9 AVGANGER: God pris til Vrsar i Kroatia

9 AVGANGER: God pris til Vrsar i Kroatia

Bli med til den kroatiske halvøya Istria og Vrsar, en liten fiskelandsby med lang historie og herlige strender, bare et steinkast fra sentrum. Her får du mye tur for pengene! Halvpensjon. Vi har ni avganger: 2. mai, 9. mai, 16. mai, 23. mai, 30. mai, 6. juni, 1. september, 8. september og 15. september 2020.

Høydepunkter:
Båttur til middelalderbyen Rovinj
Aktive dager med fotturer
Mulighet for besøk i Italia og Slovenia
Den historiske byen Pula

Byen er en sann juvel med bykjernen beliggende på en høyde omgitt av øyer, med fantastiske utsikter og solnedganger.

Den hjerteformede halvøya Istria i det nordlige Kroatia tilhører både Kroatia, Slovenia og Italia, og er en skattekiste med uslåelige kultur- og naturopplevelser. Små byer med koselige smågater, vakre bygninger, massevis av deilig mat og det adriatiske havets krystallklare vann.

Vår lokalkjente reiseleder Karina Jurman tar oss med på daglige utflukter, og du får oppleve både båttur til middelalderbyen Rovinj, fotturer til Porec og Limfjorden samt sightseeing i Pula. Det blir også mulighet for å utforske både Slovenia og Italia på utflukt til vakre Trieste og Piran samt kunstnerbyen Groznjan med vinsmaking

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Pula med alle skatter og avgifter
7 netter med frokost og middag på Hotel Belvedere **** i Vrsar
Byvandring i Vrsar med lunsj
Båttur til Rovinj
Sightseeing i Pula
All transport, utflukter og fotturer som nevnt i programmet
Valgfrie vandringer 2 dager med reiseleder
Skandinavisk reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips, øvrige måltider og drikke
Ekstra utflukt til Trieste og Piran – kr 690,- m/lunsj (min. 15 pers.)
Ekstra utflukt til Groznjan med vinsmaking og enkel lunsj – kr 525,- (min. 15 pers.)

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme.

  F= Frokost / ML= Matpakkelunsj / L= Lunsj / M= Middag

 • DAG 1 Ankomst

  Vi ankommer Pula flyplass på kvelden. Her møter vi reiseleder og vår buss tar oss til hotellet i Vrsar (ca. 1 time). Kaldt måltid ved ankomst.

 • DAG 2 Byvandring (F, L, M)

  Etter en god frokost møtes vi til avtalt tid for en byvandring i Vrsar. Husk gode sko.

  Vi følger strandpromenaden ned til havnen. Her i nærheten ligger steinbruddet Montraker, hvor det hvert år holdes sommerkoloni for steinhuggere. Under middelalderen ble det eksportert stein av høy kvalitet fra Vrsar, men også salt, vin, olivenolje og andre jordbruksprodukter. Også fiske har vært en viktig inntektskilde for innbyggerne i byen.

  Fra havnen går vi opp i den pittoreske gamle bydelen, som ligger på en bakketopp. Her finnes mange flotte bygninger og utsiktsplasser. Vrsar har flere velbevarte kirker fra ulike tidsperioder, den største men også yngste er St. Martins kirke. Inntil kirken ligger Kastelet, sommerresidensen til biskopen av Porec under middelalderen. Det sies at den kjente sjarmøren Giacomo Casanova fikk fristed i Vrsar etter å ha rømt fra fengselet i Venezia. Han levde her på slutten av 1700-tallet.

  Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Resten av dagen på egenhånd. Middag på hotellet som alle kvelder.

  Byvandring (F, L, M)
 • DAG 3 Fridag / Vandring (F, M)

  Dagen er fri til å utforske området på egenhånd eller bare slappe av. De som ønsker kan bli med på fottur langs kysten til Porec.

  Vi følger den grønne kysten gjennom skoger, forbi felt og gjennom campingplasser. Under turen går vi gjennom landsbyen Funtana, hvis navn minner om den romerske perioden da det var ferskvannskilder som dukket opp som fontener. Vi fortsetter gjennom den Blå Lagune – Plava Laguna – før vi ender opp i Porec. I Porec blir det tid til lunsj på egenhånd, før vi tar lokalbussen tilbake til Vrsar (ikke inkl. – ca. HRK. 30,-).

  Ca. 16 km. / +40m. / -40m

  Fridag / Vandring (F, M)
 • DAG 4 Båttur (F, M)

  Fin båttur i den istriske skjærgården til middelalderbyen Rovinj. Vi seiler langs den grønne kysten og munningen til Limfjorden. Navnet kommer fra det latinske ordet «limes» = grense. Fjorden var nemlig grensen mellom to romerske kolonier. Vel fremme i Rovinj gjør vi en kort byvandring og nyter denne perlen – bygget under det nesten 500 år lange venetianske styret.

  Her blir det tid til å utforske byen på egenhånd og spise lunsj på en byens lokale tavernaer – «konoba». Vi seiler tilbake til Vrsar om ettermiddagen.

  Båttur (F, M)
 • DAG 5 Fridag / Vandring (F, M)

  Fridag.

  De som ønsker kan bli med på fottur ved Limfjorden. Underveis stopper vi på en lokal restaurant, slik at vi kan kjøpe lunsj.

  Vi følger veien fra Vrsar til «Kapetanova Stancija» – kapteins gård / landsby – en smal asfaltert vei, som fortsetter som grusvei. Vi går mot Limfjorden, en naturskapt bukt med kalksteinsklipper og huler i fjellet. Limfjorden er ca. 10 km lang og fjellsiden er bratt med grønn vekst på sidene. En av grottene er i dag innredet som bar – grotten kalles for Pirate Cave – da man tilbake i tiden mener at pirater skjulte seg i hulen og kontrollerte inngangen til fjorden.

  Inngangsbilletten er ca. 2 euro (betales på plass). Her har vi en pause og kan kjøpe noe å drikke. Vi går tilbake til Vrsar samme vei. (Obs! Vi tar forbehold for at grotten kan være stengt i ytterkant av sesongen).

  Ca. 12 km, +40 m / -40 m.

 • DAG 6 Fridag / Ekstra utflukt Vino Gortan Pazin og middelalderbyen Groznjan (F, M)

  Fridag.

  Ekstra: Mulighet for utflukt til Vino Gortan Pazin og middelalderbyen Groznjan (kr. 525,- m/enkel lunsj)
  Etter frokost tar vi buss til det sentrale Istria. Underveis forteller den lokale guiden om Istria generelt, kultur og tradisjoner. Ved ankomst til Groznjan blir det felles byvandring og litt tid på egenhånd til å besøke noen av byens koselige gallerier eller til å ta en kopp kaffe. Her er det også mulighet for å smake på produkter av trøffel, ettersom Groznjan ligger i et område der «skogens gull» vokser.

  Reisen går videre til Pazin hvor vi besøker vinbonden «Gortan». Her får vi smake på både rød og hvit vin, og i tillegg får vi skinke, ost, brød og olivenolje. Etter en hyggelig stund på landsbygda reiser vi tilbake til Vrsar.

  Fridag / Ekstra utflukt Vino Gortan Pazin og middelalderbyen Groznjan (F, M)
 • DAG 7 Fridag / Ekstra utflukt til Trieste i Italia og Piran i Slovenia (F, M)

  Fridag.

  Vi kjører nordover mot grensen mellom Kroatia og Slovenia. På veien nyter vi landskapet og får høre mer om Istrias historie og forbindelsen mellom Kroatia, Slovenia og Italia. Vi ser det typiske kuperte landskapet med avlinger av druer og oliven i kontrast til den røde jorden og de små landsbyene på bakketoppene. Ved grensen til Slovenia vil det være passkontroll og litt ventetid må beregnes. Vi kjører videre til Trieste hvor vi gjør en kort buss-sightseeing før vi slippes av ved den fine plassen Piazza Unita. Denne plassen ligger ut mot Trieste-bukten og er omringet av fantastiske palasser og rådhuset som ofte er scene for konserter under åpen himmel. Vi gjør en byvandring, forbi rester av romerske teater og travle gater i sentrum med mange fine butikker og kaffebarer. Trieste har den lengste kaffetradisjonen i Italia ettersom havnen var sentrum for import av kaffe.
  Vi tar en pause for en ekte kaffe før vi reiser videre til Piran – en liten, koselig by i Slovenia med historie og arkitektur fra tiden under Venezias regjering. Her nyter vi en felles lunsj og utforsker byen før vi reiser tilbake til Vrsar.

  Fridag / Ekstra utflukt til Trieste i Italia og Piran i Slovenia (F, M)
 • DAG 8 Avreise med liten byvandring i Pula (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og til avtalt tid kommer bussen og vi setter kursen mot middelalderbyen Pula. Reiseleder skal i dag ta oss med på en sightseeing hvor vi bl.a. får høre og se historia om Colosseum, som ligger sentralt i byen. Vi får høre om historien helt fram til at Pula var Østerrike-Ungarns viktigste marine by. Deretter blir det tid på egenhånd, slik at man kan kjøpe seg en sen lunsj på en av de mange lokale restaurantene. Deretter fortsetter vi ut til flyplassen og hjemreise på kvelden.

RESORT BELVEDERE ****
Petalon 1
52450 Vrsar

Resort Belvedere er et godt hotell som ligger vakkert til i frodige omgivelser, bare noen minutters gange fra sentrum av Vrsar og bare noen skritt fra Adriaterhavet. Feriestedet er bygget på en åsside og rommene er fordelt over et større område, omringet av hager.

Belvedere har utendørs basseng, pool bar, egen steinstrand/solplattinger med strandstoler (mot gebyr) og strandpromenade. De har også en restaurant med terrasse med utsikt over havet. Hotellet har underholdningsprogram og miniklubb for barn. Gratis Wi-Fi i alle områder.

Alle rom har klimaanlegg, balkong, flatskjerm-TV med satellittkanaler og safe, bad med dusj/badekar og hårføner.

Området egner seg til gå- og sykkelturer, og gjestene kan benytte innendørs basseng (gratis), sauna og treningsrom (mot gebyr) på nabohotellet. Det er mulig å leie sykler på resortet.

Vrsar Marina kan nås på 8 min. til fots, mens strandpromenaden ligger bare noen skritt unna. Poreč ligger 11 km unna, mens Rovinj ligger 28 km fra eiendommen. Pula lufthavn ligger i en avstand på 53 km.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 690,- (begrenset antall)

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 2,5 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.