NY AVGANG! Fotturer i vakre Rovinj

NY AVGANG! Fotturer i vakre Rovinj

Vandreturene til området rundt Rovinj er hvert år en av våre mest populære vandreturer. Dette er et av de vakreste områdene i Kroatia, og dermed også et av de vakreste områdene i Europa!

PS! Du kan bestille denne og alle andre turer fra Aller Travel til høsten helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
√ 5 flotte vandredager
√ Strandhotell i rolige omgivelser
√ Hjemmelaget lunsj hos familien Jakovcic
√ Vinsmaking på lokal vingård

Bli med på vakre vandringer ved middelalderbyen Rovinj, med sine smale brosteinsbelagte gater og hus i venetiansk arkitektur. Du får vakker utsikt, krystallklart Adriaterhav, små øyer, gode temperaturer og velsmakende mat. Her skal vi bo godt i frodige omgivelser ved havet og nyte daglige vandringer, historie og kultur sammen med vår dyktige lokale reiseleder.

Bli med på dette magiske eventyret! Reise gjerne alene, hos oss blir alle tatt godt vare på. Nesten all mat er inkludert på denne turen.

«Det var varierte dager. Også fint for oss å få to fridager hvor vi kunne gjøre hva vi ville. Guiden hadde stor kunnskap og formidlet det på en fin måte.»
Tidligere gjest på turen

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Pula med alle skatter og avgifter
7 netter på Hotel Eden Rovinj ****
Frokost og middager på hotellet
Lunsj på restaurant eller piknik på vandringsdagene
Vinsmaking dag 6
Lokal fjellguide dag 3, 4 og 6
Inngang til naturparken Ucka
All transport og utflukter som nevnt i program
Svensk reiseleder under oppholdet

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips og øvrige måltider
Tilslutning fra andre byer

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  DAG 1 Ankomst (M)

  Vi ankommer Pula og tar buss til hotellet i Rovinj (ca. 30 min). Vi sjekker inn og spiser middag på hotellet som alle kvelder.

  Ankomst (M)

  DAG 2 By og skogsvandring (F, L, M)

  Etter en god frokost begir vi oss ut på en orienteringstur i skogsområdet rundt hotellet og inn mot sentrum av Rovinj. Gjennom trange små gater og pittoreske små torg tar vi oss opp til St.Eufemias kirke hvor vi får vakker utsikt over Rovinj. Vi fortsetter ned til byens grønnsaksmarked, hvor man kan kjøpe lokale produkter som olivenolje, honning, lavendelolje og trøffelprodukter. Vi avslutter dagens tur med felles lunsj på en lokal taverna. Ettermiddagen er fri før vi møtes igjen til middag på hotellet.

  Vandring: Ca 8 km / +60m/-60m

  DAG 3 Vandring: Istrias stolthet – fjellet Ucka (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi buss til den østre delen av Istria-halvøya, til fjellet Ucka. Vi starter dagens vandring på 920 meters høyde, på en plass som kalles «Poklon“. På denne plassen tok vandrere i gamle dager farvel med den ene eller andre siden av fjellet når de vandret over fjellkammen. Turen i dag er noe mer krevende. Vi beregner ca. to timer opp til toppen, gjennom en vakker bøkeskog. Vel oppe på toppen Vojak (1396 m.o.h.) får vi en fantastisk utsikt over byen Rijeka og Kvernerbukten med øyene Krk og Cres. I klart vær kan man se helt til Dolomittene i Italia og de Slovenske alpene. Herfra starter vår nedstigning. Til å begynne med går vi på åpen mark og senere gjennom skog. Etter vandreturen inntar vi felles lunsj på en lokal taverna. Transport tilbake til hotellet. Middag på hotellet.

  Vandring: Ca 9 km / +470m/ -470m

  Vandring: Istrias stolthet - fjellet Ucka (F, L, M)

  DAG 4 Vandring: Kamenjak og Pula (F, L, M)

  Etter frokost blir vi transportert til Istria-halvøyas sydspiss, nærmere bestemt odden og naturreservatet Kamenjak. Her finner vi pittoreske viker og interessante kalksteinsformasjoner, og her blir det mulighet for et bad.

  Området har et mikroklima med over 590 ulike plantearter og 30 endemiske arter som er fredet. Her har man funnet spor av dinosaurer som regnes å være over 100 mil. år gamle. Rundt spissen finnes 11 mindre og større øyer. Underveis spiser vi medbrakt piknik-lunsj. Etter vandringen stopper vi i Pula for en kaffe. Middag på hotellet på kvelden.

  Ca 10 km, +40m/ -40m

  Vandring: Kamenjak og Pula (F, L, M)

  DAG 5 Fridag (F, M)

  Dagen er fri til å slappe av og nyte området. Middag på hotellet.

  DAG 6 Vandring: Pikan (F, L, M)

  Etter frokost tar vi buss ca 1 time til byen Pican. Her gjør vi først en byvandring i denne velbevarte middelalderbyen. Her satt biskoppene fra Byzans til slutten av 1700-tallet.

  Vi starter vår vandring med en lett nedstigning gjennom typisk vegetasjon for området – lavt voksende eik og busker. Vi går på vandrestier, grusvei og skogbunn. Vi passerer typisk kulturlandskap, små landsbyer med få hus der tiden har stått stille de siste 50 årene, men vi ser også gamle steinhus forvandlet til små utleiehus. Vi følger bakkene oppover, og er det klart vær har vi utsikt til fjellet Ucka. På en del av vandringen følger vi korsveien, med 14 stop for bønn, symbol for Jesus lidelse. For oss er dette mest en avslappet vandring. Underveis stopper vi for evt. medbragt snacks og fotografering. Vel fremme etter ca. 2 timers vandring, besøker vi familien Jakovcic hvor vi får smake en typisk suppe fra Istria og litt lokal vin. Bussen vår henter oss og vi kjører videre til en lokal vinprodusent på veien hjem. Buss tilbake til hotellet og middag på hotellet.

  Ca 7 km, +175m/ -135m

  DAG 7 Vandring: Vrsar – Porec (F, L, M)

  Etter frokost kjører vi buss til fiskelandsbyen Vrsar, som ligger like nord for Limfjorden. Her begynner dagens vandring. Vi følger den brokete og grønne kysten gjennom skoger, enger og forbi campingplasser. Under vår vandring går vi gjennom byen Funtana, hvor det under den romerske perioden fantes ferskvannskilder som sprutet opp som fontener. I området Zelena Laguna (Den Grønne Lagunen) inntar vi vår lunsj på en lokal restaurant. Vi fortsetter gjennom den Blå Lagunen (Plava Laguna) før vi til slutt kommer frem til Porec. Her får vi litt tid på egenhånd før vi returnerer til Rovinj med båt. Middag på hotellet.

  Vandring: 16 km / +40m/-40m

  DAG 8 Avreise (F)

  Dagen er fri til egen disposisjon, før bussen henter oss på ettermiddagen for transport til flyplassen i Pula og retur til Norge på kvelden.

 • Våre reiseledere - Karina Jurman

  Karina Jurman

  Karina Jurman: Vår populære og aktive reiseleder Karina er født og oppvokst i Sverige, men flyttet hjem til sine foreldres hjemland Kroatia på slutten av 90-tallet. Karina har lang erfaring både som lokalguide og reiseleder, hun er interessert i både historie og kultur og er nysgjerrig av natur. Karina elsker å være ute i naturen, og hennes største hobbyer er vandring og sykling. «De som reiser med meg føler seg trygge og ivaretatt. Jeg er opptatt av service og jeg byr ofte på litt latter! Mitt livsmotto: Lev, le og reis!»

HOTEL EDEN ****
Luja Adamovica 33
52210 Rovinj

Godt hotell som ligger fredelig til ved utkanten av den 100 år gamle skogen Zlatni Rt i Rovinj, bare 2 min. gange fra stranden og 20 min. gange fra gamlebyen i Rovinj. Hotellet er omgitt av frodig vegetasjon og tilbyr utendørs- og innendørs basseng samt en privat bukt med kostnadsfrie strandstoler og parasoller.

Wellness & Spa har 4 behandlingsrom, en spasuite for parbehandlinger, avslapningssone, et moderne treningsstudio og en Vital-bar. I den termiske sonen finner du både vanlig og infrarød badstue, tyrkisk bad og avslapningsrom. Hotel Eden tilbyr dessuten ulike underholdningsfasiliteter, som hobby-verksted, en kroatisk språkskole og diverse idretter til lands og vanns, som vannpolo, basketball, tennis, badminton og boccia.

Alle rom har klimaanlegg, balkong, safe, minibar, hårføner, satellitt-TV og gratis Wifi. De ulike restaurantene på stedet serverer smakfull kroatisk og internasjonal mat.

     

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Vandringene på denne turen er på 3-4 timer og er lagt opp slik at alle som er vant til å gå i terreng og har normalt god helse kan være med. Turen er derfor dessverre ikke egnet for reisende med krykker, rullestol eller rullator.

Turen ligger på nivå 3. For mer informasjon om vår nivå inndeling se her.

Tillegg for dobbeltrom til bruk som enkeltrom kr. 1 350,- (begrenset antall)

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo.. Varighet ca. 2,5 timer. Flyselskap Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.