Vandre-Singeltur til Madeira

Vandre-Singeltur til Madeira

Madeira er turgåernes Mekka, og den aller beste måten å bli kjent med øyas vakre og ville natur er å vandre langs levadaene. PS! Du kan bestille denne og alle andre turer fra Aller Travel til høsten helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
√ Vakkert landskap og storslått natur
√ De gamle vanningskanalene
√ Besøk i botanisk hage
√ Vinsmaking på lokal vingård

På denne turen er det duket for flotte turer i vakkert landskap med sommer og blomstring året rundt. Vi bor godt i utkanten av Funchal og det blir god tid til å nyte den vakre øya. Vår populære reiseleder Alina Fontes samler gruppen og legger opp til felles måltider og ekstra aktiviteter når det ikke er program.

Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes, og disse stiene er i dag populære turveier. Det finnes nå rundt 200 levadaer som tilsammen utgjør mer enn 1500 kilometer. Mange går gjennom vakker natur i områder det ikke hadde vært mulig å komme til ellers.

Fotturene er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra. Naturen er dog dramatisk, så man bør ikke ha høydeskrekk!  

Her reiser du med en liten, eksklusiv gruppe på maks 25 personer!

Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Reiseleder på turen er dyktige Aline Fontes, som bor og jobber på Madeira som guide og reiseleder. Hun snakker godt norsk og er veldig populær blant våre gjester.

Alina Gonçalves Fontes er født og oppvokst på Madeira, og hun er utdannet innenfor turisme og hotellfag i Sveits. I 15 år jobbet hun i hotellbransjen i Norge, men savnet til sitt elskede Madeira førte henne hjem igjen og hun jobber nå som guide spesielt for skandinaviske grupper. Alina er svært interessert i kultur, musikk, sport og natur, og hun får alltid de beste skussmål fra våre reisende.

Her er noen sitater fra tidligere levadavandringer med Alina;

– Alina er en fantastisk person. Kunnskapsrik, omsorgsfull og morsom. Henne må dere ta godt vare på!
– Alina var en sjelden god reiseleder. Hun var til stede med hele seg, skapte god stemning og så hver og en. Hun var svært kunnskapsrik, morsom og snakket norsk. Hun balanserte mengden informasjon svært bra.
– En engasjert og utrolig koselig reiseleder som var veldig kunnskapsrik. Hun så alle og ville alle det beste. Deltok hele tiden sammen med gruppen. Helt topp.
– En reiseleder med stor kunnskap om historiske og politiske begivenheter. Med varme og engasjement ga hun min ferie flere opplevelser enn forventet.
– Hun er utrolig dyktig og kunnskapsrik.
– Vi hadde en fantastisk reiseleder, kunne ikke vært bedre. Stort engasjement, store kunnskaper om øya generelt, historie, det området vi befant oss i til enhver tid. Hun så alle , var hjelpsom, vennlig, godt humør,men samtidig myndig. Hun er en stor ressurs!

Prisen inkluderer: 
• Fly direkte t/r Oslo-Madeira med alle skatter og avgifter
• 7 netter med frokost på Hotel Alto Lido ****
• 2 middager på hotellet
• 5 dager med vandringer, med lokal vandreguide
• Vinsmaking og snacks på lokal vingård
• Transport, inngang og utflukter som spesifisert i program
• Skandinavisk guide som reiseleder fra ankomst Madeira

Ikke inkludert: 
• Avbestillings- og reiseforsikring
• Tips og øvrige måltider
• Tilslutning fra andre byer

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

    F= Frokost / M= Middag

  • DAG 1 Ankomst (M)

    Vi ankommer Madeira og blir møtt av vår guide og reiseleder. Bussen tar oss til vårt hotell (ca. 25 min.) for innsjekk før vi møtes igjen til middag på kvelden.

  • DAG 2 Levada Vale Paraiso og den botaniske hagen (F)

    Vår første vandring, som en introduksjon av levadaene blir langs Levada do Paraiso til Moises Bar. Etter fotturen besøker vi den flotte botaniske hagen før vi returnerer til hotellet. Turen er fra ca. 09:00-13:00.

    Vandring: ca. 4 km / ca. 1,5 time. / ca. 750-800 høydemeter både oppover og nedover.

    Levada Vale Paraiso og den botaniske hagen (F)
  • DAG 3 Vandring: Marocos Valley (F)

    Dagens vandring vil foregå i dalen Machico, på levadaen Vermelha – også kjent som Levada das Mimosas. Vi følger en sti omgitt av mimosa-trær. Dalen byr på vakkert landskap og vi får innsikt i hvor hardt det er å jobbe på de små landbruks-terrassene.

    Vandringen starter ved Canical-tunellen og avslutter med en bratt nedoverbakke (ca 10 min.) før vi når bussen vår. Turen er fra ca. 09:00-13:00.

    Vandring: ca. 4 km / ca. 2,5 time. / ca. 220-250 høydemeter både oppover og nedover.

    Vandring: Marocos Valley (F)
  • DAG 4 Vandring: Boa Morte – Quinta Grande & Sky walk på Cabo Girão (F)

    Dagens vandring starter tidlig og foregår på den lengste vanningskanalen på øya; Levada do Norte. På denne stien får vi vakre utsikter over sørvest-kysten. Løypen er veldig behagelig og kan gåes året rundt ettersom den ligger på den sørlige delen av øya hvor klimaet er mildere.

    Et kort stopp på klippen Cliff Cabo Girão (inngang ikke inkl.), før vi fortsetter ned til landsbyen Câmara de Lobos for en lett snacks.
    Turen er fra ca. 08:00-13:30.

    Vandring: ca. 4 km / ca. 2-3 timer. / ca. 520-870 høydemeter både oppover og nedover.

    Vandring: Boa Morte - Quinta Grande & Sky walk på Cabo Girão (F)
  • DAG 5 Fridag (F)

    Dagen er fri til å utforske øya eller hovedstaden på egenhånd. Når du vandrer rundt i Funchals gater vil du bli imponert over de vakre scenarioene og rene veiene, og den gamle hovedstaden har i dag blitt en moderne og nyrenovert by. Et av de mest attraktive områdene å se er gamlebyen i Funchal, hvor du får oppleve ekte Madeira-liv og historiske bygninger. Rua de Santa Maria er den eldste gaten i byen, og har eksistert siden 1430! Ikke minst er gaten en fryd for kunstøyet, da dørene har blitt malt som lekre malerier av ulike kunstnere, men du får også et stort utvalg av restauranter og cafeer. Besøk gjerne markedet «Mercado dos Lavradores», katedralen eller bare nyt livet på en fortauskafe.

    Fridag (F)
  • DAG 6 Vandring: Ponta S. Lourenco – Cais do Sardinha (F)

    Som en del av Madeiras naturreservat ligger denne løypa helt på østspissen av øya, i Canical. Underveis nyter vi flott havutsikt mot den nordlige og sørlige delen av øya. Turen er fra ca. 09:00-13:00.

    Vandring: ca. 8 km / ca. 2-3 timer. / ca. 5-110 høydemeter både oppover og nedover.

    Vandring: Ponta S. Lourenco - Cais do Sardinha (F)
  • DAG 7 Vandring: Levadavandring ved Lamaceiros (F, M)

    Dette er en flott levada som starter i Lamaceiros, nær Porto Moniz. På denne turen har vi flotte utsikter over dalen Riberia da Janela. Flotte omgivelser, den frodige vegetasjonen og det unike landskapet byr på flotte fotoøyeblikk. Vi går til første tunell så tilbake samme vei.

    Etter turen kjører vi til Seixal hvor vi besøker en familiedrevet vingård, og det blir både vinsmaking og lokale spesialiteter. Middag på kvelden. Turen er fra ca. 09:00-16:00.

    Vandring: ca. 4 km / ca. 2,5 time.

  • DAG 8 Avreise (F)

    Etter frokost henter bussen oss for transport til flyplassen og hjemreise til Norge.

HOTELL ALTO LIDO ****
Estrada Monumental, 316, Sao Martinho, 9004-529 Funchal

Godt hotell som ble renovert i 2018, med beliggenhet i Funchals område Lido, 2,5 km fra bykjernen og nære havpromenaden, restauranter, kafeer og butikker.

Hotellet tilbyr flere spisesteder, bar, et innendørs basseng, et oppvarmet utendørs basseng og spa-fasiliteter.

Alle rom har balkong og delvis sjøutsikt, klimaanlegg, telefon, safe, gratis WiFi, flatskjerm-TV med kabelkanaler samt et eget bad med hårføner.

Under oppholdet har du tilgang til et treningsstudio, fasiliteter for kondisjonstrening, en badstue og et tyrkisk bad. Gratis minibuss til Funchal sentrum er tilgjengelig 4 ganger om dagen. Hotel Alto Lido ligger en 20-minutters kjøretur fra Funchal flyplass.

   

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå  i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Denne fotturen til Madeira er lagt opp slik at man med normalt god helse, kondisjon og gode vandresko skal klare seg bra.

Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

  • Avgang fra Oslo til Funchal. Varighet ca. 5 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
  • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.