NYHET! Vandring i Tatra-fjellene

NYHET! Vandring i Tatra-fjellene

Zakopane er Polens høyestliggende by og er et perfekt utgangspunkt for fot- og fjellturer. Tatra-fjellene er en del av nasjonalparken Tatra og ligger som en massiv rygg sør for byen. Reiseleder blir flinke og populære Christian Eik, og de fleste måltider er inkludert på denne turen.

Høydepunkter:
√ Vandringer med flott utsikt
√ Spa-hotell og besøk på thermalbad
√ Omvisning i Krakow
√ Måltider med polske spesialiteter

Her skal vi vandre i vakkert fjellandskap med flotte utsikter, fossefall og gressende sauer. Vi kombinerer naturopplevelsene med nytelse – varmt vann og tusenvis av bobler gjør susen for slitne turføtter. På ettermiddagen puster vi ut på vårt flotte spa-hotell, Aries Hotel & Spa, som vant prisen «World Luxury Hotel» i 2017.

Etter at Zakopane ble et populært feriested på slutten av 1800-tallet tiltrakk det seg mange intellektuelle, kunstnere og skuespillere, og Lenin brukte Zakopane som base i mange år før utbruddet av 1. verdenskrig. Den dag i dag har byen har et levende miljø av kunstnere.

Vi avslutter vår reise med en natt i historiske Krakow, hvor vi får en omvisning og en hyggelig avskjedsmiddag.

Vandringene ligger på 4–6 timer og underveis legger vi inn stopp for matpakkelunsjer. På denne turen bør man være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt og underlaget varierer.

Disse turene ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Prisen inkluderer:
Fly t/r Oslo – Krakow med alle skatter og avgifter
5 netter med frokost på Aries Hotel & Spa **** i Zakopane
1 natt med frokost på Vienna House Andel`s **** i Krakow
2 middager på hotellet i Zakopane
4 middager på lokale restauranter
3 matpakkelunsjer for vandreturene
Byvandring med skandinavisktalende lokalguide i Krakow
3 vandringer med vandreguide, piknik lunsj og vann
All transport, fotturer og innganger som nevnt i programmet
Engelsktalende lokalguide på vandringene
Norsk reiseleder

Ikke inkludert:
Reise- og avbestillingsforsikring
Tips og drikke til måltidene

  • Vær oppmerksom på at dette programmet er veiledende og endringer kan forekomme. Vær og vind bestemmer ofte hvilke løyper som egner seg å gå, og således vil reiseleder/ turguide se an hver dag og tilrettelegge vandringene deretter.

   F = Frokost / L = Lunsj / M = Middag

  • DAG 1 Ankomst (M)

   Vi ankommer Krakow, og tar buss videre sørover til Zakopane (ca. 3 t).

   Velkomstmiddag på hotellet.

   Ankomst (M)
  • DAG 2 vandring (F, L, M)

   Etter en tidlig frokost møtes vi i resepsjonen, hvor vi får utlevert lunsjpakker og møter guiden. Vi tar buss fra hotellet til Peak Poroniec (1105 moh.), som er utgangspunktet for dagens vandretur. Turen går i lett terreng, og underveis opplever vi flott utsikt over Tatrafjellene, tradisjonelle fjellhytter og beitende sauer. Dagens høyeste punkt er Gesia Szyja Peak (1489 moh). Vi nyter lunsjpakken underveis.
   Ca 12 km/ca 5-6 t inkl lunsjpause/ høydeforskjell ca 420 m.

   Middag på lokal restaurant.

   1. vandring (F, L, M)
  • DAG 3 vandring (F, L, M)

   Vi spiser tidlig frokost, og får utlevert lunsjpakker i resepsjonen. I dag skal vi opp i høyfjellet. Vi tar gondolbanen fra Kuźnice opp til Kasprowy Wierch, som rager 1.987 meter over havet og ligger på grensen mellom Polen og Slovakia. Ved klar sikt er det panoramautsikt over Tatrafjellene. Vi vandrer ned fra fjellet via Murowaniec Mountain Hut tilbake til Kuźnice, med flott utsikt og et varierende landskap underveis.
   Ca 7 km/ca 6-7 t inkl lunsjpause /høydeforskjell ca 950 m ned.

   Middag på lokal restaurant.

   2. vandring (F, L, M)
  • DAG 4 Thermalbad (F, M)

   I dag står nytelse i sentrum når vi besøker et thermalbad. VIP inngang med badekåpe og produkter til Spa-behandling inkl.

   Middag på hotellet.

  • DAG 5 vandring (F, L, M)

   Dagens vandretur går i lavere partier. Vi får se Giewont, fossefall, fantastiske fjellformasjoner og eksempel på Zakopanes arkitektoniske stil.
   Ca 10 km/ca 7 t inkl lunsjpause/høydeforskjell ca 450 m.

   Middag på lokal restaurant.

   3. vandring (F, L, M)
  • DAG 6 Krakow (F, M)

   Etter frokost sjekker vi ut av hotellet, og reiser med buss til Krakow.

   Krakow er en smeltedigel av gammel og ny historie, et arkitektonisk mesterverk og hjertet av polsk kultur og historie. Vi får en guidet byvandring i denne vakre byen.

   Avskjedsmiddag på Restaurant Cyrano de Bergerac.

   Krakow (F, M)
  • DAG 7 Hjemreise (F)

   Idag reiser vi til flyplassen for fly hjem til Norge.

Aries Hotel & Spa ****

Flotte Aries Hotel & SPA ligger sentralt i Zakopane, bare 5 min. gange fra hovedgaten Krupówki. Hotellet tilbyr innendørs basseng, restaurant, treningssenter og spa- og velværesenter. Wifi er gratis.

Alle rommene har flatskjerm-TV, minibar, safe og eget bad med enten badekar eller dusj. Rommene har også hårføner og badekåpe.

Du kan drive med en rekke aktiviteter i nærområdet, som skiturer, sykling og turgåing. Det ligger mange butikker og restauranter innen gangavstand.

Hotellet vant prisen «World Luxury Hotel» i 2017. En opplevelse i seg selv!

 

Vienna House Andel`s Krakow ****

Moderne hotell som ligger bare 9 minutters gange fra stortorget i Kraków. Designrommene er utstyrt med klimaanlegg og satellitt-TV.

En variert frokostbuffé serveres hver morgen på Mavericks Restaurant, som tilbyr kreative retter i California-stil med asiatisk, meksikansk og europeisk innflytelse. Om kvelden kan du slappe av med et glass i baren Smok.

De romslige rommene har flatskjerm-TV og laptop-safe.

Resepsjonen er døgnåpen, og personalet kan ordne flyplasstransport og gi deg tips om hva du kan se og gjøre i Kraków. Du kan også slappe av i badstuen eller trene på treningssenteret.

Vienna House Andel s Cracow ligger midt i byen, like ved sentralstasjonen og byens største kjøpesenter, Galeria Krakowska.

 • Våre reiseledere - Christian Eik

  Christian Eik

  Christian Eik: Vår populære vandreguide og reiseleder Christian Eik er til daglig bosatt og jobber som vandreguide på Gran Canaria. Gjennom både yrkeserfaring og fritidsengasjement som fjellguide, seile-, ski- og alpininstruktør, har Christian en utstrakt erfaring og gjør vandreturer for Aller travel i mange ulike land. Christian er trygg og erfaren, kunnskapsrik og humørfylt, hyggelig og imøtekommende, omsorgsfull og ivaretagende. Christian sier følgende: «Noen ganger blir det litt slitsomt, men med riktig innstilling og en positiv gruppe kommer vi langt. Vi går etter prinsippet en for alle, alle for en.»

For å delta på våre leserreiser må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Du må også kunne gå i et normalt tempo.

Dette gjelder alle turene våre, og ikke bare vandreturene. Selv om hoveddelen av turen går med buss, tog eller båt vil det ofte bli gåturer til og fra severdigheter.

Vandringene på denne turen ligger på 4–6 timer og underveis legger vi inn stopp for matpakkelunsjer. På denne turen bør man være vant til å gå i fjellet og til høydeforskjeller. Terrenget er stedvis bratt og underlaget varierer.

Disse turene ligger på nivå 3 på vår skala. Les mer om våre nivåer her.

Tillegg for enkeltrom kr 3.300,-

Har du behov for tilslutning fra andre byer er vi selvfølgelig behjelpelig med dette. Ta kontakt med oss for priser og muligheter. I noen tilfeller må overnatting på Gardermoen påregnes på ut- og/eller hjemreise, grunnet tidlig avreise eller sen ankomst. Vi gjør oppmerksom på at alle tider er lokale tider.

Trenger du hjelp?
Kontakt Aller travel på telefon eller e-post.

23 89 64 70
Share.