Lette vandringer i Portugal

Lette vandringer i Portugal

Hyggelige landsbyer og vakkert landskap spekket med vingårder og olivenmarker, gjør Portugal til en perle for naturelskere.

Høydepunkter:
√ 3 flotte vandringer og 2 fine gåturer
√ Guidet omvisning i Lisboa
√ Sintra og palasset Pena Palace
√ Vinsmaking i Serra de São Luis

På denne reisen skal vi bo i Estoril, en eksklusiv forstad til Lisboa og kun 15 minutters gangavstand til den kjente fiskerlandsbyen Cascais. Den vennlige feriebyen har flere fine, små strender, gågater og hyggelige omgivelser. Det blir en kombinasjon av lette vandringer og kulturelle gåturer, hvor vi lærer å kjenne dette vakre området og dets vell av historiske kulturskatter.

Vandreturene er på 3 til 4 timer, noen i flatt og enkelt terreng, mens andre er noe brattere og med steinete underlag. Reiseleder tilpasser tempo til gruppen, det viktigste er at vi koser oss ute og nyter dagene. I tillegg tar vi også toget langs kysten til Lisboa, den sjarmerende hovedstaden med trikker, smale gater og trivelige kafeer.

Kari Mette er vår norske reiseleder som har vært fastboende i Portugal siden 1980. Portugals gamle tradisjoner, unike historie, mat og vinkultur lokket ikke bare Kari Mette, men fortsetter å lokke reisende på søken etter det gode liv og innvielse i de godt bevarte og pittoreske severdigheter landet har å by på.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo Gardermoen – Lisboa med alle skatter og avgifter
7 netter på Estoril Eden
Halvpensjon på hotellet under hele oppholdet (frokost og middag)
3 vandringer med vandreguide, energibar og mineralvann
2 gåturer med lokalguide
2 matpakkelunsjer og 3 lunsjer på restaurant
Inngang på Pena Palace og St. George Castle
Vinsmaking i Serra de São Luis
All transport, inngang og utflukter som nevnt i programmet
Skandinavisktalende reiseleder
Engelsktalende vandreguide på vandringene

Ikke inkludert:
Avbestillings- og reiseforsikring
Tips, øvrige måltider og drikke
Tilslutning fra andre byer

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

 • DAG 1 Ankomst (M)

  Avreise fra Gardermoen. Vi ankommer Lisboa hvor vi blir hentet og fraktet til hotellet i Estoril. Middag på hotellet.

 • DAG 2 Vandring: Peninha – Cabo da Roca (F, ML, M)

  Vi tar buss i ca 30 min. til vårt utgangspunkt ved Peninha Rock i Sintra-fjellet (486 moh.) og vi avslutter ved kysten. Ruten byr på slående utsikter. Fokus på flora, geologi, arkeologi og historie. Matpakkelunsj (som vi har smurt selv under frokosten).
  Retur til hotellet på ettermiddagen. Resten av dagen fri. Middag på hotellet.

  Vandring: Ca. 9 km / 3,5 – 4 timer.

  Vandring: Peninha - Cabo da Roca (F, ML, M)
 • DAG 3 Vandring: Serra de São Luis (F, ML, M)

  Turen går først med buss langs Costa Azul (den blå kysten) til nasjonalparken Arrabida (ca 1 time). Her har vi flott utsikt over Atlanterhavet. Fokus på landskap, tradisjon og historie. Matpakkelunsj. Etter vandringen besøker vi en gammel vinkjeller for vinsmaking, i den flotte lille byen Azeitão. Vinprodusenten er 200 år gammel og vinkjelleren er som et museum. Sammen med vinsmakingen får vi også litt lokal ost og brød. Middag på hotellet.

  Vandring: ca. 7,5 km / 3,5 timer.

 • DAG 4 Byvandring i Lisboa (F, L, M)

  Etter frokost tar vi toget langs kysten til Lisboa, og ser denne storslåtte hovedstaden til fots. Vi får med oss sentrum og de største historiske severdigheter. Fra St. Georges Castle får vi en fantastisk utsikt over hele Lisboa, og vi besøker også katedralen – byens eldste monument samt Alfama-kvarteret (gamlebyen). Dette er et pittoresk område med smale gater, smug og vakre bueganger.  Vi avslutter nede ved elven, Terreiro do Paco. Lunsj på lokal restaurant. Etter lunsj går vi til Chiado, det tradisjonelle sentrum av Lisboas kulturelle liv – her bodde forfattere, kunstnere og intellektuelle. Her finner vi koselige kafeer, kunstgallerier og bokhandlere. Det blir tid på egen hånd før vi returnerer til Estoril med tog. Middag på hotellet.

  Byvandring i Lisboa (F, L, M)
 • DAG 5 Fridag (F, M)

  Dagen fri til å bare slappe av eller utforske området på egen hånd. Middag på hotellet.

 • DAG 6 Vandring: Azòia – Guincho (F, L, M)

  Bussen tar oss fra hotellet til vårt startpunkt Azòia, en liten by nærme Cabo da Roca. Vi følger kystlinjen fra Cabo da Roca til Guincho med vakker utsikt over havet fra klippene. På veien ser vi de vakre og ville Guincho strendene som er et paradis for surfere. Lunsj på hotellets restaurant. Fritid på ettermiddagen før middag på hotellet.

  Vandring: Ca. 7 km / 3 timer.

  Vandring: Azòia - Guincho (F, L, M)
 • DAG 7 Vandring: Pena Palace – Sintra (F, L, M)

  I dag tar vi bussen sammen med guiden til vakre Pena Palace, et eventyrslott der stilene fra barokken, maurerne, goterne og renessansen forenes. Vi tar også en gåtur i palassets flotte park med eksotiske trær og lokale arter. Deretter tar vi oss videre nedover til Sintra by. I Sintra har du litt tid på egen hånd til å utforske denne romantiske byen, beundre lokalt håndverk og kanskje shoppe litt. Lunsj på lokal restaurant før vi tar buss til kysten, hvor vi får se de fantastiske sanddynene og landskapet i den vernede Cascais-Sintra naturpark. Vi fortsetter med en gåtur langs strandpromenaden (ca. 7 km), før vi tar bussen tilbake til Estoril.

  Vandring: Pena Palace - Sintra (F, L, M)
 • DAG 8 Avreise (F)

  Bussen tar oss til flyplassen i Lisboa for hjemreise til Norge.

 • Våre reiseledere - Kari Mette Sommerfeldt

  Kari Mette Sommerfeldt

  Kari Mette Sommerfeldt har jobbet som guide og reiseleder for skandinaviske turister i over 20 år. Hennes store lidenskap for landets historie, kultur, vin og gastronomi lokket henne til Portugal, og her har hun vært fastboende siden 1980. Kari Mette har stor kunnskap om Portugal, fra dagliglivets små trivialiteter til historiske severdigheter og episoder fra svunnen storhetstid.

Hotel Estoril Eden ****
Av. de Sabóia, 209 Monte Estoril
2769 502 Estoril

Hotel Estoril Eden er et fint leilighetshotell med beliggenhet ved havet, mellom Estoril og Cascais. Hotellet har flott utsikt over havet, en restaurant med panoramautsikt og bar, utendørs basseng samt oppvarmet innendørs basseng, jacuzzi og treningsrom. Alle rom er store og har balkong. Videre har alle rom dusj/WC, telefon, TV/Radio, aircondition og enkel kjøkkenkrok.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 3.750,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 4 timer. Flyselskap Tap Air Portugal eller Norwegian. Du kan sjekke inn 20 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.