SINGELTUR: Fotturer i Dalmatia i Kroatia

SINGELTUR: Fotturer i Dalmatia i Kroatia

Dalmatia er vakre utsikter, det krystallklare Adriaterhavet, små øyer, gode temperaturer og velsmakende mat. Bli med på vakre vandringer ved strandbyen Makarska, inneklemt mellom havet og de majestetiske Biokovo-fjellene.

PS! Du kan bestille denne og alle andre turer fra Aller Travel til høsten helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
Koselig hotell ved strandpromenaden
5 varierte vandringer
Vandring på øya Brac
Besøk i botanisk hage
Lokal mat og vin

Her bor vi på et hyggelig hotell, hvor strandpromenaden som deler havet og hotellet tar oss inn til den koselige gamlebyen. Sammen med vår populære reiseleder Christian Eik skal vi nyte varierte vandringer, både ved kysten og i fjellet. Våre lokale og erfarne guider lærer oss mer om områdets natur, historie og kultur. Underveis legger vi opp til hyggelige besøk og lunsjer, og på kveldstid nyter vi middagene sammen på vårt hotell.

Vandringene er på 3-5 timer og man bør være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt og underlaget består stort sett av grus og stein med innslag av asfalt. Gode vandresko er viktig på denne vandreturen.

Om du reiser alene eller sammen med noen – bli med oss på dette aktive eventyret!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Split med alle skatter og avgifter
7 netter i enkeltrom (dobbeltrom
til bruk som enkeltrom) på
Hotel Dalmacija *** i Makarska
6 frokoster
6 middager med drikke på hotellet
Lunsj / piknik på alle vandringene
All transport og utflukter som nevnt i programmet
Inngang til naturparken Biokovo
Norsk reiseleder
Engelsktalende vandreguide på vandringene

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider og drikke
Tips

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  DAG 1 Ankomst (M)

  Vi ankommer Split flyplass tidlig formiddag og vår buss kjører oss til hotellet (ca. 1,5 timer). Innsjekk og avslapping. Middag på hotellet som hver kveld.

  DAG 2 Biokovo Srida Sela – Kotisina – Makar – Makarska (F, L, M)

  Vi spiser en god frokost og møter vår lokale guide på hotellet. Etter en kort introduksjon blir vi kjørt med buss til byen Srida Sela (ca. 250 moh.) hvor vår første vandring starter. Turen går delvis gjennom naturparken Biokovos og flere forlatte landsbyer. Vegetasjonen er typisk middelhavsvegetasjon. Matpakkelunsj underveis. Turen inkluderer også et besøk i grunnleggeren Jure Radics botaniske hage, nær Kotišina, med flere hundre forskjellige arter av lokale planter. Vi fortsetter mot landsbyen Makar, hvor mange av de middelalderske steinhusene har blitt renovert nylig. Herfra begynner vår nedstigning ned til kysten og Makarska. Middag på hotellet.

  Distanse ca. 10 km / +50/-300 m.

  DAG 3 Øya Brac Sumartin – Povlja – Makarska (F, L, M)

  Tidlig frokost før vi tar båt til øya Brac (ca. 1,5 t). Vi går i land i den lille fiskelandsbyen Sumartin, som ligger vakkert til i en vik. Her ligger også et kloster som ble bygget av Fransiskanermunkene på 1600-tallet, når de rømte fra tyrkerne ut på øyene. Dagens vandring går fra Sumartin. Mange av olivenlundene her er flere hundre år gamle.

  Vi passerer det kjente steinbruddet i Povlja, og går på små stier kantet av vakre steinmurer med flott utsikt. I den pittoreske byen Povlja blir det litt tid til en kaffe og kanskje et besøk i den lokale kirken hvor man kan se freskaer fra romertiden. Lunsj på vei tilbake på båten.

  Distanse ca. 7 km / +100/-100 m.

  Øya Brac Sumartin - Povlja - Makarska (F, L, M)

  DAG 4 Biokovo Vosac – Sveti Jure (F, L, M)

  Buss til toppen Sveti Jure på Biokovofjellet. Vi ferdes på den høyest beliggende asfalterte vei i hele Middelhavet, med en spektakulær utsikt over øyene Brac, Hvar, Korcula og halvøya Peljesac. Veien ble bygget under Napoleons tid på begynnelsen av 1800-tallet.

  Vi gjør et kort stopp på utkikkspunktet Ravna Vlaska (1228 moh.) og ca. en time etter start når vi med bussen den høyeste toppen Sveti Jure (1762 moh.). Her tar vi en liten runde før bussen tar oss ned til ca. 1300 moh. hvor dagens vandring starter. Vi begynner på en stigning med ca. 100 høydemeter til toppen Vosac og videre gjennom et interessant kalklandskap. Vi spiser lunsj på en fjellstasjon som tilbyr lokale spesialiteter. Buss tilbake til hotellet, og middag på kvelden.

  Distanse ca. 7 km / +120/-120 m.

  Biokovo Vosac - Sveti Jure (F, L, M)

  DAG 5 Fridag (F, M)

  Dagen er fri til egne aktiviteter. De som ønsker kan bli med reiseleder på utflukt til Split. Det er også muligheter for vandring eller leie av sykkel. Middag på hotellet.

  DAG 6 Lokva Rogoznica – Sveti Vid – Imber – Cecuci – Omis (F, L, M)

  Buss til byen Lokva Rogoznica (ca. 300 moh.) Vi går langs den gamle romerske handelsveien fra havet til innlandet. Etter ca. 300 høydemeter tar vi en pause ved kirken Sveti Vid med utsikt over havet.

  Turen fortsetter over et platå til neste høyde og et av områdets vakreste utsiktspunkt – Imber. Her nyter vi vår matpakke, før vi begynner nedstigningen. I begynnelsen ganske så bratt, til byen Cecuci og videre på asfalt til piratredet Omis. Litt fritid her før bussen tar oss tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

  Distanse ca. 10 km / +300 / -600 m.

  Lokva Rogoznica – Sveti Vid – Imber – Cecuci – Omis (F, L, M)

  DAG 7 Biokovo Bast – Veliko Brdo – Vepric (F, L, M)

  Buss til byen Bast (ca. 300 moh.), ved foten av de loddrette fjellveggene til fjellet Sveti Ilija. Vi går på stier langs fjellveggen til byen Zlib. Her blir vi servert piknik-lunsj. Videre til Veliko Brdo og ned til Pilegrimsplassen Vepric. Middag på hotellet.

  Distanse ca. 11 km / +50 / -300 m.

  DAG 8 Avreise (F)

  Frokost og utsjekk før bussen tar oss til flyplassen i Split for hjemreise.

Våre reiseledere - Christian Eik

Christian Eik

Christian Eik: Vår populære vandreguide og reiseleder Christian Eik er til daglig bosatt og jobber som vandreguide på Gran Canaria. Gjennom både yrkeserfaring og fritidsengasjement som fjellguide, seile-, ski- og alpininstruktør, har Christian en utstrakt erfaring og gjør vandreturer for Aller travel i mange ulike land. Christian er trygg og erfaren, kunnskapsrik og humørfylt, hyggelig og imøtekommende, omsorgsfull og ivaretagende. Christian sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

VI SKAL BO PÅ FØLGENDE HOTELL:

HOTEL DALMACIJA ***
Put Cvitacke b.b
21300 Makarska

Hotel Dalmacija ligger rett ved en rullesteinstrand og bare noen skritt fra strandpromenaden som fører til sentrum av Makarska. Hotellet har et utendørs basseng, et spa-senter og en fantastisk sjøutsikt.

Rommene har klimaanlegg, TV, minibar, balkong og eget bad med badekar eller dusj, hårføner og gratis badeprodukter. Wi-Fi er kostnadsfritt.

Hvis været tillater det kan du spise frokost på terrassen med sjøutsikt. Bufférestauranten på hotellet serverer internasjonal mat, og i lobbybaren kan du nyte både varm og kald drikke.

Bassenget er omgitt av en stor solterrasse hvor du kan slappe av på solsenger. Bassengbaren serverer forfriskende drikke. Vær oppmerksom på at basseng og bassengbar åpnes når været tillater det.

Spa-senteret har tyrkisk bad, skjønnhetssenter og treningsstudio.

Makarska sentrum ligger en 10-minutters spasertur fra hotellet, og Split lufthavn ligger 1 time unna med bil.

   

Flytider med Norwegian 20. – 27. apr:

Oslo Gardermoen – Split     07:10 – 10:00

Split – Oslo Gardermoen     10:40 – 13:30

Flytider med Norwegian 02. – 09. okt og 09. – 16. okt:

Oslo Gardermoen – Split     07:50 – 10:40

Split – Oslo Gardermoen     11:25 – 14:15

Ønsker du tilslutning fra andre byer i Norge er vi behjelpelig med det. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.