Magisk! Vandring på Azorene

Magisk! Vandring på Azorene

De 9 grønnkledde øyene som danner Azorene, ligger omtrent en tredjedels vei ut i Atlanterhavet fra Portugal mot Amerika. Vilt og vakkert, med et behagelig klima og et gjestfritt folk. Øygruppa har få turister og fremstår nærmest som et siste uberørt øyparadis. Bli med oss når vi reiser hit med turskoene i bagasjen. Vi har tre ulike avganger på denne turen: 30. mai, 5. september og 3. oktober 2020. Alle med ulike hotell og ulike priser.

Høydepunkter:
Oppdag et uberørt øyparadis
Se spektakulære naturfenomener
Unik natur og landsbyer
Byvandring i Ponta Delgada

Vi har valgt å bo på den største av disse portugisiske atlanterhavsøyene, São Miguel. Sammen tar vi fine utflukter til fots for å se og oppdage. På våre forholdsvis lette vandringer utenfor byen, finner vi spennende naturfenomen som irrgrønne innsjøer, sunkne vulkaner og vakre utsikter. På vår vei går vi blant annet innom koselige landsbyer for å få lunsj på lokalt vis, kokt i de varme kildene og tur gjennom Europas eneste te-plantasjer.

Bare smak på ordet: «Azorene» … det minner litt om ananas, noe tropisk og grønt – slik er det også, og det ligger faktisk i Europa. Naturen er slående vakker. Det vulkanske øyrike er i virkeligheten toppen av verdens høyeste, undersjøiske fjellkjede. Vi vandrer gjennom et svært frodig og spektakulært landskap med mange blomster og alle sjatteringer av grønt.

Turene ligger på vårt vandringsnivå 2 til 3. Se våre vandringsnivå her 
Denne turen passer for alle med normal kondisjon. Underlaget kan være ujevnt, og på enkelte partier kan det være bratt og høyt. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer. Azorene ligger i Golfstrømmen med et subtropisk klima, så været kan skifte raskt mellom sol og regn. Både regntøy og badetøy, samt behagelige og stødige joggesko med god demping, gjerne med ankelstøtte bør være med.
En aktiv reise med spektakulære naturopplevelser!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – São Miguel (via Lisboa) inkl. skatter og avgifter
6 netter med frokost på Hotel Ponda Delgada***
Velkomst- og avskjedsmiddag
3 vandringer inkl. lunsj
Byvandring i Ponta Delgada
All transport og utflukter som spesifisert i programmet
Engelsktalende lokalguider
Norsktalende reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips, øvrige måltider og drikke
Valgfri utflukt: Hvalsafari

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.F = Frokost / L = Lunsj / ML = Matpakkelunsj / M = Middag

  DAG 1 Avreise/Ankomst (M)

  Avreise fra Gardermoen til øya São Miguel via Lisboa. Vi kjøres i buss til hotellet i Ponta Delgada for innsjekk. Overnatting på hotellet de neste seks nettene. Velkomstmiddag.

  DAG 2 Halvdags utflukt Ponta Delgada (F)

  Vi starter med å utforske São Miguels hovedstad Ponta Delgada, med byvandring og sightseeing. Historiske bygninger og gater som yrer av liv gir byen et karakteristisk og sjarmerende preg.
  Etter dette blir det tid på egenhånd til å utforske byen videre før vi vender tilbake til hotellet.

  DAG 3 Vandring: Sete Cidades (F, ML)

  Dagens vandring tar oss til det fantastiske området ved Sete Cidades. Underveis får vi fantastisk utsikt over Lagoa Verde og Azul. Dette er rett og slett en kratersjø som er blitt delt i to. Den nordlige delen av innsjøen har blåtoner med refleksjoner fra himmelen (Lagoa Azul), mens den andre delen er i grønntoner fra plantevegetasjonen (Lagoa Verde). Et virkelig praktfullt naturfenomen. Vi spiser felles lunsj før vi besøker den koselige landsbyen Sete Cidades.

  DAG 4 Fridag eller valgfri utflukt (F)

  Denne dagen kan benyttes til egen disposisjon. Her blir det mulighet for å utforske øya og besøke de stedene som er av spesiell interesse.

  Valgfri utflukt: Hvalsafari kr 650,- pr pers (ikke inkl) Min. 5 deltakere.
  Beliggende midt i Atlanterhavet er Azorene et permanent hjem eller passeringspunkt for mer en 1/3 av verdens hval- og delfinarter. Spermhval, vanlig delfin, tumler og rissodelfin finner man her hele året, mens andre arter passerer på bestemte årstider. Hvalsafarien varer vanligvis i 2,5 – 3 timer og utføres av et profesjonelt team av speidere, skippere og biologer. Før vi drar til sjøs blir det innføring i blant annet artene vi kan se og etiske retningslinjer for hvalsafari på Azorene.
  Påkledning: Det anbefales komfortable klær, skotøy med gummisåle, regntøy/allværsjakke (vannsprut kan forekomme) og solbeskyttelse (hatt, solbriller og solkrem).
  (OBS! utflukten er væravhengig og kan bli innstilt ved dårlig vær). Ettersom safarien foregår i dyrenes naturlige habitat er det ingen garanti for at vi får se hval/delfin.

  DAG 5 Vandring: Praia da Viola og teplantasje (F, ML)

  I dag blir det vandring ved nordkysten og rusler langs flotte vannmøller og kanaler. Vi nyter herlige kystomgivelser, og vi passerer stranden Praia da Viola med sitt typiske, steinete landskap. Dagens flotte vandring ender i Maia. Vi besøker Tobakksmuseet hvor vi lærer om tobakksfabrikken i Maia som en gang i tiden var den største arbeidsgiveren i området.
  Vi skal også besøke en teplantasje hvor vi går en liten tur. Dette er den eneste området i Europa hvor det dyrkes te, og plantasjen ligger i fine omgivelser langs kysten. Her får vi lære hvordan teen dyrkes, høstes og bearbeides – og selvfølgelig får vi smake på nydelig te.

  DAG 6 Vandring: Lagoa das Furnas (F, L, M)

  Vandringen starter i Lomba do Cavaleiro på en sti langs kysten. Vi stopper underveis for å nyte flotte utsikter mot for eksempel Pico da Vara – det høyeste fjellet på øya. Vandringen ender i Reibeira Quente og vi kjøres til landsbyen Furnas som ligger i et vidt krater med varmekilder og frodig vegetasjon. Til lunsj får vi den tradisjonelle gryten «Cozido das Furnas», som blir kokt på den vulkanske varmen.
  Før vi kjøres tilbake til hotellet besøker vi også den botaniske parken Terra Nostra, hvor man kan svømme i et naturlig varmtvannsbasseng.
  Om kvelden blir det felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

  DAG 7 Hjemreise (F)

  Avreise til flyplassen og vi fly hjem til Norge via Lisboa.

 • Våre reiseledere - Alina Fontes

  Alina Fontes

  Alina Fontes er født og oppvokst på Madeira. Her studerte hun turisme før hun flyttet til Norge og jobbet i hotellbransjen i 15 år. Alina lengtet tilbake til sitt elskede Madeira og flyttet derfor tilbake og jobber nå som guide og reiseleder. Alina er interessert i kunst, musikk og sport – og hun elsker å hente krefter i naturen. Våre gjester elsker Alina, og vi kan love deg at hun vil bidra til en fantastisk reise!

 • AVGANGEN 30. MAI:
  HOTEL PONTA DELGADA ***

  Hotel Ponta Delgada ligger sentralt i byen rett ved Santo Cristo-kirken. Hotellet har restaurant, bar, innendørs basseng og gratis wi-fi. Rommene har a/c, TV, safe, balkong og hårtørker.

 • AVGANGEN: 5. SEPTEMBER:

  SÃO MIGUEL PARK HOTEL ****

  São Miguel Park hotel ligger i hjertet av Ponta Delgada og nær byens botaniske hage.
  Hotellet har restaurant, bar, gratis wi-fi, samt innendørs og utendørs basseng.
  Alle rommene har moderne interiør i varme farger, a/c, TV, safe, minibar og hårføner.

  • AVGANGEN: 3. OKTOBER:

   NEAT HOTEL AVENIDA ***

   Neat Hotel Avenida er et godt hotell som ligger sentralt ved havet i sentrum av Ponta Delgada. Hotellet tilbyr døgnåpen resepsjon, gratis Wi-Fi, lounge område og frokostsal. Det finnes mange restauranter i området rundt hotellet. Havnen Portas da Cidade ligger 300 meter fra hotellet.

   Alle rom har klimaanlegg og flatskjerm-TV, og noen har et sittehjørne hvor du kan slappe av. Alle har eget bad med hårføner og gratis badeprodukter.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Turene ligger på vårt vandringsnivå 2 til 3. Se våre vandringsnivå her 
Denne turen passer for alle med normal kondisjon. Underlaget kan være ujevnt, og på enkelte partier kan det være bratt og høyt. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer. Azorene ligger i Golfstrømmen med et subtropisk klima, så været kan skifte raskt mellom sol og regn. Både regntøy og badetøy, samt behagelige og stødige joggesko med god demping, gjerne med ankelstøtte bør være med.
En aktiv reise med spektakulære naturopplevelser!

Tillegg for enkeltrom

kr 1.990,- (2.-8. mai), kr 4.890,- (30. mai-5. juni)

kr 3.490,- (sep),  kr 3.150,- (okt)

Det er dessverre ikke mulig med tilslutning fra andre byer i Norge på denne reisen. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

 • Avgang fra Oslo. Varighet Ca 7,5 t inkl mellomlanding i Lisboa. Flyselskap: Tap Air Portugal. Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.