Flotte vandringer på vakre Ischia

Flotte vandringer på vakre Ischia

Bli med vår populære reiseleder Roberto på fine vandringer på øya Ischia! Flott, vakker og uspolert er ofte uttrykk som anvendes om Napoli-buktens største øy, best kjent for sitt helsebringende vann og sin grønne og frodige natur. Vi skal også ha en vandredag på Amalfikysten.

PS! Du kan bestille denne og alle andre turer fra Aller Travel til høsten helt uten forpliktelser. Les mer her!

Høydepunkter:
√ Utflukt til naboøya Procida
√ Le Fumarole med 100 graders sand
√ Besøk i Napoli
√ Gudenes sti på Amalfikysten

Vår reise starter med lettere vandringer på selve øya. Reiseleder sørger for at vi når fram til små koselige restauranter ved lunsjtid, slik at vi i hyggelig atmosfære kan nyte god mat, samle energi og diskutere dagens opplevelser. Vi får blant annet oppleve Le Fumarole, en strand med 100 grader varm sand. Her blir det lunsj som delvis er tilberedt i den varme sanden.

Turens siste dager tilbringes i Agerola, en fin liten by som ligger høyt over Amalfi-kysten på Sorrento halvøyen. Her blir det også lett vandring samt besøk i Napoli.

Vår meget dyktige skandinaviske reiseleder og Italia-spesialist Roberto vil fortelle oss alt vi trenger å vite underveis, og tar godt vare på oss! Dette blir en reise full av opplevelser og italienske eventyr!

Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Inkludert:

 • Fly t/r Oslo Gardermoen – Napoli med alle skatter og avgifter
 • 5 netter med frokost på Hotel Sorriso Thermae Resort & Spa ****
 • 2 netter med frokost og middag på Hotel Gentile ***
 • 1 middag og 2 lunsjer med vin og vann på lokale restauranter
 • Transport tur/retur flyplass-hotell
 • Transport og utflukter ifølge program
 • Liten byvandring i Forio ved ankomst
 • Utflukt til Procida med båt inkl. pikniklunsj
 • Besøk i Napoli
 • Autorisert engelsktalende vandreguide under vandringene
 • Skandinavisk reiseleder fra ankomst

Ikke inkludert:

 • Avbestillings- og reiseforsikring
 • Drikke, øvrige måltider og tips
 • Tilslutning fra andre byer
 • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

  F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

 • DAG 1 ANKOMST (M)

  Avreise fra Gardermoen og ankomst Napoli flyplass. Her møtes vi av reiseleder og kjører så med buss, ferge og minibus til vårt hotell på Ischia (ca. 3 timer). Innsjekk hotell før vi møtes for en liten vandring i lokalområdet for å bli litt bedre kjent. Felles middag på lokal restaurant om kvelden.

 • DAG 2 DAGENS VANDRING; ca. 4 timer / 7 km. (F)

  Vandringen denne fører oss til den østlige siden av Ischia. På vår vandringstur har vi flotte utsikter mot Napoli og Vesuv. Vi vandrer på høysletten, Piano Liguori og underlaget er primært på grusveier og stier. Vår vandreguide vil underveis fortelle oss om Ischias natur, historie og dagliglivet. Ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

  DAGENS VANDRING; ca. 4 timer / 7 km. (F)
 • DAG 3 UTFLUKT PROCIDA (F, L)

  I dag skal vi på en utflukt med båt til naboøyen Procida. Vi vil få en piknik lunsj om bord på båten. På Procida promenerer vi for det meste på asfalt og besøker blant annet den pittoreske og fargerike byen Coricella. Øyen er ikke stor, så det vil ikke bli mye vandring på denne turen. Retur til Ischia og resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

 • DAG 4 DAGENS VANDRING; ca. 4 timer / 6 km. (F, L)

  Dagens vandring er den mest utfordrende av våre vandreturer denne uken. Vi begynner formiddagen med å «bestige» Ischias høyeste fjell, Punta San Nicola, som ligger på vestsiden av øya. Vi passerer så den koselige byen Sant’Angelo før vi fortsetter vandringen ned til Le Fumarole, kjent for sin varme sand. Vandringen idag er først på grusveier og stier og det siste stykket til Le Fumarole er på asfalt. I Le Fumarole skal vi spise en lunsj bestående av forskjellige retter som helt eller delvis er tilberedt i den varme sanden. Etter lunsj tar vi en båt til bussen som kjører oss tilbake til hotellet. Resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

 • DAG 5 DAGENS VANDRING; ca. 3 timer / 4 km. (F)

  Dagens vandring er en litt lettere tur der vi følger en gammel antikk muldyrssti fra Lacco Ameno til Monte Cito. Underveis har vi nok en gang fantastiske utsikter! Retur til hotel og resten av ettermiddagen/kvelden fri til egen disposisjon.

  DAGENS VANDRING; ca. 3 timer / 4 km. (F)
 • DAG 6 FLYTTEDAG OG BESØK NAPOLI (F, M)

  I dag forlater vi Ischia og tar fergen tilbake til fastlandet. Vi begynner dagen med et besøk i Napoli. Her vil det bli mulighet for litt egentid for å spise lunsj. På ettermiddagen kjører vi mot Melkefjellene og den fine lille byen Agerola, som ligger høyt over Amalfikysten og Salernobukten. Her sjekker vi inn på vårt hotell og møtes for felles middag om kvelden.

  FLYTTEDAG OG BESØK NAPOLI (F, M)
 • DAG 7 DAGENS VANDRING; ca. 3 timer / 5 km. (F, L, M)

  Vår siste vandringsdag vil være en litt lettere vandring. Vi starter direkte fra hotellet og går et stykke på Gudenes Sti. Her vil vi ha en helt fantastisk utsikt over Amalfikysten. Vi går et stykke på stien før vi snur og går tilbake mot Agerola. Her skal vi ha lunsj på en agriturismo. Dette er en blanding av en bondegård og en trattoria. Etter lunsj spaserer vi tilbake til hotellet vårt. Felles middag på hotellet om kvelden.

  DAGENS VANDRING; ca. 3 timer / 5 km. (F, L, M)
 • DAG 8 AVREISE (F)

  Frokost på hotellet. Vi sjekker ut og bussen tar oss til flyplassen i Napoli for retur til Norge.

 • Sorriso Thermae Resort & Spa **** (Italiensk standard) (5 netter)

  Et godt hotell som ligger omgitt av en flott hage like ved Poseidon Gardens og nær den rolige byen Forio. Hotellet har en spa- og velværeavdeling, innendørs og utendørs basseng, treningsstudio, terrasse, restaurant og bar. Hotellet tilbyr gratis shuttlebuss til Citara strand og havnen i Forio.
  Rommene har bad med dusj, hårføner, safe, balkong eller terrasse, aircondition, varmeapparat, minibar, TV og telefon. Gratis wifi på hele hotellet.

 • Hotel Gentile *** (Italiensk standard) (2 netter)

  Dette 3 stjerners hotellet ligger i det historiske sentrum av Agerola. Hotellet har døgnåpen resepsjon, restaurant og bar/lounge. Gratis wifi tilgjengelig ved resepsjonen. Rommene har eget bad med dusj eller badekar, hårføner, varmeapparat, vifte, minibar, kaffe- og tekoker, safe, radio og TV.

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Denne turen ligger på nivå 2 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Tillegg for enkeltrom kr 2.500,- (begrenset antall)

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter.

Avreise:

Oslo Gardermoen, Avgang 07:40. Beregnet ankomst 10:45.
Flyreisen er med Norwegian

Retur:

Napoli, Avgang 11:55. Beregnet ankomst 15:30.
Flyreisen er med Norwegian

 • Vi anbefaler at du møter opp i god tid og senest 2 timer før avreise.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.