm. Vi spaserer i de brosteinsbelagte smågatene og merker en umiddelbar harmonisk atmosfære. Den livlige markedsplassen må bare besøkes og nytes på en av de mange gode fortauskafeene. Her blir det mulighet for å spise lunsj. Vi er tilbake i Montecatini på ettermiddagen. Resten av dagen står fritt til disposisjon, men for de mest aktive anbefales å ta en tur med kabelbanen fra 1898 opp til Montecatini Alto. Gamlebyen som det heter på norsk, inviterer til fantastisk utsikt og bugner av romantiske og gode restauranter.

  Pistoia (F)
 • DAG 4 Fridag eller valgfri utflukt: Lucca (F)

  Valgfri utflukt: Lucca
  Vi tar toget til Lucca (ca. 30 min.). Denne sirkelformete byen er omgitt av en bred bymur som gir fornemmelsen av dramatisk storhetstid. Vi har med oss guide som forteller om byens rike historie og sammen spaserer vi rundt. Her vil du få mange vakre bildemotiver fra de pittoreske bygningene. Lunsj spiser vi på egenhånd før vi setter kursen mot Montecatini. Vi er tilbake på ettermiddagen.

  Pris for dagstur til Lucca: kr 450,- (gjennomføres ved minimum 15 påmeldte)

  Fridag eller valgfri utflukt: Lucca (F)
 • DAG 5 Fridag (F)

  Dagen er fri til egen disposisjon

  Fridag (F)
 • DAG 6 Fridag eller valgfri utflukt: Chianti med lunsj

  Valgfri utflukt:Chianti.
  Dagens utflukt går med buss til vinområdet Chianti (ca. 1 time) Vår første stopp er et besøk til den lille vinbyen Greve in Chianti. I løpet av dagen spiser vi lunsj på en lokal vingård. Vi setter oss så på bussen, og oppdager at landskapet blir mer og mer eventyrlig med vinranker og gårder. Middelalderbyen San Gimignano blir av mange omtalt som “Middelalderens Manhattan” grunnet sine skyhøye tårn. Vi går hver for oss på oppdagelsesferd og føler nærmest at vi er med i en gammel ridderfilm. Vi besøker Cisterne-plassen og møter verdensmesteren i hjemmelaget iskrem. Nok en gastronomisk opplevelse venter. Vi er tilbake i Montecatini sent på ettermiddagen.

  Pris på dagstur til Chianti: kr 890,- (gjennomføres ved minimum 15 påmeldte)

 • DAG 7 Fridag eller valgfri utflukt: Siena (F)

  Valgfri utflukt: Siena
  Dagens utflukt går med buss til den fantastiske middelalderbyen Siena (ca. 1,5 timer). Ferden bærer gjennom flotte og bølgende landskap før vi ankommer denne vakre provinshovedstaden med sine gotiske mursteins bygninger. Kombinasjonen av den frodige naturen og de skjønne byggverkene blir et minne du sent vil glemme. Det blir mulig å besøke domkirken, som omtales som den vakreste i verden. Resten av dagen brukes til å oppdage byens sjarmerende smug på egenhånd. Vi tar bussen tilbake til Montecatini på ettermiddagen.

  Pris på dagstur til Siena: kr 690,- (gjennomføres ved minimum 15 påmeldte)

  Fridag eller valgfri utflukt: Siena (F)
 • DAG 8 Avreise (F)

  Vi spiser en frokost på hotellet før vi setter kursen med buss mot Pisa hvor vi spaserer til torvet med det skjeve tårnet, domkirken og dåpskapellet. Visste du for eksempel at det var her Galileo Galilei oppdaget pendelens prinsipp? Etter besøket reiser vi videre til flyplassen. Vi takker for turen og håper du kommer hjem med minner for livet.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Gardermoen-Pisa med alle skatter og avgifter
7 netter på hotell med frokost
Transport og utflukter i henhold til program
Skandinavisktalende reiseleder i Italia

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips, øvrige måltider og drikke
Ekstra utflukter

Tilvalg:
7 middager på hotellet kr 750,-
(Bør velges ved bestilling av reisen og senest 60 dager før avreise)

Utflukter:
Disse bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før man reiser. Alle de valgfrie utfluktene er basert på min. 15 påmeldte.

HOTEL BIONDI 
Viale IV Novembre, 83
51016 Montecatini Terme

Et enkelt, men hyggelig og godt turistklassehotell beliggende sentralt i den termiske byen Montecatini. Hotellet har hage med terrasse, utendørs svømmebasseng (åpent fra ca. mai – oktober), restaurant og bar. Det tilbys gratis Wi-Fi i fellesområdene. Alle rom har klassisk innredning, klimaanlegg og dusj/WC, telefon, TV, safe, minibar, hårføner og internettilgang.

Hotellrestauranten serverer lokale spesialiteter på kveldstid og en frokostbuffét med søtt og salt hver morgen.

Italia, landets tradisjoner og kuriositeter, betraktninger fra vår reiseleder i Italia, Ole Dyck Madsen.

Det å beskrive Italia og italienerne med få linjer er vanskeligere enn man tror. Landet er så fullt av ulikheter at man egentlig forundres over at det er ett land. Men det var det heller ikke før samlingen i 1861, hvor man flyttet hovedstaden fra Torino kortvarig via Firenze og så til Roma i 1871. Intil det var Italia oppdelt i mange små stater. Dette har nok medvirket til de store forskjellene fra en region til en annen, både kulturelt og også mentaliteten hos italienerne. Landets geografiske utstrekning med Alpene i nord, de vinkledde bakkelandskaper og den herlige kysten har også hatt en innflytelse på ulikhetene.

Felles for alle italienere er at det er det folk, som historisk har kraftigst påvirket Europas kulturelle utvikling fra etruskerne, romerne over Renessansen og opp til det moderne Europa. Således et kulturelt folk, men også et folk med stor livsglede!

Når man som fremmed turist kommer til Italia oppdager man at italienernes språkkunnskap ikke er så stor. På de tradisjonelle turiststeder snakkes både engelsk og ofte også tysk eller fransk, men utenfor allfarvei er det ganske begrenset. Dette blir likevel sjeldent en hindring for å kommunisere eller få nye venner. Ved hjelp av smil, imøtekommenhet og et imponerende gestikulert tegnspråk løses alle hverdagens store og små utfordringer. Ja, man sier at den eneste måte å få en italiener til og tie stille på, er å tvinge ham til å holde hendene i lommen! Selv når de snakker i mobiltelefonen, som de gjør både titt og ofte, understreker de deres uttalelser med kraftige håndbevegelser.

Italienerne har 4 religioner; Katolisismen, mamma, fotball og maten! Den viktigste av disse er mamma! Hun er det naturlige samlingspunkt. Familiefølelsen er sterk og fordommene om at italienerne bor hjemme er ikke uten grunn, ofte flytter man først hjemmefra i 30-35 års alderen.
De øvrige 3 er vel stort sett like viktige der katolisismen stadig har et kraftig grep om folket og kirkene er fylt til bristepunktet søndag formiddag. Fotball kommer man aldri utenom og er det store samtaleemne når man treffes på de ulike kaffebarene. Maten er et helt kapittel for seg selv. Liksom landet så er det innenfor gastronomien store forskjeller mellom Italias 20 regioner. Det italienske kjøkken er ikke bare pizza, pasta og lasagne, men bugner av tradisjoner, lekre og friske råvarer og en utrolig respekt for det kulinariske. Her lever man virkelig for å spise og måltidene er dagens høydepunkter. Hver enkelt region, provins og kommune har sine egne retter, hver lille landsby har sine særegne pølser, skinker og oster, og det er ikke tilfeldig at så vel Slow Food- som Kilometer Zero-bevegelsene er oppstått nettopp i Italia. Til de mange gode matrettene hører jo et godt glass vin! Italia er i dag verdens største vinprodusent. På dette området var landet tidligere kjent for ganske billig masseproduserende vin, men nå er Italia blitt en reell konkurrent til de franske årgangsviner. Det lages riktig mange gode og spennende viner i Italia! Og kan kjøpes til overkommelige priser!

På det kulturelle området kan ingen andre land sammenlignes med Italia, her finnes mer enn halvdelen av verdens kulturelle og historiske bygninger og monumenter. Det er kunst og historie på hvert eneste gatehjørne! Så når man en gang er blitt grepet av Italia og alt det italienske, så blir man aldri ferdig! Det er alltid nye severdigheter, områder, matretter og vin, som bare venter på å bli oppdaget!

Dette er La Dolce Vita, livsnyternes eget hjemland!

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 1.350,-

Tilvalg

6 middager på hotellet (halvpensjon) kr 700,-. Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise.

Valgfrie utflukter

Dette bør bestilles samtidig med reisen og senest 60 dager før avreise. Gjennomføring av de valgfrie utflukter forutsetter nok påmeldte.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.