ALPENE: Zell am See

ALPENE: Zell am See

Glitrende innsjøer, snødekte topper, isbreer og blomstrende grønne alpesider. Bli med på en flott vandreuke i Kaprun – Zell am See og Saalbach!

Høydepunkter:
√ Grossglockner og Kitzbühel
√ Fridager med flotte fotturmuligheter
√ Burg Hohen Werfen
√ «Hochkönig Card» – gir gratis tilgang til områdets lifter

Her skal vi vandre i fantastisk natur, nyte den varme gjestfriheten og de utrolige opplevelsene dette området har å by på.

Vi bor fast et hyggelig familiehotell i den lille og stille landsbyen Maishofen, et steinkast fra Zell am See. Her spiser vi også middag sammen hver kveld. De fleste dager bruker vi busser og heiser til ulike daler og turområder. På den vandringsfrie dagen tilbyr regionen mange muligheter, men det er også godt å ta en pause og nyte de fantastiske lokale omgivelsene.

Vandringene ligger på 4–7 timer og underveis spiser vi våre matpakkelunsjer. Vær og vind bestemmer ofte hvilken løype som egner seg å gå, og således vil våre to dyktige og erfarne turguider tilrettelegge dagene deretter.

Man bør være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt hvor underlaget stort sett består av grus, stein og merkede turstier. Gode vandresko er viktig og staver anbefales. Velkommen på tur!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo Gardermoen – München med alle skatter og avgifter
7 netter med frokost på Hotel Schloss Kammer ****
6 middager på hotellet
5 vandringer inkl. matpakkelunsj, guiding og transport
All transport som nevnt i program
Norsk reiseleder fra ank. München

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips, øvrige måltider og drikke
Tilslutning fra andre byer

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F= Frokost / ML= Matpakkelunsj / M= Middag

 • DAG 1 Ankomst (M)

  Vi ankommer München tidlig ettermiddag og møter reiseleder i ankomsthallen. Baguett og vann deles ut på bussturen til Maishofen og vårt hotell (ca. 3 t.) På kvelden spiser vi middag sammen på hotellet, som alle kvelder.

 • DAG 2 vandring: Maishofnter Höhnweg (F, ML, M)

  Vår første vandring blir en oppvarmingsdag. Fra hotellet går vi via Höhenweg, en nydelig skogsti, til Thumersbach. Vi passerer vakre utsiktspunkter og brede fjellmarker. I Thumersbach kommer vi til den vakre Panoramastraße og Mitterberghof, med muligheter for forfriskninger. Tilbaketuren tar vi langs Zeller See, med småveier tilbake til Schloßkammer. Underveis spiser vi vår matpakke-lunsj.

  Vandring: ca. 11,5 km / ca. 4 t./ Opp ca. 300 hm./ Ned ca. 300 hm.

  vandring: Maishofnter Höhnweg (F, ML, M)
 • DAG 3 Vandring: Schmittenhöhe – Sonnkogel Talstation (F, ML, M)

  Vi tar Schmittenhöhebahn fra Haus Gipfel i Zell am See, til Schmittenhöhe 1965 moh. Utsikten mot Kitzsteinhorn og dalen nedenfor til Zell am See er fantastisk! Herfra vandrer vi på Schmitten Höhenweg til Sonnkogel, hvor stien er som en bølgende slange langs fjellryggen. Turen går videre videre mot Sonnkogel Gondol, hvor vi har mulighet til å en ta gondol ned mot dalen, eller vi kan vandre hele veien ned.
  Vandring: 15 km / ca. 5 t./ Opp ca. 100 hm./ Ned ca. 1 200 hm.

  Vandring: Schmittenhöhe – Sonnkogel Talstation (F, ML, M)
 • DAG 4 Vandring: Pinzgauer Spatziergang Saalbach – Zell am Zee(F, ML, M)

  Vi tar turen opp mot Saalbach og deretter Schattbergbanen til topps. Herfra starter vi turen via Marxtenscharte, Seetörl, Klinglertörl, Klammscharte og Rohrertörl til Schmittenhöhe og Zell am See, en fantastisk tur på ca. 2 100 meters høyde med utsikt i alle retninger. Med kun 510 meter oppover er det turens totale lengde på ca. 18 km som blir den største utfordringen. Lunsj nyter vi underveis, og fra Schmittenhöhe tar vi gondol ned til Zell am See.

  Vandring: 17,6 km / ca. 7 t./ Opp ca. 510 hm./ Ned ca. 595 hm.

  Vandring: Pinzgauer Spatziergang Saalbach – Zell am Zee(F, ML, M)
 • DAG 5 Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av eller utforske området på egenhånd.

 • DAG 6 Vandring: Alexander Enzinger Weg (F, ML, M)

  I dag går turen mot Kaprun og Alexander Enzinger weg – en utrolig flott rute langs kammen mellom Kaprun og Kitzsteinhorn isbre. Vi starter med gondol opp til Kitzsteinhorn, Langwied på ca. 2 500 moh. Vi er høyt oppe, i flott natur og utsikt mot nabodalen Dietersbachtal. Stien nedover tar oss forbi ulike ukikkspunkter og hytter, perfekt for en lunsj. Tuen fortsetter ned mot Maikogel, hvor den gamle taubanen før gikk. Fra Glocknerhaus/Maiskogel benytter vi vandrebussen tilbake til Kaprun.

  Vandring: 8,5 km / ca. 5 t./ Opp ca. 200 hm./ Ned ca. 500 hm.

 • DAG 7 Vandring: Schwalbenwand (F, ML, M)

  Turens siste dag går i kanskje i noe av det fineste området i Pinzgauer. En slak oppstigning fra Mitterberghof tar oss gjennom skogen opp mot toppene på Schwalbenwand og en utrolig panoramautsikt. Skinner solen så ser vi mot en glitrende Zeller See og omliggende områder med utallige topper. Vi tar en velfortjent lunsj mens både mat og inntrykk fordøyes. Skogsstiene og enkelte skogsveier tar oss trygt nedover og tilbake til Gasthof Mitterberg hvor vi kan nyte en velfortjent After Walk.

  Vandring: 12,5 km / ca. 6 t./ Opp ca. 800 hm./ Ned ca. 800 hm.

 • DAG 8 Avreise (F)

  Etter frokost sjekker vi ut og bussen henter oss for retur til München og hjemreise til Norge.

Hotel Schloss Kammer ****
Kammererstraße 22
5751 Maishofen

Hotel Schloss Kammer er et vakkert familiehotell som ligger stille og rolig til i utkanten av Maishofer, nede i Zell am See-dalen.

Fine rom, god mat og avslappende omgivelser. Restaurant, egen velvære-avdeling og utendørs bad. Ca. 10 min. gange til “sentrum” eller en kan ta buss / sykkel mot Zell am See.

Alle rom er ulike og med individuelt preg, med dusj/bad, kabel-TV og sittegruppe.

 • Våre reiseledere - Christian Eik

  Christian Eik

  Vår populære vandreguide og reiseleder Christian Eik er til daglig bosatt og jobber som vandreguide på Gran Canaria. Gjennom både yrkeserfaring og fritidsengasjement som fjellguide, seile-, ski- og alpininstruktør, har Christian en utstrakt erfaring og gjør vandreturer for Aller travel i mange ulike land. Christian er trygg og erfaren, kunnskapsrik og humørfylt, hyggelig og imøtekommende, omsorgsfull og ivaretagende. Christian sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

Se hvilke flotte tilbakemeldinger Christian har fått fra våre gjester:
– Christian er en suveren og humørfylt reiseleder, han ser alle og ivaretar alle.
– Trivelig og dyktig reiseleder. God informasjon, klar og bestemt.
– Fantastisk reiseleder på alle måter. Jeg kommer til å kjøpe flere fotturer der han er reiseleder!
– Den fødte turleder på alle områder!
– Han var alltid til stede for oss, og han hadde virkelig gjort sin hjemmelekse.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

På denne turen bør man være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt hvor underlaget stort sett består av grus, stein og merkede turstier. Gode vandresko / fjellstøvler som støtter ankelen er viktig og staver anbefales.

Turen ligger på vandrenivå 4 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Med oss har vi dyktige Christian Eik som reiseleder, samt en lokal vandreguide.

Tillegg for enkeltrom kr 1.290,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

 • Avgang fra Oslo.. Varighet ca. 2,5 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.