Den portugisiske Pilegrimsveien

Den portugisiske Pilegrimsveien

Det finnes en lang rekke pilegrimsveier gjennom Europa som fører til Santagio de Compostela, og denne gangen skal vi følge den portugisiske veien fra Porto.

PS! Du kan bestille denne og alle andre turer fra Aller Travel til høsten helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
√ Helt ny vandrerute for våre lesere
√ Flott og variert natur langs veien
√ Byvandring i sjarmerende Porto
√ Mye inkludert i prisen

På vår vei skal vi både krysse Douro-elven, spise på lokale restauranter, stoppe ved vakre katedraler og nyte flott natur i mildt klima. Vi har valgt ut de fineste strekningene å vandre, og tar buss på deler av ruta.

Det finnes en lang rekke pilegrimsveier gjennom Europa som fører til katedralen i Santiago de Compostela i Nordvest-Spania. Nå har vandringsrutene fått en ny renessanse og trekker både de historie- interesserte, sprekingene og de som tar dette som en meditativ og religiøs reise.

Den portugisiske pilegrimsruten starter i Porto, kjent for sin portvin og flere steder på UNESCO sin kulturarvliste. Vi gjør vår pilegrimstur litt enklere og tar de lange strekningene med buss. Vi skal hygge oss på veien, og har kun en dagssekk å bære på. Underlaget varierer mellom stier, brostein og asfalt. Vandringene ligger på nivå 2 på vår skala; passer for alle med normal kondisjon.

Reiseleder på denne turen er Eva Hauge, som har lang erfaring som guide på våre pilegrimsvandringer.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Porto med alle skatter og avgifter
8 netter på hotell inkl. frokost
7 middager på hotell
1 lunsj på lokal restaurant i Porto
1 middag på lokal restaurant i Santiago
Busstransport i henhold til program
Lokalguide i Porto og bodegabesøk
Guidet byvandring med lokalguide i Santiago de Compostela
Inngang Katedral i Santiago de Compostela
Vandreguide fra dag 3 til og med dag 6
Reiseleder er med fra Norge

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider, drikke og tips
Tilslutning fra andre byer

Eva Hauge er både kunsthistoriker og reiseleder, med stor interesse for Spania. Hun er spesielt interessert i den spanske kulturen, kunst, musikk og dans – og kjenner godt til storbyene som Madrid, Barcelona, Sevilla og Granada. Hun har i tillegg lang erfaring med pilegrimsreiser, og har gått den berømte pilegrimsveien til Santiago de Compostela både med og uten grupper. Eva snakker også godt spansk og holder seg oppdatert på det som skjer rundt i landet både politisk og kulturelt. Hun har mye å bidra med til gruppene og er dyktig i sitt fag.

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag / FM = Flymat

  DAG 1 Oslo – Porto (FM, M)

  Avreise fra Norge til Porto via Lisboa. Ved ankomst kjøres vi direkte til hotellet i Porto for innsjekk. Middag på lokal restaurant.

  DAG 2 Porto – Guidet byvandring med engelsktalende lokalguide (F, L, M)

  I dag skal vi tilbringe dagen i denne fantastiske byen som er en av de eldste i Europa. Byens historiske sentrum «Ribeira» kom med på UNESCOs verdensarvliste i 1996 og stammer helt tilbake til romertiden. Vi skal også besøke en av de mange lokale bodegaene. Felles lunsj og middag på lokale restauranter.

  Porto - Guidet byvandring med engelsktalende lokalguide (F, L, M)

  DAG 3 Porto – Vilarino – San Pedro de Rates – Ponte de Lima (F, M)

  Vi kjører til Vilarino hvor vi starter dagens vandring og vandrer til San Pedro de Rates. Det blir mulighet for lunsj underveis (ikke inkludert). Bussen henter oss og kjører til Ponte de la Lima. (ca. 35 min). Vi sjekker inn på hotellet og spiser felles middag på hotellet.
  Vandredistanse: 11,5 km

  Porto – Vilarino – San Pedro de Rates – Ponte de Lima (F, M)

  DAG 4 Ponte de Lima- Labruja – Valenca – Tui – Vigo(F, M)

  DAG 4 PONTA DE LIMA- LABRUJA – VALENCA – TUI – VIGO (F, M)
  Vi starter dagens vandring fra Ponte de Lima og vandrer til Labruja. Fra Labruja tar vi buss til Valenca do Minho (35 min). Her blir det sightseeing og lunsj på lokal restaurant (ikke inkludert).
  Vi vandrer videre fra Valenca til Tui (Spania), hvor vi blant annet får se den flotte katedralen Santa María. Vi kjører videre til Vigo hvor vi sjekker inn på hotellet og spiser middag på hotellets restaurant.
  Vandredistanse: 10 km + 3 km

  DAG 5 Arcade – Pontevedra (F, M)

  Vi kjører til Arcade hvor vi starter dagens vandring til Pontevedra. Vi spiser lunsj i Pontevedra (ikke inkludert og tar deretter en liten byvandring før bussen kjører oss til hotellet vårt som ligger fantastisk til ved stranden «Playa de Silgar». (ca. 30 min). Middag på hotellet.
  Vandredistanse: 12 km

  DAG 6 Pontevedra- Caldas de Rei- Santiago (F, M)

  Vi kjører til Caldas del Rei hvor starter dagens vandring. Vi vandrer til Pontecesures hvor det blir mulighet for lunsj (ikke inkludert). Fra Pantecesures kjører bussen oss det siste stykket til Santiago de Compostela. Vi sjekker inn på hotellet hvor vi også spiser middag.
  Vandredistanse: 15 km

  DAG 7 Santiago de Compostela (F, M)

  I dag starter vi dagen i Santiago med en liten byvandring som avsluttes med et guidet besøk i katedralen. Etter besøket i katedralen kan de som vil bli igjen her for å overvære en messe.
  Felles tapas middag på lokal restaurant (inkludert).

  Santiago de Compostela (F, M)

  DAG 8 Santiago de Compostela- Porto (F, M)

  Formiddagen fri til å utforske Santiago de Compostela på egen hånd. Til avtalt tid om ettermiddagen kjører vi til hotellet vårt i Porto (ca. 2,5 timer). Middag på hotellet.

  DAG 9 Hjemreise til Norge (F, FM)

  Tidlig utsjekk og transport til flyplassen for hjemreise.

 • Stay Hotel Porto Trinidade 3*, Dag 1 & 2

  Dette 3-stjernershotellet har en sentral beliggenhet i Porto, 5 minutter unna finner man T-banestasjonen Trindade og 10 minutter fra Aliados Avenue. Bolhão markedet ligger bare 600 meter unna. Gratis Wi-Fi er tilgjengelig over hele eiendommen. Alle rommene har kabel-TV, klimaanlegg og eget bad med gratis badeprodukter og hårføner. En kontinental frokostbuffé kan nytes på eiendommen, og det er også mange restauranter og barer i umiddelbar nærhet av hotellet. Blant byens gastronomiske spesialiteter er den berømte Francesinha.

 • Axis Ponte de Lima Golf resort 3*, Dag 3

  Dette moderne hotellet har en rolig beliggenhet i Minho-provinsen i Portugal, og har grønne horisonter og en profesjonell golfbane. Det har et oppvarmet innendørsbasseng og 2 restauranter.
  Axis Ponte de Lima Golf Resort Hotel tilbyr rom med eget bad. Hver er utstyrt med satellitt-TV og minibar.

 • Hotel Zenit Vigo 4*, Dag 4

  Dette moderne hotellet ligger sentralt i Vigo. Det tilbyr elegante rom med gratis Wi-Fi. Hotellet har en urban stil og tilbyr en gourmetrestaurant som spesialiserer seg på typiske retter fra det omliggende Galicia området. Rommene har klimaanlegg, parkett og moderne innredning. Alle har flatskjerm-TV med satellittkanaler.

 • Carlos I Silagar 4*, Dag 5

  Hotel Carlos I Silgar ligger kun 50 meter fra Silgar strand i Sanxenxo. Her tilbys du et spa, treningssenter og rom med gratis wi-fi og egen balkong. Alle rommene på Carlos I Silgar er elegante og komfortable, og har klimaanlegg, marmorgulv og myke tepper. Rommene har TV og eget bad med hårføner, badekåpe og tøfler. Hotellrestauranten serverer et utvalg galisiske og internasjonale retter. Hotel Carlos I Silgar ligger omgitt av hage, og har et utendørsbasseng. Spaet har et oppvarmet innendørsbasseng, og tilbyr et bredt spekter velværebehandlinger.

  Gelmirez Hotel 3*, Dag 6 & 7

  Det moderne Hotel Gelmírez ligger 10 minutters gange fra Santiago de Compostela-katedralen og 3 minutters gange fra flybussholdeplassen ved jernbanestasjonen. Her tilbys et treningsstudio, kostnadsfri wi-fi og en døgnåpen resepsjon. Alle rommene har regulerbart klima- og varmeanlegg, laptop-safe, minibar, flatskjerm-TV med satellittkanaler og eget bad med hårføner og kostnadsfrie badeprodukter.

  Tryp Expo Porto 4*, Dag 8

  Dette hotellet ligger ved siden av messesenteret Exponor, og har et utendørsbasseng og romslige rom med LCD-TV. Rommene er innredet med lyse tremøbler, og har kostnadsfri Wi-Fi, klimaanlegg og minibar. Tryp Porto Expo El Mercat Restaurant serverer et bredt utvalg av regionale og internasjonale retter. Francisco Sá Carneiro internasjonale lufthavn ligger 6 kilometer unna.

 • For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

  Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 3.600,-

Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.