El-sykkeltur i Rhindalen i september

El-sykkeltur i Rhindalen i september

Bli med på noen herlige og aktive dager til dette uvanlige vakre og frodige området langs Rhinen.

Høydepunkter:
√ Sykkelturer på enkle strekninger
√ Flott natur
√ Sjarmerende småbyer
√ Bra og sentralt hotell rett ved det historiske sentrum

Dette området har siden romertiden vært kjent for sine viner, sine små sjarmerende småbyer, middelalderborger, vinmarker og vakker urørt natur. Vi skal ha vår base i den vakre vinbyen Rüdesheim. Byen har mange vakre partier med bindingsverkshus og smale smug.

I løpet av våre dager skal vi ha 4 utflukter på el-sykkel samt ha tid til å bli kjent med denne hyggelige byen. Vi skal blant annet besøke byene Bingen, Bad Kreuznach, St. Goar, Eltville, Wiesbaden og Mainz. Og selvsagt skal vi nyte god mat og drikke. Utfluktene varer mellom 5 og 8 timer, reell sykkeltid er mellom 1 og 2,5 timer.

Vi skal bo på et godt og sentralt hotell midt i den historiske bydelen av Rüdesheim, like ved Rhinen og den berømte gågata Drosselgasse

Sammen med vår dyktige reiseleder Elbjørg Haugsdal skal vi oppleve fine sykkelturer og bli bedre kjent med dette flotte området langs Rhinen. Elbjørg som er godt kjent i byen og vil også sørge for at dette blir en sosial og hyggelig tur!

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Frankfurt med alle skatter og avgifter
6 netter med frokost på Hotel Zum Grünen Kranz***
Velkomstmiddag på lokal restaurant
4 lunsjer
Avskjedsmiddag inkl. drikke
El-sykkel på utfluktene
Hjelm
All transport og utflukter som nevnt i program
Engelsktalende sykkelguide under sykkelturene
Norsk reiseleder med fra Norge

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Øvrige måltider, drikke og tips
Tilslutning fra andre byer

 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å sykle, og således vil reiseleder/ sykkelguide se an hver dag og tilrettelegge sykkelturene deretter.

  F= Frokost / L= Lunsj / M= Middag

  DAG 1 ANKOMST (M)

  Ankomst Frankfurt og direkte transport til hotellet. Vi sjekker inn og har en liten orienteringsrunde med reiseleder i nærområdet. Velkomstmiddag på lokal restaurant om kvelden.

  ANKOMST (M)

  DAG 2 HALVDAGSSYKKELTUR TIL BAD KREUZNACH (F, L)

  Vi får våre el-sykler og møter vår lokale sykkelguide på hotellet. Først krysser vi Rhinen med båten over til Bingen. Herfra sykler vi langs elven Nahe til spa byen Bad Kreuznach. Her spiser vi lunsj før vi returnerer til Rüdesheim. Resten av ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon. Spør gjerne reiseleder om tips.
  Utflukten er på ca. 5 timer der vi sykler totalt 28 km (2 timer på sykkel).

  HALVDAGSSYKKELTUR TIL BAD KREUZNACH (F, L)

  DAG 3 HALVDAGSSYKKELTUR TIL SLOTT JOHANNISBERG OG SLOTT VOLLRAD (F, L)

  Vi møter vår guide og sykler med el-syklene våre fra hotellet retning Slott Johannisberg og videre derfra til Slott Vollrads, en av de eldste vingårdene i Tyskland. Her spiser vi lunsj før vi returnerer tilbake til Rüdesheim. Resten av ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon. Spør gjerne reiseleder om tips.
  Utflukten er på ca. 5 timer der vi sykler totalt 17 km (1 time på sykkel).

  HALVDAGSSYKKELTUR TIL SLOTT JOHANNISBERG OG SLOTT VOLLRAD (F, L)

  DAG 4 FRIDAG (F)

  Denne dagen er fri til egen disposisjon. Kanskje utforske byen Rüdesheim nærmere. Mulighetene er mange. Spør gjerne reiseleder om tips.

  FRIDAG (F)

  DAG 5 HELDAGSSYKKELTUR TIL ST. GOAR OG LORELEY ROCK (F, L)

  Vi møter vår guide og tar båten over til Bingen. Vi sykler så med el-syklene våre langs med Rhinen til St. Goar. St. Goar er kjent for sin sentrale beliggenhet i Rhin Gorge som har vært på Unescos verdensarvliste siden 2002. Her spiser vi lunsj før vi returnerer til Rüdesheim med båt. Resten av ettermiddagen og kvelden fri til egen disposisjon. Spør gjerne reiseleder om tips.
  Utflukten er på ca. 8 timer der vi sykler totalt 28 km (2 timer på sykkel).

  HELDAGSSYKKELTUR TIL ST. GOAR OG LORELEY ROCK (F, L)

  DAG 6 HELDAGSSYKKELTUR TIL ELTVILLE, WIESBADEN OG MAINZ (F, L, M)

  Vi møter vår guide og sykler fra hotellet langs med Rhinen til Eltville og så videre til Wiesbaden vor vi skal spise lunsj. Etter lunsj fortsetter vi til Mainz, kjent for gamlebyen sin. Her leverer vi el-syklene vår og får litt fritid før vi tar bussen tilbake til Rüdesheim. Om kvelden skal vi ha en avskjedsmiddag på lokal restaurant med drikke..
  Utflukten er på ca. 8 timer der vi sykler totalt 30 km (2,5 timer på sykkel).

  HELDAGSSYKKELTUR TIL ELTVILLE, WIESBADEN OG MAINZ (F, L, M)

  DAG 7 HJEMREISE (F)

  Frokost på hotellet og fritid frem til avreise til flyplassen i Frankfurt og retur til Norge.

 • Våre reiseledere - Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal

  Elbjørg Haugsdal har alltid jobbet innen reiseliv, og har lang erfaring fra ulike områder i bransjen og innenfor reiseledelse. De siste årene har hun kun jobbet som reiseleder, og stortrives med det! Hun er med på alt fra rundreiser, elvecruise, vandringer og aktive turer til temareiser og opera- og musikkreiser. Hennes spesialområde er Russland og resten av Europa, men hun er også på reisefot ellers i den store verden. Elbjørg er opptatt av god service og tar rollen som reiseleder seriøst. Hun er flink til å «se hver og en i gruppen», og passer på at gjestene får innfridd sine forventninger.

Hotel zum grünen Kranz***
Oberstraße 42-44,
65385 Rüdesheim am Rhein

Dette historiske vinhotellet ligger i den gamle bydelen i Rüdesheim med gangavstand til den berømte Drosselgasse og Rhinen. Hotellet et har en terrasse, bar og restaurant.
Rommene har flatskjerm-TV, telefon, bad/toalett med hårføner, minibar og gratis wifi.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå over lengre distanser i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Tillegg for enkeltrom kr 2.900,-

 • Avgang fra Oslo. Varighet ca. 2 timer. Flyselskap Lufthansa. Du kan sjekke inn 23 kg bagasje.
 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.